Kdy nejlépe otěhotnět - dny kolem ovu

Anonymní
8.11.11 13:05

Kdy nejlépe otěhotnět-dny kolem ovu

Stále se snažíme v den ovu a pár dní před ovu, abych jí náhodou neprošvihla a teď jsem se dočetla, že pro větší pravděpodobnost otěhotnění je lepší, aby chlap před ovu nesexoval a nechal si to až na den ovu, aby byly spermijky co nejlepší a nejkvalitnější. Mám to tedy tento měsíc zkusit a vyčkat na ovu a snažit se jen v ten den, eventuelně i ve den po ovu? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
8.11.11 13:06
Anonymní píše:
Stále se snažíme v den ovu a pár dní před ovu, abych jí náhodou neprošvihla a teď jsem se dočetla, že pro větší pravděpodobnost otěhotnění je lepší, aby chlap před ovu nesexoval a nechal si to až na den ovu, aby byly spermijky co nejlepší a nejkvalitnější. Mám to tedy tento měsíc zkusit a vyčkat na ovu a snažit se jen v ten den, eventuelně i ve den po ovu? :roll:

Spermie vydrží v těle i tři dny.
A kvalitné spúermie - myslím, že stačí milovat se ob den, dva.

• Citovat
  • Upravit
5230
8.11.11 13:08

Po, už to nemá smysl a vzhledem k tomu, že ovulace (tedy prasknutí folikulu) trvá pár vteřin není moc pravděpodobné, že se tam trefíte a už může být pozdě.
Spermie přežívají docela dlouho, takže to má smysl i dva dny před. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.11.11 13:10
Temaho píše:
Po, už to nemá smysl a vzhledem k tomu, že ovulace (tedy prasknutí folikulu) trvá pár vteřin není moc pravděpodobné, že se tam trefíte a už může být pozdě.
Spermie přežívají docela dlouho, takže to má smysl i dva dny před. :kytka:

Jinak vajíčko po ovualci je schopno oplodnění jen pár hodin.

• Citovat
  • Upravit
1278
8.11.11 13:10

Přesně tak, nemusíte držet celý měsíc půst. Stačí dva dny před ovulací.
Ale jsou i názory že pokud bude sex častější je větší prav děpodobnost kluka.
Spermie se nevytváří jen po sexu, ty se tvoří v těle neustále, jen se prý dle frekvence sexu přesouvají dolů do varlat. Ale v tomhle všem se vyznají asi fakt jen odborníci. Každý tvrdí něco jiného a kde je pravda.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
8.11.11 13:13

Úplně nejpravděpodobnější pro početí (o pár drobných procent) je den před ovulací, ovšem přesně to dokáže načasovat nejspíš jen někdo, kdo má cykly na den přesně jak hodinky. Zbytek populace s cykly +- pár dní daleko víc při čekání na ten jeden správný den riskuje, že ovulaci prošvihne a pravděpodobnost otěhotnění tím přiblíží k nule. Takže obdva-obtři dny či častěji se toho dá pokazit daleko méně. Jinak při častějším sexu sice množství spermií klesá, ale jednak zase se tam dostanou ve víc dávkách a druhak naopak stoupá jejich kvalita a pohyblivost. Takže ve výsledku - milujte se dle chuti a neřeště to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
8.11.11 13:15

Já všude četla že kluk se dělá den po ovu, ale evidentně jakmile ovu skončí už se asi těžko vajíčko oplodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
8.11.11 14:07
Lenkaran píše:
Já všude četla že kluk se dělá den po ovu, ale evidentně jakmile ovu skončí už se asi těžko vajíčko oplodní.

no nám se to podařilo prokazatelně den po ovu :palec: takže to jde ale je fakt že ta životnost vajíčka je o mnoho kratší než spermie tak je těžké se do toho trefit :think: ještě jsem zvědavá jestli to bude kluk jak se traduje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.11 15:59
ugluk píše: Úplně nejpravděpodobnější pro početí (o pár drobných procent) je den před ovulací, ovšem přesně to dokáže načasovat nejspíš jen někdo, kdo má cykly na den přesně jak hodinky. Zbytek populace s cykly +- pár dní daleko víc při čekání na ten jeden správný den riskuje, že ovulaci prošvihne a pravděpodobnost otěhotnění tím přiblíží k nule. Takže obdva-obtři dny či častěji se toho dá pokazit daleko méně. Jinak při častějším sexu sice množství spermií klesá, ale jednak zase se tam dostanou ve víc dávkách a druhak naopak stoupá jejich kvalita a pohyblivost. Takže ve výsledku - milujte se dle chuti a neřeště to :wink:

Já mám právě už rok cyklus takový, že bych si dle něj mohla řídit hodinky. Vím, kdy je den před ovulací - zvláštní pocit v podbřišku, „svědění“ vaječníků. Poté se mi to vždy potvrdí ovu testem… Vím, už to moc řeším, ale není mi pomoci. :oops:

• Citovat
  • Upravit
kockodanka
8.11.11 21:08

No, ja to mela dost nastudovany, nez jsme se zacali pokouset :mrgreen: A spermie pry vydrzi az sedm dni.. Takze ja bych zkousela obden cely tyden pred ovulaci. Pokud to teda nedelate obden cely mesic i bez pokouseni se o miminko. To my nedelali a ted uz vubec ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
nemnd
21.5.13 12:53
@Anonymní píše:
Stále se snažíme v den ovu a pár dní před ovu, abych jí náhodou neprošvihla a teď jsem se dočetla, že pro větší pravděpodobnost otěhotnění je lepší, aby chlap před ovu nesexoval a nechal si to až na den ovu, aby byly spermijky co nejlepší a nejkvalitnější. Mám to tedy tento měsíc zkusit a vyčkat na ovu a snažit se jen v ten den, eventuelně i ve den po ovu? :roll:

Ahoj nejlepší je se na to tak nesoustředit. Vím že je to težký, ale psychyka dělá své. Držím palce:)

• Citovat
  • Upravit
tatlikiz
24.5.13 22:11

Zdravim
Jak to tak ctu je nejlepsi ovulaci stihnout.
Ja chci otehotnet protoze bohuzel v mich 20 ti letech mam pozdeji
Riziko. Takze bych potrebovala co nejvice moznych rad :-)
Puvodne sem chtela cestovat ale tohle je vec ktera muze ovkivnit moji budoucnost
Takze radeji ted jak pak nikdy.
Predem dekuji
Opravdu neni dobre u chlapa kdyz ma boxerky a casto mobil v kapse?

• Citovat
  • Upravit
1528
1.2.14 17:20

Kdy nejlépe?

Ahoj, sice se všude dočítám stejné věci, kdy a jak je nejlepší otěhotnět, ale já nepoznám, kdy je ta ovulace přesně, abych to stihla. Nějaké rady, jak docílit otěhotnění i když nevím den ovulace, ale abych nemusela mít sex pořád? Mobilní aplikace mi hlásí plodné dny hned po menstruaci, ale jestli je to pravdivé, to netuším…

Příspěvek upraven 01.02.14 v 17:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.2.14 17:23

@Kajapeja
tak nejlepe si zjisti kdy máš ovulaci..bud měřením BT, nebo ovu testama..a až zjistiš kdy ji máš tak zkoušet okolo ovulace

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex