Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Stále se snažíme v den ovu a pár dní před ovu, abych jí náhodou neprošvihla a teď jsem se dočetla, že pro větší pravděpodobnost otěhotnění je lepší, aby chlap před ovu nesexoval a nechal si to až na den ovu, aby byly spermijky co nejlepší a nejkvalitnější. Mám to tedy tento měsíc zkusit a vyčkat na ovu a snažit se jen v ten den, eventuelně i ve den po ovu?
Spermie vydrží v těle i tři dny.
A kvalitné spúermie - myslím, že stačí milovat se ob den, dva.
Po, už to nemá smysl a vzhledem k tomu, že ovulace (tedy prasknutí folikulu) trvá pár vteřin není moc pravděpodobné, že se tam trefíte a už může být pozdě.
Spermie přežívají docela dlouho, takže to má smysl i dva dny před. ![]()
Temaho píše:
Po, už to nemá smysl a vzhledem k tomu, že ovulace (tedy prasknutí folikulu) trvá pár vteřin není moc pravděpodobné, že se tam trefíte a už může být pozdě.
Spermie přežívají docela dlouho, takže to má smysl i dva dny před.
Jinak vajíčko po ovualci je schopno oplodnění jen pár hodin.
Přesně tak, nemusíte držet celý měsíc půst. Stačí dva dny před ovulací.
Ale jsou i názory že pokud bude sex častější je větší prav děpodobnost kluka.
Spermie se nevytváří jen po sexu, ty se tvoří v těle neustále, jen se prý dle frekvence sexu přesouvají dolů do varlat. Ale v tomhle všem se vyznají asi fakt jen odborníci. Každý tvrdí něco jiného a kde je pravda.....
Úplně nejpravděpodobnější pro početí (o pár drobných procent) je den před ovulací, ovšem přesně to dokáže načasovat nejspíš jen někdo, kdo má cykly na den přesně jak hodinky. Zbytek populace s cykly +- pár dní daleko víc při čekání na ten jeden správný den riskuje, že ovulaci prošvihne a pravděpodobnost otěhotnění tím přiblíží k nule. Takže obdva-obtři dny či častěji se toho dá pokazit daleko méně. Jinak při častějším sexu sice množství spermií klesá, ale jednak zase se tam dostanou ve víc dávkách a druhak naopak stoupá jejich kvalita a pohyblivost. Takže ve výsledku - milujte se dle chuti a neřeště to ![]()
Já všude četla že kluk se dělá den po ovu, ale evidentně jakmile ovu skončí už se asi těžko vajíčko oplodní.
Lenkaran píše:
Já všude četla že kluk se dělá den po ovu, ale evidentně jakmile ovu skončí už se asi těžko vajíčko oplodní.
no nám se to podařilo prokazatelně den po ovu
takže to jde ale je fakt že ta životnost vajíčka je o mnoho kratší než spermie tak je těžké se do toho trefit
ještě jsem zvědavá jestli to bude kluk jak se traduje ![]()
ugluk píše: Úplně nejpravděpodobnější pro početí (o pár drobných procent) je den před ovulací, ovšem přesně to dokáže načasovat nejspíš jen někdo, kdo má cykly na den přesně jak hodinky. Zbytek populace s cykly +- pár dní daleko víc při čekání na ten jeden správný den riskuje, že ovulaci prošvihne a pravděpodobnost otěhotnění tím přiblíží k nule. Takže obdva-obtři dny či častěji se toho dá pokazit daleko méně. Jinak při častějším sexu sice množství spermií klesá, ale jednak zase se tam dostanou ve víc dávkách a druhak naopak stoupá jejich kvalita a pohyblivost. Takže ve výsledku - milujte se dle chuti a neřeště to
Já mám právě už rok cyklus takový, že bych si dle něj mohla řídit hodinky. Vím, kdy je den před ovulací - zvláštní pocit v podbřišku, „svědění“ vaječníků. Poté se mi to vždy potvrdí ovu testem… Vím, už to moc řeším, ale není mi pomoci. ![]()
No, ja to mela dost nastudovany, nez jsme se zacali pokouset
A spermie pry vydrzi az sedm dni.. Takze ja bych zkousela obden cely tyden pred ovulaci. Pokud to teda nedelate obden cely mesic i bez pokouseni se o miminko. To my nedelali a ted uz vubec ne ![]()
@Anonymní píše:
Stále se snažíme v den ovu a pár dní před ovu, abych jí náhodou neprošvihla a teď jsem se dočetla, že pro větší pravděpodobnost otěhotnění je lepší, aby chlap před ovu nesexoval a nechal si to až na den ovu, aby byly spermijky co nejlepší a nejkvalitnější. Mám to tedy tento měsíc zkusit a vyčkat na ovu a snažit se jen v ten den, eventuelně i ve den po ovu?
Ahoj nejlepší je se na to tak nesoustředit. Vím že je to težký, ale psychyka dělá své. Držím palce:)
Zdravim
Jak to tak ctu je nejlepsi ovulaci stihnout.
Ja chci otehotnet protoze bohuzel v mich 20 ti letech mam pozdeji
Riziko. Takze bych potrebovala co nejvice moznych rad ![]()
Puvodne sem chtela cestovat ale tohle je vec ktera muze ovkivnit moji budoucnost
Takze radeji ted jak pak nikdy.
Predem dekuji
Opravdu neni dobre u chlapa kdyz ma boxerky a casto mobil v kapse?
Ahoj, sice se všude dočítám stejné věci, kdy a jak je nejlepší otěhotnět, ale já nepoznám, kdy je ta ovulace přesně, abych to stihla. Nějaké rady, jak docílit otěhotnění i když nevím den ovulace, ale abych nemusela mít sex pořád? Mobilní aplikace mi hlásí plodné dny hned po menstruaci, ale jestli je to pravdivé, to netuším…
Příspěvek upraven 01.02.14 v 17:26
@Kajapeja
tak nejlepe si zjisti kdy máš ovulaci..bud měřením BT, nebo ovu testama..a až zjistiš kdy ji máš tak zkoušet okolo ovulace