Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@andrisek12 ahojky, úplně vím, jak se citis… Mne příští týden čekají závěrečné zkoušky… Do autoškoly jsme se přihlásila, protože jsme se měli stěhovat mimo město, tak abych se měla jak dopravit do práce… V průběhu kurzu ze toho sešlo a ja ztratila úplně motivaci. Celou výuku jsem absolutně protrpela, vždy jsem se stresovala několik dni předem, když jsem měla odpoledne jízdu, uz ráno jsem se budila pomalu s depresi… Samotnou me to mrzí, ani nevim, co se stalo, proč jsem k tomu pojmula takový postoj, protože ze zacatku se mi to líbilo a bavilo me to.
To, ze se neumíš rozjíždět, z toho si nic nedělej, to te tam urcite naučí
ja si vždycky rikala, ze si to nesmím tak brát, ze se přeci učím a nemůžu hned vše umět a vědět… Ale stejně, každy nezdar me akorát stahoval niž a niž, na závěrecky si vubec nevěřím, uz se děsím, kolik budu doplácet za kondiční jízdy a náhradní zkoušky
… Hodně si to celou dobu vycitam, bydlím v Praze, stejně po centru jezdit nebudu a všude to mam rychleji a pohodlně MHD…
Asi jsem ti moc neporadila, ale aspoň víš, ze na to nejsi sama
urcite nedělej předčasně závěry a nejdi do toho s negativním myšlením, snaž se byt otevřená. Ja to tak vždy měla, bohužel výuku v Autoškole beru jako svůj absolutní životní propadák. I jsem si rikala, ze jestli to neudělám teď, tak se na to vykaslu
…
Třeba ti to půjde, bude se ti to líbit a nakonec si to moc uzijes
což ti moc přeju, protože to za ty nervy opravdu nestojí!
Kašli na otce. Někdy umějí spíše vynervovat. V autoškole tě to naučí. Než jsem tam vlezla, nikdy jsem za volantem neseděla. A rozjela jsem se ![]()
Děvčata, když jste z toho tak vystresované, tak si ty řidičáky nedělejte. Vystresovaní řidiči nalepení na předních sklech, zmatkující a překážející, ti jsou na silnicích občas pěknou pohromou. Pardon za upřímnost, ale holt každému ten volant prostě souzený není a lepší zůstat u MHD, taxíků, pěškobusů a odvozů manželem/kamarády/…
@Icestar Kdo není poprvé za volantem vystresovaný? ![]()
Zakladatelko, chápu tě, když jsem sedla poprvé za volant, klepala jsem se naprosto komplet celá
Po každé jízdě se mi klepala kolena, klid vlastně přišel až u zkoušek (trošku paradox). A pak od první jízdy „bez dozoru“ už to byla naprostá pohoda, já vysmátá
Takže neboj, prostě je to příliš velký stroj na jedny nervy
Přijde to časem ![]()
Co to znamená „dělám první zkušební jízdy“?
Jestli to, že máš zítra první jízdu v autoškole, tak nestresuj, 90 procent žáků se rozjet neumí.
Jestli to, že jdeš dělat zkoušku, tak potěš koště :-
Příspěvek upraven 07.07.15 v 22:07
V klidu. Autoskoly jsem absolvovala dokonce dve, podavala jsem priserne vykony a pote osm let neridila. Pak jsem do toho pozolna vplula a kazdy mesic najedu cca 1500 km. I drevo se da opracovat. Ale jsou lide, kterym za volantem neni dano, je to jako se vsim a je dobre si to eventualne priznat.
@Icestar souhlasím..já si teda řidičák udělala, původně kvůli dojíždění do práce, ale pak to šlo i busem než se sehnalo auto. Pak bylo auto - staré na rozjezd - ale každou chvíli s ním něco bylo a mě to úplně odradilo a byla jsem vystresovaná. Auta jsem se zbavila a raději jsem zas zavislá na manželovi a autobusech než abych někdy způsobila nějakou kalamitu. Buď se rozjezdím až někdy v budoucnosti a nebo prostě jezdit nebudu.
Tak třeba tě podpořím…
Já si dělala řidičák letos v zimě ve 34 letech. Přestěhovali jsme se do malého města, tak jsem si řekla, že je načase. Šla jsem tam naprosto řízením nepolíbená, za volantem jsem poprvé seděla až v autoškole.
Stres před každou jízdou byl velký, ale šlo mi to, učitel mě chválil a ačkoli jsem si nejdřív myslela, že „asi stejně jezdit nebudu“, už čtyři měsíce jezdím ![]()
Pokud jsi psychicky na dně, nechceš si to ještě rozmyslet? Já jsem přesvědčená, že člověk by do toho měl jít, až nazraje čas. Já se na to dlouho necítila, tak jsem se za volant radši necpala…
@Icestar píše:
Děvčata, když jste z toho tak vystresované, tak si ty řidičáky nedělejte. Vystresovaní řidiči nalepení na předních sklech, zmatkující a překážející, ti jsou na silnicích občas pěknou pohromou. Pardon za upřímnost, ale holt každému ten volant prostě souzený není a lepší zůstat u MHD, taxíků, pěškobusů a odvozů manželem/kamarády/…
Tak s tímto souhlasím, jen jsem to nechtěla psát takto na plnou pusu
![]()
@Icestar Myslim, ze je nervozni pred tim, nez to vubec zkusila. To byva normalni.. Taky se muze stat, ze dostane super instruktora a pujde ji to skvěle. Proste nevi do ceho jde.. Zakladatelko neboj se toho, brácha te taky podrzi, bude to ok ![]()
Ale neboj se ničeho… jak tě to učil taťka? Třeba blbě… Sešlápni spojku, zařaď jedničku a spojku drž pořád dole. Přidej plyn až ucítíš, že máš záběr a nohu na plynu drž v tom záběru a spojku pomalu pouštěj. Jestli tě to učí ať pouštíš spojku a zároveň přidáváš, tak na to kašli. Plyn drž furt stejně. Naučíš se to časem jednodušeji, musíš jezdit. Učený z nebe nespadl… a neboj. ![]()
@Lelio Pravda, dodnes si nevybavím trasu své první jízdy
Ale to bylo tím enormním soustředěním, jinak jsem si celou autoškolu užívala a řízení mě baví pořád…
@Icestar píše:
To je dost zcestný názor
Zakladatelka je vystresovaná, protože neví do čeho jde, otec jí ještě víc znervózněl. Má před sebou x jízd, kde jí všechno naučí a získá určité sebevědomí za volantem. Že je teď nervózní vůbec nevypovídá nic o tom, jaká bude řidička ![]()
@andrisek12 Ničeho se neboj, měla jsem to dost podobně. Poprvé jsem seděla za volantem s mým tátou, myslela jsem si že bude lepší, když o tom budu aspoň něco vědět, ale chyba lávky
Když vedle tebe sedí instruktor, víš že zasáhne, když uděláš chybu, navíc je na vystresované a nervózní začátečníky zvyklý. Určitě to bude v pořádku, většina začátečníků je nervózních, je to přirozené. Jen pár jich snědlo Šalamounovo ***** a bylo úžasnými řidiči hned při první jízdě ![]()
Ahojte, zítra dělám zkušební první jízdy, dneska jsem zkoušela se rozjíždět s otcem, myslela jsem že to radši pošlu někam, než abych se sním učila. Neumím se vůbec rozjíždět, prostě mě to nejde, bojím se toho, nejhorší je na tom to, že tam semnou jde i můj bratr, který to naopak umí naprosto dokonale, bez problému. Jsem psychicky na dně, řekněte, je to tak strašné, jsem absolutní amatér.