Progesteron, těhotenství

33
30.5.22 13:29

Progesteron, těhotenství

Dobrý den všem.
Vůbec nevím jak začít a doufala jsem, že na emiminu budu už číst jen ty hezké zprávy, ale bohužel..
11.5. jsem byla na embryotransferu (zmražené embryjko) v pondělí 23.5. jsem byla na krvi a potvrdili těhotenství.
Od zákroku beru progesteron 1-0-1 a každý večer píchám clexane.
Dnes ráno jsem vstala a hnědá krev. :(
Bolesti břicha jsem moc nepostřehla.
Mazala jsem hned k doktorovi. Žádnou čerstvou krev už neviděl, jsem 5tt a viděl žluté tělísko..
Krev odebrána a ve středu jdu znovu..
Předepsal mi ascorutin 1-1-1 a progesteron 1-1-1 ale budu polykat né zavádět do pochvy jako do teď (kvůli špinění) :think:
Je mi 30, manželovi 37 - děti nemáme Jsem po 4 potratech :( psychicky jsem totálně na dně :( od začátku jsem doma na neschopence a se vším se šetřím :( a pak prostě přijdu na záchod a krev. :( :(
Měl to někdo stejně?
Polykali jste taky progesteron?
Myslíte, že se těhu udrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kattynka000
30.5.22 13:40

:hug: :hug: já takhle krvácela až do 9tt, ještě teď slabě spinim, zaváděla a polykala jsem utrogestan, do toho Ascorutin, nakonec se ukázalo, že kvůli hematomu :hug: drž se a hlavně klid :hug:

• Citovat
  • Upravit
14
30.5.22 13:45

Jsem těhu po spontáním početí, ale poté co se po druhé kontrole v 10.tt objevilo jednodení krvácení, jsem také dostala na užívání progesteron Gynprodyl a Ascorutin. Progesteron jsem také kvůli následnému špinění polykala 1-1-1. Akorát Ascorutin v dávce 2-2-2. Progesteron jsem měla na 10dní, Ascorutin beru stále a bohužel špiním pořád, ale mimčo je v pořádku podle dalších kontrol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
30.5.22 13:55

Hnědá krev mohl být opravdu prasklý hematom. Nebo ve spánku praskla cevka někde na čípku, který začíná být prekrveny vlivem hormonů a jak si vstala ráno, tak se to z tebe vylilo. Víc by mě znepokonila čerstvá krev, ale píšeš že tam žádná nebyla. Snad se vše udrží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
30.5.22 14:07

Ahoj,
přidám svou zkušenost. Mám za sebou pět potratů (přirozené početí), pak následovalo IVF s PGS a imuno léčbou. V 7TT při “zdolávání” dvou schodů našeho domu mi začala téct krev po stehně až k chodidlu, kde z toho množství vznikla slušná loužička. Myslela jsem, že je to konec. Mazala jsem na gyn, kde nezjistili vůbec příčinu - prý nejspíš prasklá cévka na čípku a množství krve bylo asi větší z toho důvodu, že jsem si mimo jiné musela denně píchat miniheparin. Krev ale nebyla čerstvá, spíš hnědá až tmavá.
Teď je z toho úžasná odmnáctiměsíční holčička :srdce:
Po celou dobu těhoteství (až do 36TT) jsem měla progesteron - Crinone gel, protože na Utrogestan jsem měla alergickou reakci (v pochvě). Na cca dva dny po tom krvácení jsem přerušila zavádění do pochvy a polykala tablety Utrogestanu, ale pak jsem se vrátila k zavádění Crinone, zavádění do pochvy má o 90 % vyšší účinnost oproti polykání.
Moc držím pěsti!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.5.22 14:31

Chodím čůrat se strachem, abych nenašla v záchodě nebo na toal. papíře čerstvou krev.. :(
Nedá se popsat slovy co právě prožívám a už nevím co proto udělat více..
Celý den ležím a snažím se srovnat a uklidnit myšlenky.. Je to tak nespravedlivé.. :( :,(
Omlouvám se, že tady takhle fňukám, ale… miminko bych si strašně moc přála - nic si nepřeji více..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
30.5.22 14:41

Po IVF jsem otěhotněla třikrát. Poprvé - špinila jsem a znamenalo to konec. Podruhé - špinila jsem a dopadlo to v pohodě. Potřetí - nešpinila jsem a stejně konec. Je to ve hvězdách. Pokud je už někde od začátku chyba, ani tuna progesteronu to nespasí. Pokud není, někdy může být špinění i zcela neškodné, tak to má šanci dopadnout dobře.
Utrogestan je v těhotenství doporučeno zavádět, ale pokud žena krvácí, tak lepší polykat než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
30.5.22 14:43

@Jana_Tan nepanikař, zůstaň hlavně v klidu :hug: ani čerstvá krev nemusí nic znamenat, dokud neodchází i sliznice, tak může být prasklá žilka a nebo právě ten hematom :hug: Přesně tak to mám já, doteď jsem musela normálně nosit vložku, teď zvládám už jen s intimkou a je to právě kvůli hematomu. Přitom jsem krvácela tak moc čerstvou krví, že jsem si byla na tuty jistá, že je konec :hug: No, a dneska trpím v práci s neustávajícíma těhotenskyma nevolnostma a vše je ok :poblion: :hug:

