Programovaný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
1.8.12 14:08
@berusa.m píše:
To je tady typické. Chceš se na něco zeptat, něco se dozvědět, získat zkušenosti…a pak přijde Inkvizice! :cert: :D :D :D

Jo, ale v tomhle případě mě setřela sama zakladatelka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
1.8.12 14:09
@berry4 píše:
Ano, mám, ze ze zdravotních důvodů, v 39 tt.
Ale upřímně, kdyby nešlo o ty zdravotní důvody, nešla bych do toho. Taky jsem pro to, nechat to na miminku.

A můžu se zeptat špatná zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
5185
@jessikka píše:
@berusa.m Já chápu tu potřebu některých žen mít všechno pod kontrolou. Taky jsem taková :-) Ale prý vyvolávaný porod víc bolí, jako kontakce a tak… Já bych se asi spíš bála :think: Nevím, no…

Mě v tom odkazu spíš pobavila věta: aby porod proběhl v pracovní době, tj. za ideálních podmínek pro matku, plod/novorozence a jejich rodinu. Kamarádky, co nastupovaly ráno na indukci, většinou rodily až v noci, ta pracovní doba se přece nedá naplánovat ani s lékama… To, pro koho je to ideální je asi taky dikutabilní, ale do toho se tu nechci pouštět, chtěla jsem jen informace :-)

Příspěvek upraven 01.08.12 v 14:06

Rodila jsem podruhé, ráno jsem v 7 nastoupila a o 13:20 byla malá na světě. Nevím jestli to bylo druhým porodem ale byla to rychlovka. A bolesti? Jako u porodu. Jelikož mám mezi holkama velký věkový odstup, 1. porod už jsem si nepamatovala do detailů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
@jessikka píše:
Jo, ale v tomhle případě mě setřela sama zakladatelka ;)

Beru to jako srandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
@berry4 píše:
Ano, mám, ze ze zdravotních důvodů, v 39 tt.
Ale upřímně, kdyby nešlo o ty zdravotní důvody, nešla bych do toho. Taky jsem pro to, nechat to na miminku.

V tom je ale asi rozdíl, ne? Aspoň, co píšou v tom článku. Indukovaný porod=vyvolaný ze zdr. důvodů, programovaný porod=vyvolání na přání matky. Aspoň tak jsme to pochopila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
1.8.12 14:12

Já musim říct že taky se mi hodilo kdy se mi dítě narodilo přijel za mnou přítel ten den na 3 týdny. A takhle mohl být celou dobu s miminkem ale ani bych si neuměla představit že bych šla za svým gynekologem si to takhle naplanovat. Pro něho to třeba taky nebylo super když za mnou díky memu předčasnemu porodu musel každý den chodit přes vánoce. A mohl mi říct tak rodte ještě dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.8.12 14:13

@Linda85 špatná určitě ne, ovšem předcházely tomu vcelku dost nervíky- mé porodní cesty nebyly nachystané, termín se odsunul oproti původně plánovanénu o 3 dny, prrotože jinak bych dle vyjádření porodníka trpěla jak kůń.
Porod byl naštěstí zcela bez medikamentů- zabral mi Hamilton provedený 2 dny před porodem, ale i tak mě muslea PA během 2doby pordoní 5 x " uvolnit" porodní cesty, což teda zrovna nelechtá.
Apropos pod názvem „programovaný porod“ je vlastně skryto úplně obyčejné vyvolání porodu. Jen jsem se tam nesetkala s alternativou, kdy má rdočka CS1-2 a přeje si ten plánovaný porod. Co pak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.8.12 14:15

@jessikka vlastně máš pravdu, mě ten název přišel tak nějak nastejno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
1.8.12 14:21

Mám zkušenost s vyvolávaným porodem, což je vlastně to samé, akorát to nebylo na mé přání. Bohužel jsem se vyvolávání nevyhnula, sice všechno nakonec dobře dopadlo, ale nikdy víc. Doufám, že u druhého potomka už vyvolávání nebude potřeba.

• Citovat
  • Upravit
Linda85
1.8.12 14:26
@berry4 píše:
@Linda85 špatná určitě ne, ovšem předcházely tomu vcelku dost nervíky- mé porodní cesty nebyly nachystané, termín se odsunul oproti původně plánovanénu o 3 dny, prrotože jinak bych dle vyjádření porodníka trpěla jak kůń.
Porod byl naštěstí zcela bez medikamentů- zabral mi Hamilton provedený 2 dny před porodem, ale i tak mě muslea PA během 2doby pordoní 5 x " uvolnit" porodní cesty, což teda zrovna nelechtá.
Apropos pod názvem „programovaný porod“ je vlastně skryto úplně obyčejné vyvolání porodu. Jen jsem se tam nesetkala s alternativou, kdy má rdočka CS1-2 a přeje si ten plánovaný porod. Co pak? :think:

A Hamilton bolí hodně?

• Citovat
  • Upravit
29577
1.8.12 14:32

@Linda85 :think: jak na to odpovědět? Za mně - ten, který mi pomohl rozjet porodní činnost - no málem jsem v tu chvíli vsublimovala do lůžka, na kterém jsem ležela :mrgreen:
Ale celé to trvá pár sekund, nejde o ostrou bolest, ale o tupou, nic, co by se nedalo nezvládnout. To zase říct nemůžu. Dá se to v pohodě vydržet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
1.8.12 14:44
@berusa.m píše:
A já zase nemůžu pochopit, proč by se do toho zasahovat nemohlo. :think:

Já jsem pro, ať se do toho klidně zasahuje, pokud to žena chce, ale já mám spíš zkušenost, že se do toho snaží zasahovat i když žena moc nechce a to i v případech, že objektivní důvod není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
1.8.12 14:45
@berry4 píše:
@Linda85 :think: jak na to odpovědět? Za mně - ten, který mi pomohl rozjet porodní činnost - no málem jsem v tu chvíli vsublimovala do lůžka, na kterém jsem ležela :mrgreen:
Ale celé to trvá pár sekund, nejde o ostrou bolest, ale o tupou, nic, co by se nedalo nezvládnout. To zase říct nemůžu. Dá se to v pohodě vydržet. ;)

Porod je určitě horší, co :,(?! I tak děkuji za info a odpověď :)! Třeba mi moje porodnice nevyhoví, nevím, jestli to dělají :nevim:?!

• Citovat
  • Upravit
101618
1.8.12 14:46
@jessikka píše:
V tom je ale asi rozdíl, ne? Aspoň, co píšou v tom článku. Indukovaný porod=vyvolaný ze zdr. důvodů, programovaný porod=vyvolání na přání matky. Aspoň tak jsme to pochopila… :think:

No, mě to tedy přijde úplně stejné, myslím co se techniky vyvolávání týká, tak nevím, proč tomu dávat 2 jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
1.8.12 14:48

Za chvíli se bude rodit tak přesně jak někdo tu psal ve všední dny v pracovní hodiny aby doktoři neměli moc práce. Ženská si vybere jaký datum narození sveho dítěte si přeje. A už nic nebude moc rozhodnout to dítě v břiše asi bude víc CS ale hlavne že pan doktor nepracoval mimo pracovní hodiny. Já teda musim říct že jsem byla v porodnici přes vánoce a bylo to dost strašidelný měla jsem pocit že tam nikdo neni že každý si to naplanoval tak aby nerodil přes vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí