Přítelova matka a babička - přístup ke krmení malého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1396
17.9.12 13:36

@X-333 Určitě jsi v právu, obzvlášť pokud má malý problémy se žaludkem a měly by to i tchýně i babička pochopit a akceptovat. Já bych jim to nejdřív v klidu a pak velmi důrazně vysvětlila že si to nepřeju(kvůli jeho zdraví)a pokud by to nerespektovaly tak bych s malým odešla. A přítele mamánka kopni do řiťi aby se probral a konečně přestříhl pupeční šňůru když už má vlastní rodinu, chápu že nechce svojí matce odpírat vnoučka ale musí pochopit že zdraví má dítě jedno a ty nervy taky jen jedny. Držím palce ať se přítel zachová jak chlap a postaví se za tebe!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverien
17.9.12 13:37

@KPKristy Chápu, jak jsi to myslela, ale mě zase přijde hloupost jen kvůli jídlu připravit dítě o babičku. Až dítě vyroste, tak ho tím nenacpou. Samozřejmě, že se nemůže vymlouvat na průjem POŘÁD, ale může říci JÉ TO JE ŠKODA, TO MU NEDÁVEJTE, PO TOM MÁ PRŮJEM (tzn. po konkrétním jídle, moje babička má např. průjem po čokoládě, nikoho jiného takového neznám, ale i toto je možné.) Jistě se dá vymluvit na alergie, pupínky - vyrážku, ekzém atd. Prostě babička vytasí perník a maminka se smutným výrazem řekne, jé perník on nemůže, mívá křeče v bříšku po tom koření, co se tam dává, nemáte třeba jablíčko? Ne, já zrovna jedno přinesla atd.

Hrotit situaci doma, jen kvůli jídlu :roll:, navíc když nemá kam chodit, to se dá přece vykomunikovat i po dobrém, i s případnou „lživou výmluvou“, ono to totiž vypadá mnohem mírněji, NEŽ TO MU NEDÁVEJTE, JÁ SI TO JAKO MATKA NEPŘEJI.

• Citovat
  • Upravit
46669
17.9.12 13:45
@Silverien píše:
@KPKristy Chápu, jak jsi to myslela, ale mě zase přijde hloupost jen kvůli jídlu připravit dítě o babičku. Až dítě vyroste, tak ho tím nenacpou. Samozřejmě, že se nemůže vymlouvat na průjem POŘÁD, ale může říci JÉ TO JE ŠKODA, TO MU NEDÁVEJTE, PO TOM MÁ PRŮJEM (tzn. po konkrétním jídle, moje babička má např. průjem po čokoládě, nikoho jiného takového neznám, ale i toto je možné.) Jistě se dá vymluvit na alergie, pupínky - vyrážku, ekzém atd. Prostě babička vytasí perník a maminka se smutným výrazem řekne, jé perník on nemůže, mívá křeče v bříšku po tom koření, co se tam dává, nemáte třeba jablíčko? Ne, já zrovna jedno přinesla atd.Hrotit situaci doma, jen kvůli jídlu :roll:, navíc když nemá kam chodit, to se dá přece vykomunikovat i po dobrém, i s případnou „lživou výmluvou“, ono to totiž vypadá mnohem mírněji, NEŽ TO MU NEDÁVEJTE, JÁ SI TO JAKO MATKA NEPŘEJI.

Tak já předpokládám, že pokud bych babičce řekla, že tam nebudu chodit, když budou dítě nekontrolovatelně krmit blbostma, tak se umírní. A hlavně není nikde psáno, že k nim musí chodit denně. A jednou za týden sušenka ke svačině neuškodí :nevim:
Já si prostě myslím, že zakladatelka si to hned od začátku nastavila blbě a teď neví, jak z toho ven. Jenže výmluvami se nic nevyřeší, za chvíli se do toho může zašmodrchat a ve finále už nebude vědět, čí je.
Já tchýni taky musela zpočátku umírňovat, pak se mě ptala, když chtěla Ondrovi něco dát, jestli to smí a dneska už kupuje jen to, co smí :D. Když je u nich Ondra sám, to už je věc druhá a ona mu cpe kde co, včetně pudinku v devět večer. Ale on je tam sám tak jednou za měsíc či dva, tak to jsem se rozhodla neřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.9.12 13:45

Já nevidím důvod, abyste denně vysedávali u babiček :nevim: Chápu Tě, že jsi sama jak kůl v plotě a nemáš jiné vyžití, ale jsou babičky, které vidí vnoučata třeba dvakrát nebo třikrát týdne, další jen jednou, další jen jednou za 14 dní a když bydlí moc daleko, tak třeba jednou za měsíc..
To, že tam nevysedáváte každý den, není odpírání babiček vnoučatům a naopak. To jsou jen blbé argumenty Tvého přítele.
To sis nevšimla dřív, že je takový maman a nevšimla sis dřív, jaká je jeho matka a babička?