• Citovat
  • Upravit
826
30.5.22 16:02

@Jana_Tan Potratila jsem ve 23tt a jsem znovu těhotná a naprosto chápu tvůj strach. Na začátku jsem taky zakrvácela a dostala jsem Gynprodyl na zavádění. Gynekolog mi říkal, že to během začátku těhotenství není nic neobvyklého, že se miminko zavrtává do stěny dělohy a může to způsobit krvácení, taky že čípek je hodně prokrvený, takže stačí menší podráždění a krvácení je na světě. Držím ti palce ať je všechno v pořádku a ať se můžeš za pár měsíců radovat z miminka ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.5.22 16:23
@SaveLove píše:
@Jana_Tan Potratila jsem ve 23tt a jsem znovu těhotná a naprosto chápu tvůj strach. Na začátku jsem taky zakrvácela a dostala jsem Gynprodyl na zavádění. Gynekolog mi říkal, že to během začátku těhotenství není nic neobvyklého, že se miminko zavrtává do stěny dělohy a může to způsobit krvácení, taky že čípek je hodně prokrvený, takže stačí menší podráždění a krvácení je na světě. Držím ti palce ať je všechno v pořádku a ať se můžeš za pár měsíců radovat z miminka ❤️️

Ve 23tt jsi potratila? To je hrozné.. :,(
Přeju ať se toto těhotenství podaří a jste Ty a mimi zdravé.. :srdce:

Myslím si, že u mě krev během těhotenství je prostě špatné znamení.
Po tolika potratech už opravdu nevěřím v dobrý konec..
Moc Vám všem děkuju za čas, který jste trávili odpovědí..
A zdraví a bezproblemovy těhotenství všem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.22 16:34

Ahoooj, taky jsem byla po ET, píchala si prolutex, zaváděla utrogestan, a cca v 7tydnu jasne červená krev i s kusem sraženiny, na pohotovosti potvrdili hematom, který se poté sám vstrebal. Taky jsem užívala ascorutin a exacyl, a naštěstí se mimi udrželo, teď je tu u me 3,5 měsíční prdeček, tak ze nic nevzdávej, a snaz se nepanikarit, držíme palce, ať vse dopadne dobre :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 19:25

Ahojky zakladatelko,
Věřím že tě utěšíme a třeba zrovna já. Mám to podobné totiž.
Mám za sebou hodně nezdařených ketu, et…atd, člověk je zběhlý v tom už. Také potrat, tak vím, jaké to je.

Já začala lehce špinit přibližně v té době jako ty, tedy cca 5 tt, dále pak v 6 tt jsem zakrvacela jednorázově, a pokračovalo to tak týdením špiněním.
A myslím že jsem pak spinila ještě jednou, tak o týden takže 8 tt a zase to bylo víc dnů.
Každopádně mě dali, to co tobě, Ascorutin, ten jsem brala 2-2-2,ale špinila jsem tak nějak pořád, i když stáje méně. a navýšili mi utrogestan na 800 denně, ze 600. Ten jsem tedy zaváděla v tu dobu.

A nechali mi čistě z prevence dát clexane, to ty máš už, tak super :srdce:…clexane prý udělá to, (mimo toho k čemu se opravdu užívá),tak jedo další efekt je že pomůže "rozmeknout "stěny dělohy, aby se embryo lépe zahryzlo a udrželo. Třeba je to placebo, (v mém případě myslím, protože já ho jinak nepotřebovala),ale popravdě, když má toho člověk tolik za sebou, tak je vděčný, že s ním doktoři jednají a nemavnou rukou. A udělala bych vše pro to.
Ty už clexane pícháš, takže hned lepší :dance: pro tebe a plus :kytka: to je dobře.
Příčinu krvácení, či špinění mi nenašli, žádný hematom…atd. prostě někdo to tak má.

Vím, že je těžké tu hlavu zastavit, také jsem panikařila. A litala pořád na gyndu a nebo ambulanci, přesně takto ze začátku, ale pomohlo mi to, vždy pro klid duše. A asi jsem byla za blbku, ale na to kašlu :mrgreen: když má toho člověk tolik za sebou, tak to prostě chápou.

Jinak jsem progesteron také polykala, ale jindy. Účinnost prý je nižší, ale zda je to pravda, těžko říct. Doktor tvrdil jeden, že nikoliv, další že o opravdu malinko ano. Ale právě po něm bývá spíše lehce nevolno, když se polyká. Tak jako přiblble, ospale… já to tedy nijak nepociťovala, nebo možná ze začátku.
U tebe, až to půjde, tak zase budeš zavádět. Me tedy doktor z kliniky říkal, že mohu zavádět, i když jen špinim, takže já v tu dobu zaváděla.
Držím palce :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
33
31.5.22 13:01

Tak jsem dnes volala ohledně výsledků z krve a sestřička mi řekla, že mám hodnotu HCG 17 tis. Zítra jdu na krev znovu a hodnota HCG by měla prý stoupnout „pokud bude vše v pořádku“

Myslíte, že kdyby dole nebylo něco v pořádku, že je ta hodnota nižší?

Teď jen špiním, žádná čerstvá krev a malé bolesti v podbřišku..

Děkuju předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
31.5.22 14:26

O hodinu déle je vše jinak..
Jasně červená krev… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.22 14:31
@Jana_Tan píše:
O hodinu déle je vše jinak..
Jasně červená krev… :,(

Zavolej na gyndu, a řekni jim to.
Zatím bych navýšila ten Ascorutin 2-2-2 samozřejmě to s nima prober.
Držím palce 8) :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí