Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@j.a.n.i1 píše:
@Linda85 Díky za odkazTak to zkušenost nemám a ani ji mít nechci, jsem zastáncem toho, že fyziologické těhotenství trvá 38 - 42 týdnů a tělo a mimino ví co je nejvhodnější termín a nevidím důvod proč do toho zbytečně zasahovat, když je jinak vše v pořádku.
Prostě někdo má k tomu důvody!
@Linda85 píše:
Nechci vůbec nijak útočit a nechci, aby moje otázka tak vyzněla… Jaké důvody to jsou/mohou být?
@jessikka píše:
Nechci vůbec nijak útočit a nechci, aby moje otázka tak vyzněla… Jaké důvody to jsou/mohou být?
Já jsem se ptala na zkušenost a nechci v této debatě číst, co je špatné a co dobré! někdo má důvody třeba že manžel pracuje v zahraničí a je na pár dnů doma… já mám třeba důvod, že mám 25 kg nahoře a nemůžu už na nohy!
@Linda85 píše:
A někdo má prostě důvod, proč to nechce…
Já to taky nechápu proč o to tak stát. Proč každý má pocit že se do porodu nějak musí zasahovat. Ženský dřív taky někdy porodili a nikdo jim to nevyvolával. Jsem zastance techniky a jsem ráda že se rodí v porodnici ale co je moc je moc
@Linda85 píše:
Já jsem se ptala na zkušenost a nechci v této debatě číst, co je špatné a co dobré! někdo má důvody třeba že manžel pracuje v zahraničí a je na pár dnů doma… já mám třeba důvod, že mám 25 kg nahoře a nemůžu už na nohy!
Tak pardóóón, já se jen chtěla něco nového dozvědět, protože jsme o tomhle nikdy neslyšela. Od toho tu diskuse jsou ne? Nebudu hned vedle zakládat jinou: výhody/nevýhody a důvody programovaného porodu, když už tu dneska jedna vnikla. ![]()
@jessikka píše:
Věděla jsem že mě porod nepřekvapí, že u něho budu mít svou lékařku a to od samého začátku porodu, že si to může manžel sladit s prací, že jsem si dopředu zajistila hlídáni starší dcery…vím že někomu to bude připadat malicherné a supermatkám málo BIO
a proti přirodě, ale já mám ráda když mám vše pod kontrolou. Tak asi tak.
Dcera se narodila absolutně v pořádku, přes 3 kila, „nepomačkaná“, Apgar 10… Své lékařce jsem věřila a když mi řekla že to bude v pořádku, nepochybovala jsem. ![]()
Já si myslím, že je to každého věc, pro co se rozhodne! Každý má na to právo, zatím teda v této republice
! Jasný, ať si každý vyjádří svůj názor
! Ale já mám pro tento způsob porodu svůj zdravotní důvod! Nedělám nic špatnýho, ne?
@berusa.m píše:
Věděla jsem že mě porod nepřekvapí, že u něho budu mít svou lékařku a to od samého začátku porodu, že si to může manžel sladit s prací, že jsem si dopředu zajistila hlídáni starší dcery…vím že někomu to bude připadat malicherné a supermatkám málo BIOa proti přirodě, ale já mám ráda když mám vše pod kontrolou. Tak asi tak.
Dcera se narodila absolutně v pořádku, přes 3 kila, „nepomačkaná“, Apgar 10… Své lékařce jsem věřila a když mi řekla že to bude v pořádku, nepochybovala jsem.
@annaei píše:
Já to taky nechápu proč o to tak stát. Proč každý má pocit že se do porodu nějak musí zasahovat. Ženský dřív taky někdy porodili a nikdo jim to nevyvolával. Jsem zastance techniky a jsem ráda že se rodí v porodnici ale co je moc je moc
A já zase nemůžu pochopit, proč by se do toho zasahovat nemohlo.
![]()
@berusa.m Já chápu tu potřebu některých žen mít všechno pod kontrolou. Taky jsem taková
Ale prý vyvolávaný porod víc bolí, jako kontakce a tak… Já bych se asi spíš bála
Nevím, no…
Mě v tom odkazu spíš pobavila věta: aby porod proběhl v pracovní době, tj. za ideálních podmínek pro matku, plod/novorozence a jejich rodinu. Kamarádky, co nastupovaly ráno na indukci, většinou rodily až v noci, ta pracovní doba se přece nedá naplánovat ani s lékama… To, pro koho je to ideální je asi taky dikutabilní, ale do toho se tu nechci pouštět, chtěla jsem jen informace ![]()
Příspěvek upraven 01.08.12 v 14:06
@berusa.m píše:
A já zase nemůžu pochopit, proč by se do toho zasahovat nemohlo.
Přesně tak…A já bych to dál neřešila! Podruhé píši, že je to každého věc! Tady paní, nebo slečna porodila zdravé miminko, tak co řešit,,, ![]()
@jessikka píše:
Tak pardóóón, já se jen chtěla něco nového dozvědět, protože jsme o tomhle nikdy neslyšela. Od toho tu diskuse jsou ne? Nebudu hned vedle zakládat jinou: výhody/nevýhody a důvody programovaného porodu, když už tu dneska jedna vnikla.
To je tady typické. Chceš se na něco zeptat, něco se dozvědět, získat zkušenosti…a pak přijde Inkvizice! ![]()
![]()
Ano, mám, ze ze zdravotních důvodů, v 39 tt.
Ale upřímně, kdyby nešlo o ty zdravotní důvody, nešla bych do toho. Taky jsem pro to, nechat to na miminku.
To chce zjistit. Já rodím v pražské Krči. V pátek se budu informovat. Ale mám strach, že by to chtěla spoplatnit jako nadstandart
!