Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli se jen opřelo, tak nic, to nikdy není celou vahou.
Celou vahou, to už by muselo být cílené, pokud dítě zmáčknout, rozdrtit, a tam už by něco nastat mohlo - ale myslím, že by byla do druhého dne vidět modřina, nebo nafouklé břicho… Úplně blbý by teda byla cílená rána, to bych teda stopro nechala dítě vyšetřit. ![]()
@Tomie píše:
Jestli se jen opřelo, tak nic, to nikdy není celou vahou.Celou vahou, to už by muselo být cílené, pokud dítě zmáčknout, rozdrtit, a tam už by něco nastat mohlo - ale myslím, že by byla do druhého dne vidět modřina, nebo nafouklé břicho… Úplně blbý by teda byla cílená rána, to bych teda stopro nechala dítě vyšetřit.
No mě taky chlap uklidňuje, že doktorka jí břicho mačká snad ještě víc, ale mám strach. Prostě starší lezla za mnou na křeslo, kde jsem na nohách kolébala mimčo, a jak lezla, tak se o něj opřela. To určitě nebyla rána ani úmysl. Ale vyčítam si, že mám pomalé reakce a nedokázala jsem tomu zabránit. A přišlo mi divný, že se miminko nevzbudilo, nic. Ale děkuji moc, trochu mě to uklidnilo. Zkusíme si jít lehnout a uvidí se.
Nic se nestalo…kdyby mu to mělo ublížit bolelo by to..kdyby to bolelo vzbudí se a začne řvát
mám děti 16m po sobě..podobný incident se stal mockrát…😉 😅 😂
Před dvěma měsíci tvoje porodní cesty miminko lisovaly jak pres na ovoce.
Nic mu není. Buď v Klidu.
No na to se velice těším, co si děcka budou provádět… Tohle jsem s tím starším řešit nemusela, takže je to pro mě teď pro mě nové.
Vím, že se o dětech říká, že jsou gumový, ale tohle vypadalo fakt strašně. Tak ji budu dnes pozorovat, krom častějšího blinkání snad dobrý. Každopádně děkuji za uklidňující slova.☺️
Heleď jestli bylo starší dítě dole a o mimino se opřelo při lezení nahoru=když celá váha těla byla ještě pod ním, tak bych to neřešila. Navíc se opríral nejspíš hlavně o tu druhou ruku mimo mimino.
Takhle kdyby na něho šlápnul, nebo upadnul na zemi, kdy by bylo jasné, že ten tlak nebyl uplně zanedbatelný, to bych asi řešila. Že se ani nevzbudila taky ukazuje, že u toho malá zrovna netrpěla ![]()
Byla bych v klidu a maximálně pozorovala.
Ahoj, mám otázku. Nebo spíše potřebuju uklidnit. Skoro dvouleté dítě se pěstičkou možná s celou svou vahou opřelo ani ne dvouměsíčnímu miminku o bříško. To celo dobu spalo a nijak na to nezareagovalo. Ale já mám strach, zda mu nějak neublížilo. A tím, že trpí na prdíky, tak nepoznám, zda brečí kvůli nim nebo skrze to zmáčknutí. Jsem z toho dost psycho. 😪