Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Milé emimiňačky, toto téma je pro mně velice citlivé, proto zakládám anonymně. Přítel mé tchýně byl přijat do PL v Opavě. Moc blíž o tom nevím, s tchyňkou se moc nedá mluvit stále nás jen obviňuje z toho, co se stalo, každopádně mi tvrdí, že povolení, pro odchod z PL může udělit pouze soud, což si myslím, že není pravda. Nikde na webovkách to nemají a po telefonu mi nic neřekli… Údajně mu byla diagnostikována schizofrenie (nevím, zda je to pravda, nikdy se jako schizofrenik neprojevoval-jsem zrovna na mateřské, ale jinak jsme běžně se schizofreniky pracovala). Proto se ptám, může schizofrenik opustit léčebnu klasicky po třech měsících, nebo je třeba soud? Omlouvám se, pokud je to napsáno zmateně a za odpovědi předem děkuji!
A on spáchal trestný čin, nebo je nějak nebezpečný? Pokud ne, řekla bych, že může na revers odejít kdykoliv ze své vlastní vůle.
No právě že nespáchal vůbec nic:D v sobotu měli u vody oslavu, byl tam i můj muž, a proto vím, že si sebou P. donesl soudek, ten nejspíš vypil, přestože bral léky, pak už mi jen volala hysterická tchýně, že za všechno může můj chlap, že ho nehlídal - doprčic proč by měl asi hlídat 40letého dospěláka, zbytek už vím jen z telefonu od tchýně, i o té schizofrenii, nezpochybňuji diagnózu samotnou spíš to, zda je to vůbec fakt, za ty roky vím, že si ledasco ráda přimyslí, ať ostatní litují…Pokud opravdu schizofrenik je, tak určitě né agresivní,.. spíš bych řekla pohodový kliďas…
Pokud tam nebyl přivezený a hospitalizovaný proti své vůli a nebyla mu tudíž nařízena léčba soudně, tak k propuštění není potřeba souhlas soudu. Otázkou je, jestli ho budou chtít pustit lékaři, většinou to okecávají, aby tam člověk zůstal, ale na revers odejít může.
Můj bratranec je schizofrenik a z léčebny odešel na revers. Za pár dní se mu ale přitížilo, tak šel zpět a dobrovolně. Má sebevražedné sklony.
Děkuji holky! Tak nějak jsme tušila, že tchýně plašila naprosto zbytečně a polovinu věcí si přimyslela…
![]()
Je to tak, jak tu bylo již řečeno. Pokud to není soudně nařízená léčba, tak může odejít kdykoliv.
Milé emimiňačky, toto téma je pro mně velice citlivé, proto zakládám anonymně. Přítel mé tchýně byl přijat do PL v Opavě. Moc blíž o tom nevím, s tchyňkou se moc nedá mluvit stále nás jen obviňuje z toho, co se stalo, každopádně mi tvrdí, že povolení, pro odchod z PL může udělit pouze soud, což si myslím, že není pravda. Nikde na webovkách to nemají a po telefonu mi nic neřekli… Údajně mu byla diagnostikována schizofrenie (nevím, zda je to pravda, nikdy se jako schizofrenik neprojevoval-jsem zrovna na mateřské, ale jinak jsme běžně se schizofreniky pracovala). Proto se ptám, může schizofrenik opustit léčebnu klasicky po třech měsících, nebo je třeba soud? Omlouvám se, pokud je to napsáno zmateně a za odpovědi předem děkuji!