Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
9.8 ti pravděpodobně vyvolávat nebudou, když druhý den zavírají. jinak jak to chodí s termínem vyvolávání nevím.
Jde to, ale neporadím s konkrétním zdravotnickým zařízením.
Na rozdíl od plánovaných CS na přání tu máme „povoleno“ něco jako Programovaný porod. Každá zdravá žena má právo požádat o ukončení fyziologického těhotenství v den termínu nebo krátce po něm. Má právo žádat programovaný porod. Třeba proto, že se bojí přenášení a určitých rizik, která jsou s tím spojena, i když o pravé přenášení ještě nejde a pokud je vše v pořádku, tak sami přistupují k vyvolání až 10 dní po termínu.
Jsou pro to tedy určité podmínky co se týče zdravotního stavu matky a stavu plodu - určitý nález na děložním hrdle, na monitoru apod., ale v podstatě je to stejné jako vyvolání porodu ze zdravotní indikace.
Jestli vyhoví právě tam, kde chceš rodit, nevím. Někde toto mají jako nadstandartní službu, za příplatek.
Určitě se tu zvrhne diskuze o tom, jestli je „vyvolání na přání“ vhodné, to by se ale zvrhla i bez mého příspěvku..
Myslím ale, že si to sama přeješ, tak není nic jednoduššího než se zeptat, udat Tvé důvody a případně se zeptat i na „programovaný porod“.
Rozumný lékař by s Tebou měl zvážit přínosy a rizika takového kroku.
Pokud dojde k jakémukoliv vyvolávání, tak podepisuješ informovaný souhlas.
To pochybuju, ze by Ti vyvolali porod driv jenom proto, abys rodila tam. Pokud se Ti do te doby porod nerozbehne sam, tak se urcite priprav na jinou porodnici.
@marieondatra píše:
9.8 ti pravděpodobně vyvolávat nebudou, když druhý den zavírají. jinak jak to chodí s termínem vyvolávání nevím.
Co vím, tak 9. ještě přijímají…
@Jana206 píše:
Jde to, ale neporadím s konkrétním zdravotnickým zařízením.Na rozdíl od plánovaných CS na přání tu máme „povoleno“ něco jako Programovaný porod. Každá zdravá žena má právo požádat o ukončení fyziologického těhotenství v den termínu nebo krátce po něm. Má právo žádat programovaný porod. Třeba proto, že se bojí přenášení a určitých rizik, která jsou s tím spojena, i když o pravé přenášení ještě nejde a pokud je vše v pořádku, tak sami přistupují k vyvolání až 10 dní po termínu.
Jsou pro to tedy určité podmínky co se týče zdravotního stavu matky a stavu plodu - určitý nález na děložním hrdle, na monitoru apod., ale v podstatě je to stejné jako vyvolání porodu ze zdravotní indikace.
Jestli vyhoví právě tam, kde chceš rodit, nevím. Někde toto mají jako nadstandartní službu, za příplatek.
Určitě se tu zvrhne diskuze o tom, jestli je „vyvolání na přání“ vhodné, to by se ale zvrhla i bez mého příspěvku..Myslím ale, že si to sama přeješ, tak není nic jednoduššího než se zeptat, udat Tvé důvody a případně se zeptat i na „programovaný porod“.
Pokud dojde k jakémukoliv vyvolávání, tak podepisuješ informovaný souhlas.
Rozumný lékař by s Tebou měl zvážit přínosy a rizika takového kroku.
Děkuji, v pátek se na to zeptám!
No nevim, ale podstupovat vyvolani jen kvuli tomu, abys rodila v Krci? To si taky myslim, ze ti vstric nevyjdou
Kazdopadne za zeptani nic nedas. Taky jsem tam chtela rodit (prvni bylo prave tam), no ale maji na muj termin uz zavreno, tak jsem v Podoli…
Tak kvůli tomu, aby si stihla uzavření porodnice ti vyvolávat porod určitě nebudou
nezbývá ti než se modlit aby malý vylezlo včas samo, jinak se smiř s jinou porodnicí.
Holky, budu rodit v Brně u Milosrdných. jsu den po termínu a prvního syna mi vyvolávali 40+6. V sobotu budu 40+2 a jdu na monitor. Myslíte, že mi to na přání vyvolají? Zblázním bolestma zad, to u prvního nebyla ani desetina!!! Fakt šílím, hl. v noci, nemůžu spát…jsu na dně ![]()
Vezmou mě, když si budu trvat na svém a jsu regulerně po termínu? Poraďte. Moje gyndařka mi řekla, že na bolest si mám vzít Ibalginy… asi není normální!
@majinka69 Tipuju, že spíš ne… pokud bude monitor dobrý, tak nemyslím, že by chtěli v sobotu a ještě před silvestrem vyvolávat porod.
@majinka69 gyndařka normální JE. Zažádej si o Hamiltona, pokud naznají, e nemáš připravené porodní cesty, tak jak chceš rodit? Všechno se vším souvisí ![]()
Berry, myslim, ze minila to, ze zrovna Ibuprofen je ve tretim trimestru nedoporucovan, ne-li zakazan… Jinak taky myslim, ze nevyvolaji
Linná huba holé neštĕsti. Za zeptání preci nic nedáš ![]()
Příspěvek upraven 27.12.12 v 18:38
@majinka69 Dojdi si na nějakou kvalitní rehabilitaci, ať ti tam se zádama hnou, aby se uvolnila. Mně to chytlo měsíc před termínem, to se doktoři cukali.. Ale prosadila jsem si od obvodního poukaz, šla za rehabilitační sestrou, vysvětlila jí, že mi vůbec nevadí, když kvůli tomu předčasně porodím, ona mi hnula se zády, doporučila cviky a záda se krásně srovnala a já rodila bez bolesti - těch zad.. Tři týdny po termínu.
@majinka69 jsem slyšela, že u miloušů dají dost na přirozený porod, žádný vyvolávání nebo císaře, není-li to nezbytně nutný, tak to moc na vyvolání nevidím, ale já byla v bohunicích, tak nevim ![]()
ale zkus pořádnou vycházku někam do kopce, třeba na kravák, mně zabrala ![]()
Milé maminky, v pátek mám termín porodu. Nemocnici kde rodím (Praha, Krč) zavírají 10.srpna. Kdybych přenášela, myslíte že mi vyvolají porod dřív? Vyvolávají 41+3 a kdybych šla 9.srpna na vyvolávaní. tak budu 40+6. Myslíte, že to udělají o ty čtyři dny dřív? Mě jde o to, že nechci do jiné porodnice. Tak nevím, jestli se s nima dá takhle domluvit. Pokud teda malý do té doby nevykoukne sám
!