Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky myslíte že existuje propojení maminky s miminkem???Dneska jsem za celý den snědla jeden rohlík, a měla jsem takovou rozmrzelou náladu. Tím pádem Jiřík furt kníkal a nic ho nebavilo, takže proto jsem ani nejedla. Jenže nechtěl papat ani on
Za celý den vypil 280ml mlíka, jeden banán a asi 8 lžiček příkrmu. Ještě vypil asi 80ml vody.Je to strašně málo oproti jiným dnům. Hlavně ty tekutiny mě trápí. Snad zítra bude líp
Dokonce šel spát i bez jídla, protože ho prostě nechtěl ![]()
A když jsme spinkali dopoledne a odpoledne, tak byl ke mě přitulený a jakmile jsem otevřela oči, tak je otevřel taky, tak jsem je zase zavřela a on zase spinkal ![]()
Je mu půl roku.
Spíš mě zajímá, zda jste taky některá měla takovou zkušenost, že tak málo papá a pije??? Možná mu rostou zoubky, a nebo nějaká nemoc na něj leze??? Teplotu neměl
Jo, mala mela ruzne obdobi - trva ji to dodnes a ma dva roky.
Nikdy jsem si ale nevsimla, ze by to melo neco spolecneho s mou naladou…
Ja tohle zvlastni propojeni pozoruji hlavne v noci. Casto jsem se vzbudila minutku predtim, nez se vzbudil malej. Ted, kdyz jsou mu 2 roky, uz se to tak casto nestava, ale kdyz byl miminko, stavalo se to temer kazdou noc. Asi nejaky instinkt nebo tak.
Mně se teda stává, že se v noci vzbudim, chvilku nemůžu usnout a malá se za chviličku probudí
( spí v postýlce, takže ji nevzbudim tim, že se vrtim), nebo někdy v noci když jí podávám dudlík, lehnu zpátky do postele, ale ani se nepřikrývám, nevim jak to, ale tušim, že jí ho budu muset podat ještě jednou, někdy se rovnou zachumlám a ona ani nekníkne
, jo a takovej den, kdy se ráno vzbudim protivná a Alička celej den kvíká, to taky máme…to je pak vypečenej den…pak pomůže jen jít do kořáru, dítě se prospí, já si vyčistim hlavu a je hned líp ![]()
Tak dítě určitě vnímá náladu matky. A pak druhá věc, že např. do mléka přechází hormony, které vylučuje tělo při stresu. Kamarádka dokud kojila, dítě bylo nervák, ona taky depresivní a těžce to zvládala, měla ho brzo po prvním, on hodně plakal, začarovaný kruh. Jak odstavila (po roce), chlapeček jak sluníčko. ![]()
Určitě ta vazba je velmi silná, ať už takto biochemicky, či i tím, že dítě prostě cítí náladu matky (i kdyby nekojila).
Ano je to tak.. A nemusí to být jen mimino i teď platí (malý je 15 měsíců) že čím nervóznější jsem já např. u oblékání tím víc malá řve.. Radím vydýchat ![]()
Holky a co ty tekutiny??? Nevadí že toho vypil dneska tak málo??? Má skoro 9kg.
@PetulkaKol Za jeden den mu to nijak neublíží.. Uvidíš, co bude zítra.. Třeba jsou to fakt zoubky a né tvoje nervozita, malá mi u zubů vždycky přestala jíst i pít.. Chtěla se jen a jen kojit..
@gabriela82 píše:
@PetulkaKol Za jeden den mu to nijak neublíží.. Uvidíš, co bude zítra.. Třeba jsou to fakt zoubky a né tvoje nervozita, malá mi u zubů vždycky přestala jíst i pít.. Chtěla se jen a jen kojit..
Já právě už nekojím, takže snad to zítra bude už dobré a uvidíme první zoubek ![]()
@PetulkaKol Jsem o tom přesvědčená, trpim anorexii a moje dítě skoro nejí. Před zkouškama do školy řve jak šílený. Je mu rok a sám psycholog mi řekl, že moje anorexie je problém i pro to dítě