Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A tak to jo. No, vim, ze se to dela, ale ja sama bych to nejspis nechala na miminku. Ja si myslim, ze i kdyz uz je miminko „donosene“, nejaky vyznam to urcite ma, ze je jeste v deloze. Urcite se tam jeste nejak dopika. Pokud nejsou u maminky nebo miminka nejake zdravotni problemy, tak bych pro vyvolavani pred terminem nebyla.
Jedna moje známá má zkušenost, velmi dobrou. Požádala o vyvolání porodu v den vypočítaného termínu, domluvila si to v porodnici dřív, hned jak tam začala chodit na kontroly.
Důvod byl, že prostě nechtěla přenášet. Vyšli jí vstříc, vysvětlili výhody a rizika vyvolání na přání. Bála se rizik spojených s přenášením, i když všechna vyšetření byla v pořádku.
Vše proběhlo dobře, narodilo se zdravé miminko, oba bez komplikací.
@Easinka píše:
A tak to jo. No, vim, ze se to dela, ale ja sama bych to nejspis nechala na miminku. Ja si myslim, ze i kdyz uz je miminko „donosene“, nejaky vyznam to urcite ma, ze je jeste v deloze. Urcite se tam jeste nejak dopika. Pokud nejsou u maminky nebo miminka nejake zdravotni problemy, tak bych pro vyvolavani pred terminem nebyla.
Programovaný porod není před termínem, ale v den termínu, pokud se miminko nevylodí na svět samo nebo krátce po termínu. Záleží taky na tom, jak vycházejí víkendy apod. To se porody nevyvolávají, z důvodu nedostatku personálu.
Před termínem se vyvolávají jen porody ze zdravotní indikace.
To je ten rozdíl mezi „vyvolávaným porodem“ a „programovaným porodem“.
Me to prijde fajn, sama sem se prenaseni bala.co mi ale vadi je to kouzlo,,kdy to bude,,:-).stejne tak mi toto vadilo/bylo lito u planovanyho CS.ale za me lepsi, jak prenaseni a strach ze se,,na konci,,neco podela, zkazi voda atd:-).
@Jana206 píše:
Programovaný porod není před termínem, ale v den termínu, pokud se miminko nevylodí na svět samo nebo krátce po termínu. Záleží taky na tom, jak vycházejí víkendy apod. To se porody nevyvolávají, z důvodu nedostatku personálu.Před termínem se vyvolávají jen porody ze zdravotní indikace.
To je ten rozdíl mezi „vyvolávaným porodem“ a „programovaným porodem“.
Já měla programovaný porod před termínem. Asi týden. Naplánovaný podle služby mé ošetřujíci gynekoložky.
Aha.
No, tak to nevim. Malej prisel na svet den pred terminem, tak jsem toto nemusela resit a ani me to nenapadlo. Proste jsem to nechavala na nem. Ja bych proste byla pro, jak uz jsem psala predtim, nechat to na prirode, pokud tedy nejsou nejake zdravotni problemy. ![]()
V pátek mám termín a jdu do poradny, tak se zeptám… Hlavně nevím, jestli to dělají všechny porodnice
?!
Diky za odkaz, akorat by me zajimalo, jestli to jsou vsecky porodnice ochotne delat
Ja kdybych par dni prenasela, tak bych do toho sla vsemi deseti, mam bohuzel z okoli zkusenost, ktera me velice stresuje a nerada bych dlouho prenasela ![]()
@Linda85 Díky za odkaz ![]()
Tak to zkušenost nemám a ani ji mít nechci, jsem zastáncem toho, že fyziologické těhotenství trvá 38 - 42 týdnů a tělo a mimino ví co je nejvhodnější termín a nevidím důvod proč do toho zbytečně zasahovat, když je jinak vše v pořádku.
Má někdo zkušenost?