Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverien píše:
@KPKristy výmluvy poskytnou člověku čas, nevyhrotí situaci a ono to ty babičky postupně naučí, co můžou dávat. Přesně jak říkáš, naučí se, že po tomhle má toto a tohle zase může a pak mu sami od sebe budou dávat to, co mají. Čas dokáže vyřešit hodně věcí, malé děti rostou neuvěřitelně rychle. A ono v životě hodně záleží, jak umíš komunikovat, sdělovat věci tak, že dosáhneš svého, aniž bys někomu zbytečně ublížila.
Tak já právě nejsem typ, co by si bůhvíjak vykomunikovával tyhle věci. Dělá mi to obrovskej problém a stojí síly, ale stačilo se párkrát překonat a v klidu říct „tohle mu ještě nedávám“ nebo „na sladké je ještě malý“ a šlo to. ale zpocená jsem byla až na pr* ![]()
@X-333 píše:
Jana206 - nenutí mě tam nikdo sedět každej den, máš pravdu-jsem jen sama-celý den sama doma-přítel od 6do 18 hodin v práci, kamarádka v dědině žádná, jelikož jsem se přistěhovala, žádná kamarádka v okolí, z práce holky - jiné zájmy, své starosti…snížila jsem se i k tomu, že jsem se sama ptala jestli bych se k nim nemohla zastavit na pokec-až budou mít čas, dají mi prý vědět-čekám rok a půl na zprávu:(
A co se týče přítele- jsme spolu 8 let, spolu a samostaně bydlíme 2 roky, tchýně na zabití až po narození malého…
Já to mám hodně podobný jako ty. Manžel teda chodí domů už kolem čtvrté, takže odpoledne někdy chodíme ven všichni, ale s kamarádkama stejné. A ač jedna bydlí přes ulici, za léto jsme se viděly jednou
. Babičky tu nemáme, tak si musíme vystačit sami. Na kamarádky z práce čekám tři roky, neozývají se a ani jim to nemám za zlé. Nemají děti, jsou svobodné, tak co by se mnou dělaly, že…
martulezrovná já ti asi neporadím, ale připomněla jsi mě ještě jednu věc, kterou bych tu chtěla zmínit -Holky, kdyby jste měli s babičkou to co já, a potřebovali hlídání-budete si dítě brát např. k zubyři a tak s sebou nebo zkousnete a nechte ji hlídat? Samozřejmně k obvoďákovi mezi nemocne nee-to ať si kuba raději praskne na přežrání:D
@X-333 a ještě něco přítel ten se mě taky nezastane, prý že to moc řeším to co může od danýho věku
@X-333 píše:
martulezrovná já ti asi neporadím, ale připomněla jsi mě ještě jednu věc, kterou bych tu chtěla zmínit -Holky, kdyby jste měli s babičkou to co já, a potřebovali hlídání-budete si dítě brát např. k zubyři a tak s sebou nebo zkousnete a nechte ji hlídat? Samozřejmně k obvoďákovi mezi nemocne nee-to ať si kuba raději praskne na přežrání:D
No, popravdě jsem ráda, že tohle řešit nemusím
. Teď bych ti řekla, že dítě radši vezmu s sebou, ale po zkušenosti, kdy jsme šli před dvěma týdny k zubařce na prevenci a ona mi hned jeden zub vrtala, tak bych radši byla pro hlídání. Naštěstí jsme šli celá rodina, takže se dětem v čekárně věnoval manžel. Jinak bych to nejspíš odpískala a musela se objednat na jindy. Ondra neposedí, všechno kramaří a reviduje. Nezlobí, ale je ho všude plno.
Jiné hlídání bys neměla??
martule - a ty píšeš, že máš strach aby dostatečně nakrmila - hlídá ti dítko často?
Ahojky,
vydupej si svý, jinak budete nešťastní ještě dlouhé roky a bude hůř
Znám to z pohledu dítěte, naši si v našem mládí nedupli a trpěli jsme tím všichni a trpíme dodnes. A já jsem v posledních letech u babičky ta zlá, jelikož jí otevřeně oponuji a stojím si za svým.
Malej bude za chvíli potřebovat společnost, zkus se podívat jestli v okolních vesnicích/městě nejsou nějaké jednorázové akce pro mrňata (nepředpokládám, že máte blízko mateřské centrum), třeba tam narazíš na spřízněnou duši a malej bude mít sociální kontakt s vrstevníky a ty nebudeš jak kůl v plotě. Navíc bude „důvod“ proč nejít k babičce.
@X-333 ne ona má strach abych Jiříka pořádně nakrmila, ona totiž nechápe že syn není tak hladný. já mu dám přesnídavku 190g a ona za hodinu by mu dala už mléko
KPKrysty -máme hodně podobné děti:) u zubaře naposledy taky celá rodina-pohlídali jsme navzájem, ale slyšet byl i před budovou, nemluvím o ordinaci a o bordelu z letáků ani nemluvim. Minule na gyndu šel se mnou-ze zoufalství jsem zaplatila jednorázové zrcadlo aby si měl s čím hrát u sestřiček-neměli na něj čas a nejvíc se mu líbila kartotéka. To jsou doktoři, ke kterým se nechodí týdně, ale potřebovala bych na oční a na kožní. Přes brýle už ani pomalu nevidím-potřebovala bych silnější,…atd atd…jiné hlídání nemám a popravdě i když bych překousla to jídlo-tchýně chodí do práce-do 15hod. Očařka ve 14 končí, takže na výběr občas ani nemám. Ale kam nemusím tak nechodím..takže ať žije slepecká hůl!:)
@X-333, já se konečně odhodlala jít zítra i s dětma na zubní rentgen a doufám, že budu hotová do deseti vteřin
. Jsem z toho nervózní už teď, ale snad to zmákneme. Já tu nemám ani krmicí babičku, takže mi nic jinýho nezbývá. Když je nejhůř, bere si manžel náhradní volno, ale kvůli tomuhle je to zbytečný. Ale bude to zajímavé…
@X-333 píše:
KPKrysty - držím palce i na nohách! odkud jsi?
Z Českých Budějovic…
KPkrysty -ajta krajta -to dálka ![]()
No nic holky - malej se mi budí, budu muset jít-dneska to vememe jen po silnici někam kousek-už ani na to kafe nemám chuť:) Každopádně všem MOC DĚKUJU!!!
@X-333 píše:
KPkrysty -ajta krajta -to dálka
No nic holky - malej se mi budí, budu muset jít-dneska to vememe jen po silnici někam kousek-už ani na to kafe nemám chuť:) Každopádně všem MOC DĚKUJU!!!
KPKrysty-to Kuba zvládne taky, ale to uspvání večer mě pak ubíjí-je vyspinkanej, tak proč by se namáhal večer usnout:) No nic už fakt jdu-určitě se ozvu:)
@X-333 já jsem teď byla ve 32.tt na gyndě s oběma dětma, věděla jsem, že mě čeká utz, vybavila jsem se křupkama, pitím, banány, medvídky, nechala malýho u sestry v kočárku, většího posadila na židli vedle něj. Byli oba naprosto vzorný, seděli tam jak dva oukropečci, dlabali banán (byl čas svačiny) a fakt naprostá pohodička. Takže návštěva neinfekčního lékaře by pro mě byla menší zlo s dětma než je nechat nekontrolovatelně nacpat kdečím.