Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já v mineralkach, asi jediná forma, co snesu.. muž zobe pilule..
Já si dávám magnosolv, ten mi max. chutná, sice vstřebatelnost nebude tak žhavá, ale krom toho piju i magnesiu extra a pak mám ještě nějaké pilule. Chlap to děsně řeší, tu vstřebatelnost, takže on shání to, z čeho v těle zůstane nejvíc hořčíku ve správné formě.
Zobu jen vitamín D. Minerály se snažím do sebe dostat pestrou stravou. A radši minerálkou.
Ja se sice snazim o pestrou stravu, ale pri sportovni zatezi, kterou mivam, to nestiham ujist, takze doplnuju. Hořčík mam v sypke forme a uzivam ho v kombinaci s tabletovym b-koplexem a k tomu mam jeste tabletove omega 3
Epsomská sůl do koupele. Vstřebatelnost kůží je lepší, než trávícím traktem.
A nebo minerálky s vysokým obsahem horčíku prostě.
Já si kupuji šumivé tablety Magnesium z DM s příchutí citronu, začínám tím každý den, nevím, kolik toho magnesia tam je, ale asi lepší než nich a chuťově mi vyhovují ![]()
Beru laktát nebo glukonát. Zkoušela jsem i malát, ale ten jsem musela brát dopo, pokud jsem ho vzala večer, špatně se mi po něm spalo.
Holky jak doplňujete do těla např. hořčík? Vím, že je nejlepší ho doplňovat stravou (datle, banán, špenát). Nemám bohužel čas jíst takto pestře a hlídat si minerály v těle. Proto se ptám, zdalj si mám koupit hořčík ve formě tablet nebo ve formě šumivého nápoje (tablety i šumivé nápoje mají snad v každém supermarketu) a jak ho kromě stravy, doplňujete vy? Díky za vaše příspěvky v diskuzi.