Prohlídka během menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
13.12.21 17:59

Prohlídka během menstruace

Dobrý den. Zajímalo by mě, jestli při menstruaci dělá lékař na gynekologii prohlídku? Dcera má totálně rozhozenou menstruaci. Na konci listopadu dostala menstruaci, kterou měla asi 5 dnů a po deseti dnech pauzy ji dostala znova a už jí má 7 dnů a je stále dost silná. Normálně už by končila. Na první gynekologickou prohlídku jde až 22.12, dřív nás doktorka nevezme a odkázala nás případně na nemocnici. Vůbec netuším, jak to v takových situacích chodí. Je to její první návštěva a je ještě panna, tak se hrozně bojí. Nebo ještě počkat pár dnů, jestli se to neumoudří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1898
13.12.21 18:06

Když dostanu MS, přeobjednám se. Už se mi stalo, že jsem to musela odkládat 2× za sebou. Ale jestli má takové problémy, tak ji možná bude chtít doktorka vidět. Když je panna, vyšetření probíhá stejně ultrazvukem přes břicho. Zavolala bych a domluvila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.21 18:08
@Wenn.Nox píše:
Když dostanu MS, přeobjednám se. Už se mi stalo, že jsem to musela odkládat 2× za sebou. Ale jestli má takové problémy, tak ji možná bude chtít doktorka vidět. Když je panna, vyšetření probíhá stejně ultrazvukem přes břicho. Zavolala bych a domluvila se.

Přes břicho? U nás vyšetřuje panny přes rektum.

• Citovat
  • Upravit
37126
13.12.21 18:10

Ja se při ms preobjednala. Když sem měla takovou nekončící ms, tak mi Dr udělala vnitřní ultrazvuk a napsala hormony na zastavení, ale těžko říct jak u holky, když jde prvně. Ještě bych pár dní vydržela, ono v tomhle věku jsou nějaké nerovnováhy celekm běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
13.12.21 18:11

V případě potíží je možné vyšetřit pannu vaginoskopem, ale vyšetření se provádí na gyndě pro děti a mládež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
13.12.21 18:15
@Kriss Tina píše:
Ja se při ms preobjednala. Když sem měla takovou nekončící ms, tak mi Dr udělala vnitřní ultrazvuk a napsala hormony na zastavení, ale těžko říct jak u holky, když jde prvně. Ještě bych pár dní vydržela, ono v tomhle věku jsou nějaké nerovnováhy celekm běžné.

Lékařka ke které bude chodit nás teď nevezme, musela bych s ní do nemocnice na ambulanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
13.12.21 18:20
@jejjej píše:
V případě potíží je možné vyšetřit pannu vaginoskopem, ale vyšetření se provádí na gyndě pro děti a mládež.

22.12 půjde k mé lékařce a tam už jsem hlásila, že je panna. Sestra mi říkala, že to vůbec nevadí, že to doktorka vyšetřuje jinak než nás ženské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
13.12.21 18:31
@Anonymní píše:
Přes břicho? U nás vyšetřuje panny přes rektum.

To mi prijde strasne. Me jako pannu vysetrovala gynekolozka normalne vaginalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
13.12.21 18:47

At ji hodne pomerancu, nebo neco kyseleho, to zmirnuje krvaceni a treba to prejde. Ja bych ji tam netahala, neni to zase az tak dlouha MS, Prvni gynda je pro dospivajici uz tak dost trapna a jeste pri MS. Vzala bych ji po skoncek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
13.12.21 18:51

Ascorutin může pomoct. K dostání v lékárně bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.21 18:58

@monika166 a jak je stara dcera? Ja jsem prvni cca rok mela menstruaci co 14-dni a byvala fakt silna a dlouha. Ze pry je to normalni a trva, nez se to samo srovna…A opravdu se to pak samo srovnalo.

• Citovat
  • Upravit
393
13.12.21 19:06

Dobrý den, budu teď psát trochu mimo. Jen když to čtu, tak vám to potřebuji napsat.

V 15ti jsem měla stejný problém, totálně rozházené měsíčky, a když byly, stály za to. Lékařka mi na to předepsala antikoncepci. Já i mamka spokojený, měsíčky jak hodinky a nebyla to „taková jatka“, takže super.

Po 13ti letech po vysazení jsem zjistila, že jsem si v těch 15ti zadělala na problém. Ten problém jsem si antikoncepcí zamrazila a rozmrazila ho až v 28, když jsem chtěla děti. Kdyby to doktorka řešila hned v těch 15-16ti, mohla jsem si teď ušetřit spoustu patálií.

Moje myšlenka byla - kdyby to doktorka chtěla „léčit“ antikoncepcí, tak prosím zkuste probrat pro a proti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5937
13.12.21 19:09

Já měla první půl roku ms 20 dni a po týdnu zase. Pak se to krásně srovnalo na 28 denní cyklus a ms 5 dní. Od 13 let mám ms jak hodinky.
V době ms ji tam určitě neber, už tak je první návštěva stresující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
13.12.21 19:16
@monika166 píše:
Dobrý den. Zajímalo by mě, jestli při menstruaci dělá lékař na gynekologii prohlídku? Dcera má totálně rozhozenou menstruaci. Na konci listopadu dostala menstruaci, kterou měla asi 5 dnů a po deseti dnech pauzy ji dostala znova a už jí má 7 dnů a je stále dost silná. Normálně už by končila. Na první gynekologickou prohlídku jde až 22.12, dřív nás doktorka nevezme a odkázala nás případně na nemocnici. Vůbec netuším, jak to v takových situacích chodí. Je to její první návštěva a je ještě panna, tak se hrozně bojí. Nebo ještě počkat pár dnů, jestli se to neumoudří?

Nevím, kolik dceři je a od kdy menstruuje. Ale já bych kvůli takovému průběhu hned neplašila. Ony ty první roky bývá menstruace hodně nepravidelná, často s dlouhým krvácením. A jak tu někdo zmiňoval, byla bych opatrná na " léčbu" antikoncepcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
13.12.21 19:18

Nebrala bych ji na prvni prohlidku v dobe ms, preobjednala bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí