Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak moje dcera si ty ruce opravdu prohlížela jako zhulená, takže si to opravdu pamatuju ![]()
Vydržela klidně 30 minut v kuse koukat na jednu ruku a jen tak lehce pohybovala prstíkama
pak vystřídala ruce a koukala 30 minut na druhou…ale řekla bych, že to bylo těsně před tím, než začala uchopovat hračky. A trvalo to třeba tyden. Takže asi příprava, aby zjistila, jak ty ruce fungují.
Takže pokud tvoje dcerka už hračky uchopuje, tak to prostě nepotřebuje a asi už ani nezačne dělat ![]()
Tchýni neřeš. Čím dřív s tím začneš, tím líp
…ta moje se zase hrozně divila, že se dcera ve 3 měsících nepretočí na bříško a jestli není opožděná (a to se dcera narodila ještě o měsíc dříve, takže korigovaně ji byly 2 měsíce). A obecně s každou návštěvou měla podobný dotaz, který mi akorát vyvedl z míry, naučila jsem se to ignorovat… nemyslí to zle, jen se blbě ptá ![]()
Vůbec si neuvědomuju, jestli si některé některé mých dětí nekd, prohlíželo ručičky. Normální jsou všechny, minimálně dvě z nich jsou nadprůměrně inteligentní a třetí batole se jeví obdobně. ![]()
Dcera si ruce prohlížela ve třetím měsíci, ale už dávno před tím s nima dovedla dělat spoustu věcí, sahat, bouchat atp. Asi jako s koukáním do zrcadla. Kouká tam několik měsíců a najednou ji dojde, že je to vlastně ona. Tak bych se nebála, vývoj jde přirozeně.