Ošetřování švagra s Downovým syndromem?

9.7.15 09:30

Ošetřování švagra s downovým syndromem (??)

Ahoj holky :kytka:, chtěla bych se zeptat. Manželův bratr má downův syndrom, je v péči jeho maminky (tchýně) a ta jde na 14 dní do nemocnice. Budeme se o něj tedy starat s manželem a chtěli bychom se v péči vystřídat, tzn. já s ním budu 5 pracovních dní doma a manžel dalších následujících prac.5 dní. Nemám příliš dovolené a nevím, zdali je možné si na něj vzít tzv. ošetřování (jako je tomu v případě, když onemocní dítě?)? Nemůže být v každém případě sám, jeho stav je nyní velmi špatný (zdravotní a i psychický) :,(
Nevím, jak postupovat. Kdo mi to napíše? Situace je komplikovanější v tom, že jsou z jiného města, vzdáleného cca 150 km od nás, vezmeme si ho k nám domů). Budu volat praktické lékařce (oni jsou ale z jiného města, cca 150 km vzdáleného),.. tak nejprve se zkusím informovat u nás. Ale bude až v pondělí, tak to zkouším zde.. jestli nemáte někdo zkušenost.

Moc děkuji za každou reakci!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101919
9.7.15 09:32

@Mandarinka72 NE, nárok na OČR nemáš, protože s ním nežiješ ve společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
9.7.15 09:33

@Mandarinka72 Očr nejde, když spolu nežijete, bohužel. Ale třeba můj zaměstnavatel dává v takových případech neplacené volno, není na to nárok, ale dávají to bez problémů, zkus se poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8874
9.7.15 09:35

@Mandarinka72 no pokud jeho stav neni dobrý a vY ho chcete ještě stěhovat z jeho prostředí…to nevím jesti je to nejlepší. Tito lidé jsou velmi citliví na změny, už jen to, že tam nebude maminka je šok. Nemůžete vy za ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
9.7.15 09:42

@Mandarinka72

1. očr nejde, nežijete ve spol. domácnosti a hlavně nevím co by ti tam dr. měl napsat
  2. takto postižený člověk má určitě příspěvek na péči a z toho si hradí péči (je jedno jestli chodí do nějakého zařízení či se stará rodinný příslušník)

Tedy situaci bych neřešila neplaceným volnem a za těch 14 dní by měl z toho příspěvku zaplatit vás.

P. S. přesně jak psala @truelly pokud není zvyklý nevytrhovala bych ho ze známého prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.15 14:15

Ach tak to děkuji za reakce, jsem hned o něco chytřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí