Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ano mam zkušenosti s adopci.mam dvě děti.dcera 4 roky,když jsme ji adoptovali tak ji bylo 6 m.ted mame doma 7m syna.od 4m.ptej se na cokoli.k.
no jde mi hlavně o to jaké děti je realné dostat a za jak dlouho. a jaká je pravděpodobnost, že bude uplně zdravé a od zdravé matky.
jak si se s tím vyrovanala a je vše ok?
děkuji.
Anonymní píše:
no jde mi hlavně o to jaké děti je realné dostat a za jak dlouho. a jaká je pravděpodobnost, že bude uplně zdravé a od zdravé matky.
jak si se s tím vyrovanala a je vše ok?
děkuji.
zaleži z jakeho jsi kraje.ja severni čechy a tady je čekaci doba 1,5-2 roky.pokud chceš dítě zdravé a nechceš jineho etnika.my jsme u obou cca 1 rok běhali kolem papiru.tamse ta doba protahla čekanim na psycho testy,jinač by to bylo rychlejši.pak jsme tam vypsali ruzné dotazniky mimojiné i o tom jakou maš představu o dětatku,toho se oni drží.na malou jsme čekali 2,5 roku a na kluka 1rok a 7 m..většinou o rodičich,co vědi to ti řeknou.my mame zdrave rodiče.tam právě vyplnuješ ty dotazniky.
a jak ja jsem se s tim vyrovnala.upln v pohodě.od prvniho momentu to jsou moje děti ani minuta pochybnosti.ten cit k nim se ti bude prohlubovat,jak si na sebe budete navzajem zvykat.nevim,jake city ma biologicka matka,ale za sebe vim,že děti jsou prostě moje a ja je miluju,jen jsem je neměla v břišku.nejhorši bylo čekani,to u prvniho byl mazec.klidně se ptej.a pevné nervy
ani se moc nebojím, že bych tu mateřskou lásku nezískala ale spíš toho že nevím ty geny. Jestli je v pořádku zda bude „normální“ zdravé. nehlodá to tam někde? Jsem Praha a práve že nám řekli, že je strašně malé procento zdravých rodičů a toho se bojím.
Anonymní píše:
ani se moc nebojím, že bych tu mateřskou lásku nezískala ale spíš toho že nevím ty geny. Jestli je v pořádku zda bude „normální“ zdravé. nehlodá to tam někde? Jsem Praha a práve že nám řekli, že je strašně malé procento zdravých rodičů a toho se bojím.
u mě to nehodla vubec.řikala jsem si,že ani u vlastniho bych nevěděla,jaky bude,co se muže stat.je tam nějake riziko,ale to je u všeho.dejte si do požadavku zdrave miminko,bez drog,alkoholu,nemoci atd.a toho by se měli držet.my to tak měli.tady je zase zpousta děti jiného etnika.plnej kojenak.to viš u hranic,prostituce tak to jsem ani nahodou nechtěla.ale mame 2 krasne zdrave děti.ano mala je alergik a malej zase ošklivý ekzem.ale to neni duvod je nechtit.u maly se to stejně projevilo později a mrnouska jsme si s ekzemem bralia bojujem.
muže se stat,že otec bude neznamý a tam muže byt nějaky geneticky předpoklad nemocí,ale to nidko neovlivni.
za mě a par mých znamych,co takto maji dětičky držim palečky a jděte do toho
![]()
Dobrý den, je někdo kdo má zkušenosti s adopcí miminka nebo dítěte tak do jednoho roku ? Podělí se někdo o zkušeností.
Děkuji.