Programovaný porod

Linda85
1.8.12 13:11

Programovaný porod

Má někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101642
1.8.12 13:12

A to je co? Koukám, že mám mezery ve vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.8.12 13:16

Asi něco v Simsech :-D

• Citovat
  • Upravit
1021
1.8.12 13:17

Taky nevim. Myslis jako s porodnim planem?
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
1.8.12 13:21
  • Citovat
  • Upravit
5185
1.8.12 13:23

Ano zkušenost mám. Velmi dobrou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
1.8.12 13:25

A tak to jo. No, vim, ze se to dela, ale ja sama bych to nejspis nechala na miminku. Ja si myslim, ze i kdyz uz je miminko „donosene“, nejaky vyznam to urcite ma, ze je jeste v deloze. Urcite se tam jeste nejak dopika. Pokud nejsou u maminky nebo miminka nejake zdravotni problemy, tak bych pro vyvolavani pred terminem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.8.12 13:28

Jedna moje známá má zkušenost, velmi dobrou. Požádala o vyvolání porodu v den vypočítaného termínu, domluvila si to v porodnici dřív, hned jak tam začala chodit na kontroly.
Důvod byl, že prostě nechtěla přenášet. Vyšli jí vstříc, vysvětlili výhody a rizika vyvolání na přání. Bála se rizik spojených s přenášením, i když všechna vyšetření byla v pořádku.
Vše proběhlo dobře, narodilo se zdravé miminko, oba bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.8.12 13:30
@Easinka píše:
A tak to jo. No, vim, ze se to dela, ale ja sama bych to nejspis nechala na miminku. Ja si myslim, ze i kdyz uz je miminko „donosene“, nejaky vyznam to urcite ma, ze je jeste v deloze. Urcite se tam jeste nejak dopika. Pokud nejsou u maminky nebo miminka nejake zdravotni problemy, tak bych pro vyvolavani pred terminem nebyla.

Programovaný porod není před termínem, ale v den termínu, pokud se miminko nevylodí na svět samo nebo krátce po termínu. Záleží taky na tom, jak vycházejí víkendy apod. To se porody nevyvolávají, z důvodu nedostatku personálu.

Před termínem se vyvolávají jen porody ze zdravotní indikace.
To je ten rozdíl mezi „vyvolávaným porodem“ a „programovaným porodem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.8.12 13:34

Me to prijde fajn, sama sem se prenaseni bala.co mi ale vadi je to kouzlo,,kdy to bude,,:-).stejne tak mi toto vadilo/bylo lito u planovanyho CS.ale za me lepsi, jak prenaseni a strach ze se,,na konci,,neco podela, zkazi voda atd:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
1.8.12 13:34
@Jana206 píše:
Programovaný porod není před termínem, ale v den termínu, pokud se miminko nevylodí na svět samo nebo krátce po termínu. Záleží taky na tom, jak vycházejí víkendy apod. To se porody nevyvolávají, z důvodu nedostatku personálu.Před termínem se vyvolávají jen porody ze zdravotní indikace.
To je ten rozdíl mezi „vyvolávaným porodem“ a „programovaným porodem“.

Já měla programovaný porod před termínem. Asi týden. Naplánovaný podle služby mé ošetřujíci gynekoložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
1.8.12 13:35

Aha. :think: No, tak to nevim. Malej prisel na svet den pred terminem, tak jsem toto nemusela resit a ani me to nenapadlo. Proste jsem to nechavala na nem. Ja bych proste byla pro, jak uz jsem psala predtim, nechat to na prirode, pokud tedy nejsou nejake zdravotni problemy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
1.8.12 13:45

V pátek mám termín a jdu do poradny, tak se zeptám… Hlavně nevím, jestli to dělají všechny porodnice :nevim:?!

• Citovat
  • Upravit
9066
1.8.12 13:46

Diky za odkaz, akorat by me zajimalo, jestli to jsou vsecky porodnice ochotne delat :think: Ja kdybych par dni prenasela, tak bych do toho sla vsemi deseti, mam bohuzel z okoli zkusenost, ktera me velice stresuje a nerada bych dlouho prenasela :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
1.8.12 13:47

@Linda85 Díky za odkaz :-)

Tak to zkušenost nemám a ani ji mít nechci, jsem zastáncem toho, že fyziologické těhotenství trvá 38 - 42 týdnů a tělo a mimino ví co je nejvhodnější termín a nevidím důvod proč do toho zbytečně zasahovat, když je jinak vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí