Program ve školkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
6.4.11 12:07
Ywett píše:
Nelisa, přesně tak, přijdu s dítětem, pár minut tvoříme a pak odcházím. Ale není to povinné, jen doporučené, rodiče, kteří nestíhají, ranní úkoly nedělají.
Máme taky program Začít spolu, jak psala BaraF. Jen u nás děti stihnou jen jedno pracoviště.
Taky čas od času nějaká dílnička i pro rodiče, divadýlko, kouzelník, … Měli i karneval, dopoledne tří králů, … :palec:

Je to fajn, zaujalo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.4.11 12:10
Mamutice píše:
BaraF, ta vaše školka je soukromá? To je úplně neskutečný, jaký tam mají děti možnosti. Nejlíp to vystihla Nelisa, asi je to víceméně jen o hlídání dětí. Promluvit si tam s učitelkou nemá vůbec smysl.

No co vím, tak to tady jedna maminka řešila tak, že do školky nosila různé věci sama (omalovánky, úkoly, hry), protože už se na to nemohla dívat. Ale s některýma učitelkama to prostě asi nejde.
Promluvit si to chce s ředitelkou (u nás spadá škola pod základku) a nějraději se spoj s ostatními rodiči, v jednotě je síla, no a čím častěji, tím líp, prostě dotazovat se pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
16.5.11 11:15

tak v naší školce mají program celkem pestrý :dance: ..pořád něco vytvářejí,at už malují nebo lepí,často navštěvují kino nebo divadlo,chodí na vbycházky,s dětmi zpívají,hrají na nástroje,říkají si básničky.s aktivitou jsem tam spokojená a prcek též ,vždy přijde celý nadšený 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.2.15 15:03

Já jsem byla natěšená, že dcera půjde do školky. Navštěvovaly jsme mateřské centrum, bylo vidět, že jí kolektiv prospívá. Teď je ve v nově otevřeném oddělení druhý den a jsem rozpačitá. Možná jde o přecitlivělost z mé strany. Prvmí den byla v roli pozorovatele, což je pro tříleté dítě pochopitelné. Co mě však trochu zarazilo byl dnešní komentář paní učitelky. Dcera se prý na chvíli zapojila do kolečka (řízená činnost) a pak seděla na parapetu, protože si pří řízené činnosti děti nesmějí hrát 8o 8o 8o Mně to příjde divné, třída nových, většinou tříletých dětí, druhý den ve školce, a zákaz hraní při řízené činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.2.15 15:07

@Kaczenka A co je na tom divného? Rozptylovala by ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.2.15 15:16

Malá je ve školce druhým rokem. Jsme taky vesnická školka. Vždy se jí zeptám co dělali a jak se měla. Někdy mi vypráví nadšeně každý detail a někdy řekne jen obligátní NIC. No a najednou slyším jak si zpívá při hraní neznámou písničku. Když se jí zeptám co to zpívá, tak to se prý učili dnes ve školce. :nevim: Ani si nevzpomněla, že se ji učili. Když malovala první obrázky byla to hrůza. Jen čmáranice na papíře a prý pejsek. :roll: Během roku se rozmalovala a už dokonce poznám o co se naše umělkyně snaží. Myslím, že program mají bohatý. Pořád vystavují nějaká díla, malují, stříhají, zpívají, nacvičují besídky - a u toho se stíhají i přezouvat, převlékat a jíst příborem! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.2.15 15:18

Zapomněla jsem zmínit, že mají jednou týdně plavání, často různé kulturní akce jako dětské divadlo či kino. Byli na návštěvě, hřebčína, kravína :-), na nějakých dřevěných sochách…a tyto akce mimo ani neplatíme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.2.15 15:21
  • na výběr z kroužků - keramický, výtvarný, taneční, folklorní

A už s chválou končím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.2.15 15:22
@kacz píše:
@Kaczenka A co je na tom divného? Rozptylovala by ostatní děti.

Jako promiň, to by jí bylo líp doma, kde si může hrát. Zakázat tříletému dítěti hraní podle mě není dobré. Třeba mohla nabídnout činnost u stolečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.2.15 15:31

@Kaczenka Mě se to taky nelíbí. Nechat ji sedět bokem na parapetu. Učitelka se měla snažit ji zapojit. U nás nové děti které postupně do školky postupují také „ruší“ program. Pláčou, nechtějí se zapojit, nechtějí papat ani spinkat…to je pochopitelné. Vyřazení bokem jim nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.2.15 15:37
@berusa.m píše:
@Kaczenka Mě se to taky nelíbí. Nechat ji sedět bokem na parapetu. Učitelka se měla snažit ji zapojit. U nás nové děti které postupně do školky postupují také „ruší“ program. Pláčou, nechtějí se zapojit, nechtějí papat ani spinkat…to je pochopitelné. Vyřazení bokem jim nepomůže.

Právě tam nastoupily nově děti skoro všechny…Otevíralo se oddělení teď, v únoru. Chápu šílenou náročnost, ale ten program v „adaptačním období“ mohl být volen volněji tak, aby si dítě mohlo hrát podle potřeby. I včerejší otevření a první den nástupu nováčků byl spojen se dnem otevřených dveří pro veřejnost. Šílený chaos, hluk a zmatek. Dcera byla nesvá už při příchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.2.15 15:38

Když syn chodil do soukromé školky, tak měli udělané raní/polední bloky a každý den dělali něco jiného(výtvarka, hudebka, grafomotorika, miniškolka a další, ale už si nevzpomenu) a odpoledne různé kroužky. Od září syn chodí do státní školky, tam má také hudebku nebo výtvarku a nějaké cvičení a odpoledne kroužky, ale také si tam hodně hrají a ten režim není takový jako byl v té předchozí školce, ale beru to tak, že v soukromé školce si za tyto služby platíte(a né zrovna málo), ale nemůžu říct, že bych byla nespokojená a syn spokojený je, takže to je hlavní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin