Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
PO nekolika mesicich od porodu se mi hodne zhorsila plet, takovou jsem snad nemela ani v puberte. Zacala jsem ted s HA(triminulet), od niz si mimo jine slibuju zlepseni. Zatim jsem vyuzivala jen jedno plato, snad se efekt pozdeji objevi. Nemate zkusenost s dobrou kosmetikou, ketra pomuze? V lekarne jsem si vzala letak na nejakou znacku Sebium, z letaku vypada „pusobive“, ale nevim, nevim…
Veru
Cauky Veru,
já mám taky pleť jak puberťačka, přesto mi kosmetička říkala, že je to pořád ještě dobré. No, nevím. Mně vyhovuje si pleť jenom umýt vodou a mycí emulzí. Hodně se teď na problematickou pleť doporučují hydrofilní oleje - Hadek nebo Salus, ty mi také vyhovují, kosmetička mi doporučila, že se dají v malinkém množství používat místo pleť krému. Já se nikdy ničím nemohla mazat, protože jsem se hned opupínkovala a levandulový hydrofilní olej od Salusu mi vyhovuje i jako krém i jako mycí emulze. Akorát jsem na Salus slyšela dost pomluv že nejsou tak přírodní jak říkají, takže až ho dopotřebuju, tak ho určo vyměním za Hádka.
Radka
Sebium je dobrý, mně nejvíc pomohl krém K2, ale ten už se snad přestal vyrábět.Teď používám sébium matifiante a sébium AKN a taky to jde. Dobrý jsou taky čistící vody od Biodermy (sébium), ale není to zas moc levná záležitost. Mrkni se na http://www.bioderma-cz.com/default.asp?….
Já teď uvažuju o La Roche Posay, ale to je ještě dražší. Mně se taky osvědčil krém Eclaran, ten je ale jen na předpis, ale zabírá na velký boláky. Ne každá HAK ti pomůže na akné, mně pomohla Diane 35 a pak Regulon - ten stojí 350 na 3 měsíce a měla jsem pleť jak miminko.
Tak krásné pleti zdar!!!
Ahoj, mě od pupínků pomohla antikoncepce… ![]()
""http://lilypie.com/pic/050911/bDQr.jpg":http://lilypie.com/…911/bDQr.jpghttp://b1.lilypie.com/qrlWp2/.png
ahoj, jakmile mi skončilo šestinedělí, hned jsem začala mi pupínky- hrůza. celé těhu nic a ted
když se to po pár měsících nezlepšilo, odhodlala jsem se jít k dermatoložce. Vzhledem k tomu, že stále kojím,mi poradila krém a čistící gel od La Roche-Posay ( už zde zminovaný). Jeden výrobek stojí asi 350-380 kč a prodává se skoro ve všech lékárnách. Hned po prvním vyčištění se mi do rána ztratilo pár „pupínků“ a plet byla hladší.
No, zázrak se nestal
po čase se mi plet zase trochu zhoršila a pak zlepšila. Na obhajobu této firmy ale musím říct ( napsat), že je to čím dál lepší a nikdy jsem se nedostala do stadia před užíváním,ale někdy se nové pupínky zase objeví. Doufám,že po skončení kojo, se to snad vrátí do normálu a ne do adolescentního věku
![]()
Irias + Štěpán ( skoro)7m
Ahoj holky,
urcite je to zpusobene nejakymi hormony. Ja mela vzdy plet jako miminko, opravdu ani v puberte se mi nedelaly pupinky. Moje plet je spis sucha a citliva, takze mazu jako o zivot. Pouzivam dlouho kosmetiku Clinique a vyhovuje mi. Od te doby co jsem zacala stimulovat hormonalne pred KET a nyni, po celou dobu tehotenstvi (tzn. 14 tt), kdy beru hormonalni preparaty s zenskymi hormony, se mi plet vice masti a sem tam se objevi pupinek, i kdyz plet vlastne zustala porad sucha. Zacala jsem okamzite navstevovat kosmeticku, pracuje s kosmetikou Gernetic. Rekla mi, ze je nutne pravidelne osetrovani pleti, ale ze hormony zpomaluji ucinky kosmetickych pripravku. Proste se to musi vydrzet a hlavne NEMACKAT (k mackani jsou pouze cerne tecky, nikoliv cervene a zapalene bolacky). Takze kazdy den, rano i vecer pouzivam mydlo na suchou plet od Clinique, pak hydratacni krem Superdefence na normalni az suchou plet(ten na den) a Superdefence na hodne suchou plet na noc, jedenkrat za mesic kura u me kosmeticky (celkove osetreni vcetne upravy oboci trva i 2 hodiny, ale vysledek vzdy stoji za to) a jednou tydne cistici maska Immuno od firmy Gernetic. Stoji to sice dost penez, ale oblicej je proste nejvic videt a je potreba o nej pecovat.
TaK hodne stesti vsem
Marka + koblizek
Ahojky, taky s tím bojuju, po druhém porodu a po skončneí kojení vypadámjako nikdy předtím, měla jsem super pleť a teď jí mám samou jizvu od pupínků. Vyzkoušela jsem i La Roche Posey, ale vůbec nic nezabralo..už taky nevím, co s tím, snad na kožní nebo k dermatologovi..asi si vybírám dodatečně pubertu nebo co. Ani s antikoncepcí se mi to nezlepšilo..
Ahojky,
mě se osvědčila kosmetika od Avonu na problematickou pleť. Ale sestře, která je už skoro dva roky po porodu, se zase osvědčilo mytí obličeje dětským mýdlem a obyčejná Nivea. Každý typ pleti je jiný. Doporučuju navštívit kosmetičku, jistě Ti poradí.
Ahoj holky,
tak jsem si taky v těhu pochvalovala,že mám pleť jako mimi predýlku,ale to skončilo šestinedělím
ach jo.
Pak se to mírně zhoršilo,ale to pravá hrůza přišla s cyklem.No děs běs.jak tu někdo psal,horší než v pubertě.Jenže mě to nedá a musím to „zkoumat“.
Používám kosmetiku nejčastěji od Avonu a je to jednou lepší,pak zas krize.No holt si ty hormony z nás dělaj srandu.
Tak ahoj Naďa
Mně v těhotenství vyrazilo akné, vypadalo to úplně jako vředy.
Bylo to strašný a nic se s tím nedalo dělat. Heřmánek mi to trochu vysušil, ale zanícený to bylo pořád. Furt sem si to rýpala a mačkala, no bylo to hrozný. Po porodu se to samo spravilo, bohudíky ! Kdyby ne, musela bych zřejmě na plastiku.
naštěstí mi nezůstaly jizvy. teď mi docela pomáhá levandulový olejíček na pleť.
Bibina
Ahoj maminky,
sice tu řešíte problémy s pletí po porodu, ale vzhledem k vašim zkušenostem se vás chci zeptat na pleť v těhotenství. Momentálně jsem v 7+0 tt a už zhruba dva týdny mám neustále nové a nové pupínky (spíš boláky) jenom na pravé straně obličeje. Pomáhá mi snad jen vlažný odvar z heřmánku, jenže mám jet na asi týdenní služebku a v hotelu si ten odvar neudělám. Neměly byste nějaký tip? Na ceně mi zase až tak nezáleží, hlavně abych trochu vypadala.
No, nechci tě strašit, ale možná s tím budeš mít problém celý těhotenství, jako já. Zřejmě hormonální věc. Zkus ten levandulový olejíček. Mně se fakt hodně osvědčil. A hlavně to nedloubej ! ![]()
Bibina
Milli, mně se ty děsné boláky dělaly z těch těhotenských vitamínových přípravků. Jestli je bereš, tak i tohle je typ jak se boláků zbavit.
Tak to mě ještě nenapadlo. Fakt je, že bych mohla zkusit je vy:,–(it. Beru obden Calibrum, ale mám ještě od Dr. bokem předepsané nějaké další tabletky. Tak zkusím na týden vy:,–(it to Calibrum a uvidím. Pokud to pomůže, budu se pak místo chemických vitamínů cpát horem dolem samýma zdravýma věcičkama. Díky za radu!
Takže se hlásím po krátkodobém vysazení vitamínů a vypadá to, že to fakt zabralo. Žádné nové boláčky se už neobjevily, jen sem tam takové 2-3 malinké běžné pupínky. Zkusím to ještě tak 1-2 týdny, jestli to nemá souvislost s bývalým MS cyklem, ale doufám, že už to bude dobré.
Takže ještě jednou díky za rady!