Jsi v právu, záleží na Tobě, jak se dokážeš prosadit a argumentovat, hlavně před přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.12 13:48

Ahoj, měla jsem tu něco podobného…žijeme v RD s manželem, máme horní patro, pod námi tchán s tchýní a vedle švagrová s rodinou…tchán a švagrová moc nerespektovaly zákazy jídla :cert: a pomohly mi syna vždy odvést…jakmile mu dávaly něco co neměl jíst tak jsem ho vzala a šla pryč, a to několikrát po sobě a cestou si u toho stěžovala (taky byly natvrdlý a dělaly si co chtěly) a teď už si to nedovolí…tak prostě vždy odejdi, když to uděláš pokaždé ony se časem naučí to respektovat…a když ne tak jdi ke každé 1× týdně…
a velká škoda, že se tě nezastane manžel…

• Citovat
  • Upravit
Silverien
17.9.12 13:49
@X-333 píše:
Doktoři v téhle době stojí za hovno…já klukům v tomhle věku dávala už i……slýchávám minimálně 1× týdně -zkouším vše:)

Jestli teda nereagují na tvé dobře míněné výmluvy, tak bych řekla, to se nezlobte, ale pokud to jídlo neschováte, tak my jdeme, protože malej by měl bolení bříška a klíďo odešla, ono by je to pak přestalo bavit, ho pořád něčím cpát.

Jo a tu větu nahoře jsem také slyšela:

Na to můžeš říci, že máš opačný názor, že jdeš s dobou (dle nových poznatků), kdysi si chodili lidi vytrhnout zub ke kováři že?! A to asi babky nechodí ne? Hele právě kdysi tím jak se nehledělo na ftaláty (způsobují neplodnost - dnes velký problém), různé jiné věci rakovinu (dnes mají často lidé již ve 30)atd., to bych bybičku tak setřela, že by si už nikdy nic takového nedovolila říci. A na závěr bych se zeptala, že až bude od lékařů něco potřebovat (třeba umělý kloub), tak jestli si nechá dát ten starý typ, co se dával za nich, nebo bude chtít vše, co moderní medicína poskytuje :P.

• Citovat
  • Upravit
1230
17.9.12 13:51

Holky moc děkuju za rady.Co se týče přítele, mohla bych napsal další kilometr dlouhý odstavec. Ta je ho pupeční šňura je ocelová, musela bych mít flexu, abych ji přestřihla-kvůli kombinaci on a jeho matka bylo milion hádek a ještě jich asi hafo bude. On se asi nezmění. Jako o rodinu se o nás stará, to nemůžu říct, ale jak se ozve jeho maminka a něco potřebuje jsme hned na druhém místě. Když se hádáme kvůli něčemu jinýmu, najdeme komprosis a je klid, nebo se prostě „vyřveme“,ale je klid, ale ONA je jak kámen, přes který se nehnem. Nehodlám ale jenom kvůli ní trhat rodinu. Snažím se ji poslouchat na půl ucha-co se týče rad atd…prostě „snažit se sní vyjít“ a myslet si vduchu něco o ho..ě:)Ale to je z jiného soudku.Tady nejde o mě, ale o malého. Asi sebou budu nosit pytel do odpadkového koše a vše co mu dá brát a házet to rovnou do něj-tím pádem Kubík celou návštěvu prořve a třebo to něco zlomí a abych byla důsledná ve výchově jeho prarodičů, při odchodu jim ten pytel dám se slovy :" teď to snězte a dejte vědět jak vám to šmakovalo a jak vám po tom bylo :)"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
17.9.12 13:55

@Sandra752
Já mám TP 27.9. a už řeším to co ty ale s mojí mámou a to je ještě horší. Dokud budu moct malou kojit, a pak bude na příkrmech tak nevidím důvod jí cpát zbytečnostma! Když bylo malému od sestřenky asi 7 měsíců, už by mu dávala povidla a med na lžičku, nechápu proč!!! :cert: mám strach, jak bude máma cpát naší malou… :roll: doufám, že se to nějak jemně ukočíruje. Už teďka plánuje, jak mi doma uklidí až budu v porodnici… asi tu mám svinčík nevím, hrozně mě to rozčiluje :roll:
A nebo obě babičky si přejí být informované až pojedeme do porodnice… to si taky nemyslím, že je nutné aby věděly.. kdo ví jak dlouhý porod bude a kdy začnu rodit a tak, nevidím důvod aby třeba deset hodin někde seděly, čekaly a okusovaly si nehty hrůzou, když můžou být v klidu a pak se rovnou dozvědět tu hezkou zprávu. Bohužel přítel na to má opačný názor, tak nevím jak to vyřešíme, říkám si, ještě nerodím, ještě je čas to vyřešit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.9.12 13:57

@X-333, hele můj má taky pupeční šňůru docela krátkou :roll: :mrgreen:. U tchýně jsem si i přes apelování na manžela všechno vydupala sama. Já, která tohle nesnáším, stydím se, nejradši bych se do země propadla. Ale kdybych nezakročila, dneska by Ondra snídal bonbóny, obědval křupky a večeřel čtyři přesnídávky po sobě. S manželem se teda kvůli tomu nehádáme, on ví, že mám pravdu, ale mamince si netroufne nic říct. Hlavně, že v tom nejde proti mně a aspoň tiše souhlasí (i když žádné hrdinství to není, že)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverien
17.9.12 13:57

@KPKristy výmluvy poskytnou člověku čas, nevyhrotí situaci a ono to ty babičky postupně naučí, co můžou dávat. Přesně jak říkáš, naučí se, že po tomhle má toto a tohle zase může a pak mu sami od sebe budou dávat to, co mají. Čas dokáže vyřešit hodně věcí, malé děti rostou neuvěřitelně rychle. A ono v životě hodně záleží, jak umíš komunikovat, sdělovat věci tak, že dosáhneš svého, aniž bys někomu zbytečně ublížila.

• Citovat
  • Upravit
1230
17.9.12 13:59

Jana206 - nenutí mě tam nikdo sedět každej den, máš pravdu-jsem jen sama-celý den sama doma-přítel od 6do 18 hodin v práci, kamarádka v dědině žádná, jelikož jsem se přistěhovala, žádná kamarádka v okolí, z práce holky - jiné zájmy, své starosti…snížila jsem se i k tomu, že jsem se sama ptala jestli bych se k nim nemohla zastavit na pokec-až budou mít čas, dají mi prý vědět-čekám rok a půl na zprávu:(
A co se týče přítele- jsme spolu 8 let, spolu a samostaně bydlíme 2 roky, tchýně na zabití až po narození malého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
17.9.12 14:02

Wittis - ve 2m jsem musela malému sebrat a jít umýt dudlík-byl namočený v medu a ještě navrch cukr z cukrenky, ze které si nabírají cukr mokrou olízanou lžičkou z kafe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
17.9.12 14:04

@X-333
To zní jak noční můra :cert:

Vytrvej a trvej si na svém, třeba tam začni chodit až po svačince.. nebo mezi obědem a svačinkou a snaž se to tchyni vymluvit, jemně, opatrně, vytrvale a trvej na svém!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martule88
17.9.12 14:06

Ahoj holky nezlob te se že skáču do diskuze, ale mám syna teď mu bude půl roku je na UM a přítelova máma je to samý už by mu narvala všechno možný, a to tam příjdem po jídle a ona hned mám něco dát malýmu k jídlu, kdy bude jíst atd atd, pořád to vysvvětluju ale nikam to nevede má svojí hlavu, a to když bylo malýmu 6 týdnu mu chtěla dát krupicocou kaši :cert: :cert: Pořád mám starost abych h onějak nešidila a dávála mu pořádně najíst…

• Citovat
  • Upravit
1230
17.9.12 14:07

KPKrysty -po posledním „výstupu“ u nich jsem se ho ptala, proč se mě nezastal, když viděl, že jsem se proti ní obořila- odpověd byla, že by stejně řval, že to chce, když to viděl u nás (buchta u kývy),že takle alespoň neřval. Na moji otázku :„kdyby na tom stole bylo nasraný a on to chtěl, tak ho tím nakrmíš?“ -„nevím co ti na to mám říct“…a co na tohle mám říct já?¨

Jo a kdosi tu zmínil gumové medvídky - Kuba 4 zuby-už jsem mu brala taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová