Návrh manžela na rozdělení domu a života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24603
13.2.12 04:53
lopata píše:
no.. tak se ti to nelíbí tak co řešíš… podej navrh na rozvod, domluvte se na majetku, na alimentech, najdi si nové bydlení a začni znovu… nemáš kam jít?? no tak šlap brázdu, bud ráda, že tě nevyhodil na mráz a až bude ten správný čas, tak odejdi do svého bytu, nebo podnájmu a je to.. další dotaz????
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
13.2.12 07:19

Zakladatelko, jde vidět, že ještě nejsi ve stadiu, kdy by jsi byla rozhodnutá ten vztah definitivně ukončit.
Na návrh s rozdělením baráku bych souhlasila, už jen kvůli malému, pokud nejsi jedna z těch maminek, která by jim bránila ve styku. Není nic lepšího pro dítě než rodiče co nejblíž od sebe.
Ale rozhodně bych přehodnotila svoje chování. Přestala bych vařit, prát a žehlit. Do jeho části domu bych nevkročila (a už vůbec ne mu tam např. uklízet), sex ať si má s kým chce, ale ze sebe bych matraci nedělala. Protože on stejně bude zahýbat a celá situace by se pak změnila v tom smyslu, že by jsi to byla vlastně ty, kdo pomalu škemrá o sex, že vlastně můžeš být vděčná. A ruku na srdce, snesla by jsi vědomí, že spí s tebou, ale třeba pár hodin po tobě jinou? Sám ti řekl, že single nebude.
Začala bych před ním mluvit o rozvodu, řekla bych mu, že teda můžete být kamarádi a spolubydlící, ale ty se chystáš najít si někoho jiného, takže má počítat s tím, že budeš chtít rozvod a nějaká výživné, na malýho i na sebe, protože hold doba je zlá.
A teď bych se změnila o 100%. Hleď na sebe, sama říkáš že jsi jako šedá myš, tak si prostě kup něco hezkého, uprav si vlasy, začni se malovat. Vím, že ho máš pořád ráda, ale jako podřadná služka jeho obdivu nedosáhneš a bude to jen horší a horší.
Nezávidím ti, ale seber hrdost a drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.2.12 07:38

Filipina: S ohledem na to, že by si zakladatelka měla zařídit také svůj život po svém, by ale to, že bydlí pod jednou střechou s ex mohla potencionálního partnera odrazovat.
Nicméně jak tady už tolikrát bylo psáno, možná by se dům ani prodávat nemusel a svých pár švestek by si balil manžel.
Zakladatelka nechce být svině, to je strašně krásná myšlenka, já taky nejsem a nechci být svině a podle toho jsem v životě už taky párkrát dopadla. Nadarmo se neříká, že na hrubý pytel patří hrubá záplata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.2.12 08:34

Já bych teda pod jednou střechou nezůstávala, nic dobrého nepřináší většinou bydlení pod jednou střechou ani s prarodiči, natož s expartnerem, který se už teď nechová moc dobře.
Pokud by zakladatelka přece jen chtěla zůstat v jednom baráku, tak bych rozhodně trvala na obývání přízemí a ne podkroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
13.2.12 08:40

Ahojky, četla jsem jen začátek..ale co na to říct? Tak ať si svůj život zařídí, ale pro dítě by to asi nebyl dobrý příklad. Je to barák po tvé babičce a určitě to bude smutné, ale nezbyde než to prodat a ať si pak staví kde chce. Ty si najdeš ještě nějakého báječného chlapa, co vás bude mít rád oba a udělá vám krásnej bezpečnej domov! A určitě by se při tom nechtěl dívat na tvého bývalého :?

Držím pěsti a nenech se zvyklat, vem si právníka, protože mám dojem, že bez něj to dnes moc dobře nejde a začni se starat o prodej.

Ještě tě čeká krásnej život, jsi mlaďounká :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.2.12 08:44

Ahoj nečetla jsem to celé, ale jestli jsi mu to prodala v době manželství tak jeho půlka, je ve společném jmění manželů a tvoje půlka - je jen tvoje. Takže po rozvodu máš nárok na 3/4 domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 09:21

Ahoj holky… děkuju Vám za rady, které tu jsou.

Včera jsme měli celkem pernej den, hodnota majetku je vyčíslena něco kole 4,5mil. Bez horního patra.

Manželovi jsem řekla, že bohužel teď co mám malýho, jsem se trochu zanedbávala, ale že stále nevypadám tak blbě, abych se celej život musela koukat jen na něho.
Tak trochu znejistil, včera jsem mu dala malýho na celý den, a šla jsem ke kadeřníkovi, kosmetiku,nehty tak jako dřív. Vrátila jsem se až večer kdy jsem na telefonu měla asi 15nepřijatých hovorů. Vyslechla jsem si, co jsem za matku když dítě nechám doma celej den sním a jdu si někam „užívat“, na to jsem odpověděla, že je otec a má stejné práva a povinosti jako já.
Doma jsem napsala „harmonogram“ kdy od kdy se bude starat o malého. včetně vstávání v nocí veškerých domácích prací, příprava jídla, atd. Najednou se mu to dost nelíbilí,

Argumentuju tím, že přistupuju na jeho „nápad“ aby nahoře udělal byt pro mě. Rozdělíme to právnicky, a budeme žít oddělené životy, co se týká sexu, ano můžeme ho mít, ale pouze kdy ho budu mít já nedostatek, a budu já chtít. Ne tak že on přiběhne a já podržím. "Harmonogram se upraví až bude hotový byt pouze oholedně malého, takže starání o malého ve dne a v noci, příprava jídla pro malého, praní oblečení malého, žehlení oblečení malého. Taky chci aby si ve svém bytě zařídil pokojíček se vším všudy, postýlka, nočník, pult, jídelní židličku prostě vše, ne že on bude mít luxus byt bez známek toho, že má dítě. Jen ať to každé vysvětluje, že má nahoře manželku.

Takže momentálně máme tichou domácnost, prý si to teda musí rozmyslet.
Momentálně luxuje a vitírá a čeká ho dělání oběda. :-D

já sedím u pc, a hraju si s malým, půjdeme se zachvíliá projít, a vrátíme se až ke stolu.
zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
leana
13.2.12 09:26

zakladatelko, :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
9649
13.2.12 09:27
Anonymní píše:
Ahoj holky… děkuju Vám za rady, které tu jsou.

Včera jsme měli celkem pernej den, hodnota majetku je vyčíslena něco kole 4,5mil. Bez horního patra.

Manželovi jsem řekla, že bohužel teď co mám malýho, jsem se trochu zanedbávala, ale že stále nevypadám tak blbě, abych se celej život musela koukat jen na něho.
Tak trochu znejistil, včera jsem mu dala malýho na celý den, a šla jsem ke kadeřníkovi, kosmetiku,nehty tak jako dřív. Vrátila jsem se až večer kdy jsem na telefonu měla asi 15nepřijatých hovorů. Vyslechla jsem si, co jsem za matku když dítě nechám doma celej den sním a jdu si někam „užívat“, na to jsem odpověděla, že je otec a má stejné práva a povinosti jako já.
Doma jsem napsala „harmonogram“ kdy od kdy se bude starat o malého. včetně vstávání v nocí veškerých domácích prací, příprava jídla, atd. Najednou se mu to dost nelíbilí,

Argumentuju tím, že přistupuju na jeho „nápad“ aby nahoře udělal byt pro mě. Rozdělíme to právnicky, a budeme žít oddělené životy, co se týká sexu, ano můžeme ho mít, ale pouze kdy ho budu mít já nedostatek, a budu já chtít. Ne tak že on přiběhne a já podržím. "Harmonogram se upraví až bude hotový byt pouze oholedně malého, takže starání o malého ve dne a v noci, příprava jídla pro malého, praní oblečení malého, žehlení oblečení malého. Taky chci aby si ve svém bytě zařídil pokojíček se vším všudy, postýlka, nočník, pult, jídelní židličku prostě vše, ne že on bude mít luxus byt bez známek toho, že má dítě. Jen ať to každé vysvětluje, že má nahoře manželku.

Takže momentálně máme tichou domácnost, prý si to teda musí rozmyslet.
Momentálně luxuje a vitírá a čeká ho dělání oběda. :-D

já sedím u pc, a hraju si s malým, půjdeme se zachvíliá projít, a vrátíme se až ke stolu.
zakladatelka

No, jako prvni krok to je bomba! Z te „ufnukane“ mysky co psala prvni prispevek jsi se vysvihla na „paradni damicku“…
Ted ale uvazuj jak dale, protoze ono i tak by to nebylo idealni!
Jinak, chlap asi takovy silak nebude, kdyz prvne vyhrozuje a snazi se te zahnat do uzkych a najednou je z nej beranek, ktery vytira a vari :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.2.12 09:28

zakladatelko :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Ještě toho právníka, ať jsi o krok napřed, kdo ví, co manžela teď napadne.
A jen otázka, ty chceš vážně zůstat nahoře, když bys mohla pohodlně být dole? Proč věčně šlapat schody s mimčem, s nákupy? Proč to nemít na zahradu jen pár kroků? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
13.2.12 09:29

Vážená anonymní…myslím, že jste absolutně nepochopila vážnost situace. Pokud máte zájem o snahu nápravy vašeho manžela tak není co dodat.....vlastně Vám není pomoci. Místo toho aby jste pochopila, že tím co udělal vám dal jasně najevo jaký je a co od něj můžete čekat se snažíte věnovat někomu jako je on, který už za Váš zajem nestojí, za zájem kohokoliv. Místo toho aby jste vzala nohy na ramena a zachránila co se dá, tak se snažíte o nemožné. Bohužel musím konstatovat že dostanete co zasloužíte.....hodně štěstí, třeba se pletu, ale pochybuji.....za pár měsíců pochopíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.2.12 09:30
Nelisa píše:
A jen otázka, ty chceš vážně zůstat nahoře, když bys mohla pohodlně být dole? Proč věčně šlapat schody s mimčem, s nákupy? Proč to nemít na zahradu jen pár kroků? :nevim:

Pravnika urcite… ja osobne bych udelala vse pro to, abychom nemuseli zustat ve súpolecne donacnosti, i kdyz, kdo vi, jak se to ted u vas vyvrbi, manzel vypada, ze pekne zkrotnul!
Jinak, kdyz uz bych se tam rozhodla zustat, tak bych chtela prizemi - pekne z kuchyne terasku, a tak, a on at si udela schody venku - prece ti nebude smajdat v predsini :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.2.12 09:32
Hoope píše:
Vážená anonymní…myslím, že jste absolutně nepochopila vážnost situace. Pokud máte zájem o snahu nápravy vašeho manžela tak není co dodat.....vlastně Vám není pomoci. Místo toho aby jste pochopila, že tím co udělal vám dal jasně najevo jaký je a co od něj můžete čekat se snažíte věnovat někomu jako je on, který už za Váš zajem nestojí, za zájem kohokoliv. Místo toho aby jste vzala nohy na ramena a zachránila co se dá, tak se snažíte o nemožné. Bohužel musím konstatovat že dostanete co zasloužíte.....hodně štěstí, třeba se pletu, ale pochybuji.....za pár měsíců pochopíte.

No, nemyslim si, ze zakladatelka by se snazila o to, aby se partner rozhodl zustat pouze s ni… ;)
Naopak si myslim, ze vaznost pochopila, protoze jednani bylop vice nez rychle!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.2.12 09:33

Tyjo, zakladatelko, GRATULUJI!
Myslím, že jsi vzala manželovi pěkně vítr z plachet a ještě bude škemrat a omlouvat se :mrgreen:
Ale i tak bych šla za právníkem a zjistila si, jak se to s domem má a udělala vše pro to, aby už spoluvlastník domu nebyl. A souhlasím s holkama, do patra ne, chtěla bych přízemí a terasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.2.12 09:36
Barca12345 píše:
Nelisa píše:
A jen otázka, ty chceš vážně zůstat nahoře, když bys mohla pohodlně být dole? Proč věčně šlapat schody s mimčem, s nákupy? Proč to nemít na zahradu jen pár kroků? :nevim:
Pravnika urcite… ja osobne bych udelala vse pro to, abychom nemuseli zustat ve súpolecne donacnosti, i kdyz, kdo vi, jak se to ted u vas vyvrbi, manzel vypada, ze pekne zkrotnul!
Jinak, kdyz uz bych se tam rozhodla zustat, tak bych chtela prizemi - pekne z kuchyne terasku, a tak, a on at si udela schody venku - prece ti nebude smajdat v predsini :-)

Taky bych ho nechtěla pod jednou střechou a s právníkem bych se poradila, jak na to. Ale zakladatelka evidentně zatím nechce udělat radikální řez (třeba nevíme vše). Jako první krok je to ovšem super. Teď ještě neustoupit a přidat požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí