Programovaný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Linda85
1.8.12 13:48
@Aliik píše:
Diky za odkaz, akorat by me zajimalo, jestli to jsou vsecky porodnice ochotne delat :think: Ja kdybych par dni prenasela, tak bych do toho sla vsemi deseti, mam bohuzel z okoli zkusenost, ktera me velice stresuje a nerada bych dlouho prenasela :(

To chce zjistit. Já rodím v pražské Krči. V pátek se budu informovat. Ale mám strach, že by to chtěla spoplatnit jako nadstandart :,(!

• Citovat
  • Upravit
Linda85
1.8.12 13:49
@j.a.n.i1 píše:
@Linda85 Díky za odkaz :-)Tak to zkušenost nemám a ani ji mít nechci, jsem zastáncem toho, že fyziologické těhotenství trvá 38 - 42 týdnů a tělo a mimino ví co je nejvhodnější termín a nevidím důvod proč do toho zbytečně zasahovat, když je jinak vše v pořádku.

Prostě někdo má k tomu důvody!

• Citovat
  • Upravit
12651
1.8.12 13:53
@Linda85 píše:

Nechci vůbec nijak útočit a nechci, aby moje otázka tak vyzněla… Jaké důvody to jsou/mohou být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
1.8.12 13:56
@jessikka píše:
Nechci vůbec nijak útočit a nechci, aby moje otázka tak vyzněla… Jaké důvody to jsou/mohou být?

Já jsem se ptala na zkušenost a nechci v této debatě číst, co je špatné a co dobré! někdo má důvody třeba že manžel pracuje v zahraničí a je na pár dnů doma… já mám třeba důvod, že mám 25 kg nahoře a nemůžu už na nohy!

• Citovat
  • Upravit
101618
1.8.12 13:57
@Linda85 píše:

A někdo má prostě důvod, proč to nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
1.8.12 13:58

Já to taky nechápu proč o to tak stát. Proč každý má pocit že se do porodu nějak musí zasahovat. Ženský dřív taky někdy porodili a nikdo jim to nevyvolával. Jsem zastance techniky a jsem ráda že se rodí v porodnici ale co je moc je moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.8.12 13:59
@Linda85 píše:
Já jsem se ptala na zkušenost a nechci v této debatě číst, co je špatné a co dobré! někdo má důvody třeba že manžel pracuje v zahraničí a je na pár dnů doma… já mám třeba důvod, že mám 25 kg nahoře a nemůžu už na nohy!

Tak pardóóón, já se jen chtěla něco nového dozvědět, protože jsme o tomhle nikdy neslyšela. Od toho tu diskuse jsou ne? Nebudu hned vedle zakládat jinou: výhody/nevýhody a důvody programovaného porodu, když už tu dneska jedna vnikla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
1.8.12 14:01
@jessikka píše:
Nechci vůbec nijak útočit a nechci, aby moje otázka tak vyzněla… Jaké důvody to jsou/mohou být?

Věděla jsem že mě porod nepřekvapí, že u něho budu mít svou lékařku a to od samého začátku porodu, že si to může manžel sladit s prací, že jsem si dopředu zajistila hlídáni starší dcery…vím že někomu to bude připadat malicherné a supermatkám málo BIO :lol: a proti přirodě, ale já mám ráda když mám vše pod kontrolou. Tak asi tak.
Dcera se narodila absolutně v pořádku, přes 3 kila, „nepomačkaná“, Apgar 10… Své lékařce jsem věřila a když mi řekla že to bude v pořádku, nepochybovala jsem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
1.8.12 14:02

Já si myslím, že je to každého věc, pro co se rozhodne! Každý má na to právo, zatím teda v této republice :roll:! Jasný, ať si každý vyjádří svůj názor :)! Ale já mám pro tento způsob porodu svůj zdravotní důvod! Nedělám nic špatnýho, ne?

• Citovat
  • Upravit
Linda85
1.8.12 14:03
@berusa.m píše:
Věděla jsem že mě porod nepřekvapí, že u něho budu mít svou lékařku a to od samého začátku porodu, že si to může manžel sladit s prací, že jsem si dopředu zajistila hlídáni starší dcery…vím že někomu to bude připadat malicherné a supermatkám málo BIO :lol: a proti přirodě, ale já mám ráda když mám vše pod kontrolou. Tak asi tak.
Dcera se narodila absolutně v pořádku, přes 3 kila, „nepomačkaná“, Apgar 10… Své lékařce jsem věřila a když mi řekla že to bude v pořádku, nepochybovala jsem. :mavam:
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
5185
1.8.12 14:04
@annaei píše:
Já to taky nechápu proč o to tak stát. Proč každý má pocit že se do porodu nějak musí zasahovat. Ženský dřív taky někdy porodili a nikdo jim to nevyvolával. Jsem zastance techniky a jsem ráda že se rodí v porodnici ale co je moc je moc

A já zase nemůžu pochopit, proč by se do toho zasahovat nemohlo.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.8.12 14:05

@berusa.m Já chápu tu potřebu některých žen mít všechno pod kontrolou. Taky jsem taková :-) Ale prý vyvolávaný porod víc bolí, jako kontakce a tak… Já bych se asi spíš bála :think: Nevím, no…

Mě v tom odkazu spíš pobavila věta: aby porod proběhl v pracovní době, tj. za ideálních podmínek pro matku, plod/novorozence a jejich rodinu. Kamarádky, co nastupovaly ráno na indukci, většinou rodily až v noci, ta pracovní doba se přece nedá naplánovat ani s lékama… To, pro koho je to ideální je asi taky dikutabilní, ale do toho se tu nechci pouštět, chtěla jsem jen informace :-)

Příspěvek upraven 01.08.12 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
1.8.12 14:06
@berusa.m píše:
A já zase nemůžu pochopit, proč by se do toho zasahovat nemohlo. :think:

Přesně tak…A já bych to dál neřešila! Podruhé píši, že je to každého věc! Tady paní, nebo slečna porodila zdravé miminko, tak co řešit,,, :roll:

• Citovat
  • Upravit
5185
1.8.12 14:06
@jessikka píše:
Tak pardóóón, já se jen chtěla něco nového dozvědět, protože jsme o tomhle nikdy neslyšela. Od toho tu diskuse jsou ne? Nebudu hned vedle zakládat jinou: výhody/nevýhody a důvody programovaného porodu, když už tu dneska jedna vnikla. :roll:

To je tady typické. Chceš se na něco zeptat, něco se dozvědět, získat zkušenosti…a pak přijde Inkvizice! :cert:
:D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.8.12 14:07

Ano, mám, ze ze zdravotních důvodů, v 39 tt.
Ale upřímně, kdyby nešlo o ty zdravotní důvody, nešla bych do toho. Taky jsem pro to, nechat to na miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí