Návrh manžela na rozdělení domu a života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.2.12 09:37

on náš dům má vchody, zadní a přední, kde ze zadního vchodu se vstupuje do dolního bytu který je luxusní 2+1. nejsou tak schody do patra. z předního vchodu se vstupuje do předsíne, kde se může vstupovat do dolího bytu, ale ten vchod se může zazdít, a vstup bude pouze do horního patra kde jsou schody. byt dole je velké 2+1 89m2. Byt nahoře by byl 4+1. s terasou.

Já jsem pochopila výžnost situace a chci mu ukázat jak to bude a co vlastně po mě žádá. Protože myslím, že jeho představa byla trochu jiná. Žádná pračka atd…

• Citovat
  • Upravit
9867
13.2.12 09:37
Anonymní píše:
Ahoj holky… děkuju Vám za rady, které tu jsou.

Včera jsme měli celkem pernej den, hodnota majetku je vyčíslena něco kole 4,5mil. Bez horního patra.

Manželovi jsem řekla, že bohužel teď co mám malýho, jsem se trochu zanedbávala, ale že stále nevypadám tak blbě, abych se celej život musela koukat jen na něho.
Tak trochu znejistil, včera jsem mu dala malýho na celý den, a šla jsem ke kadeřníkovi, kosmetiku,nehty tak jako dřív. Vrátila jsem se až večer kdy jsem na telefonu měla asi 15nepřijatých hovorů. Vyslechla jsem si, co jsem za matku když dítě nechám doma celej den sním a jdu si někam „užívat“, na to jsem odpověděla, že je otec a má stejné práva a povinosti jako já.
Doma jsem napsala „harmonogram“ kdy od kdy se bude starat o malého. včetně vstávání v nocí veškerých domácích prací, příprava jídla, atd. Najednou se mu to dost nelíbilí,

Argumentuju tím, že přistupuju na jeho „nápad“ aby nahoře udělal byt pro mě. Rozdělíme to právnicky, a budeme žít oddělené životy, co se týká sexu, ano můžeme ho mít, ale pouze kdy ho budu mít já nedostatek, a budu já chtít. Ne tak že on přiběhne a já podržím. "Harmonogram se upraví až bude hotový byt pouze oholedně malého, takže starání o malého ve dne a v noci, příprava jídla pro malého, praní oblečení malého, žehlení oblečení malého. Taky chci aby si ve svém bytě zařídil pokojíček se vším všudy, postýlka, nočník, pult, jídelní židličku prostě vše, ne že on bude mít luxus byt bez známek toho, že má dítě. Jen ať to každé vysvětluje, že má nahoře manželku.

Takže momentálně máme tichou domácnost, prý si to teda musí rozmyslet.
Momentálně luxuje a vitírá a čeká ho dělání oběda. :-D

já sedím u pc, a hraju si s malým, půjdeme se zachvíliá projít, a vrátíme se až ke stolu.
zakladatelka

Hustýýýý! Sama jsem zvědavá jak to u vás dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.2.12 09:44
Anonymní píše:
on náš dům má vchody, zadní a přední, kde ze zadního vchodu se vstupuje do dolního bytu který je luxusní 2+1. nejsou tak schody do patra. z předního vchodu se vstupuje do předsíne, kde se může vstupovat do dolího bytu, ale ten vchod se může zazdít, a vstup bude pouze do horního patra kde jsou schody. byt dole je velké 2+1 89m2. Byt nahoře by byl 4+1. s terasou.Já jsem pochopila výžnost situace a chci mu ukázat jak to bude a co vlastně po mě žádá. Protože myslím, že jeho představa byla trochu jiná. Žádná pračka atd…

Aha, no tak to bych taky přemýšlela dost vážně o tom 4+1. :think: A na metry je to taky větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
13.2.12 09:44

Já tedy neznám přesně situaci zakladatelky, ale ona chodí do práce, nebo je na RD? Ať tam mají problémy jakékoliv, tak já jsem prostě brala svoji RD jako práci (ačkoliv jsem chodila stále do zaměstnání a přispívala do rodinného rozpočtu poměrně velkým dílem celou dobu) a nenapadlo by mě dělit například vstávání v noci k dítěti rovným dílem, protože jsem to považovala za součást „své práce“. Když manžel vstal, tak to bylo super, ale abych to dělila napůl?

Mně se to řešení nelíbí. Prostě bych dům prodala a začali bychom každý svůj život. On má poměrně pokřivené představy o životě a partnerství a to bych teda nehodlala akceptovat ani bych se nesnížila na jeho úroveň řečmi typu: sex ano, ale jen pokud si ho neseženu dost jinde. Já jsem ale pro férovou hru, ženské intriky jdou mimo mě. Někdy tím mám život mnohem těžší, někdy mnohem jednodušší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
13.2.12 09:45
Anonymní píše:
Ahoj holky… děkuju Vám za rady, které tu jsou.

Včera jsme měli celkem pernej den, hodnota majetku je vyčíslena něco kole 4,5mil. Bez horního patra.

Manželovi jsem řekla, že bohužel teď co mám malýho, jsem se trochu zanedbávala, ale že stále nevypadám tak blbě, abych se celej život musela koukat jen na něho.
Tak trochu znejistil, včera jsem mu dala malýho na celý den, a šla jsem ke kadeřníkovi, kosmetiku,nehty tak jako dřív. Vrátila jsem se až večer kdy jsem na telefonu měla asi 15nepřijatých hovorů. Vyslechla jsem si, co jsem za matku když dítě nechám doma celej den sním a jdu si někam „užívat“, na to jsem odpověděla, že je otec a má stejné práva a povinosti jako já.
Doma jsem napsala „harmonogram“ kdy od kdy se bude starat o malého. včetně vstávání v nocí veškerých domácích prací, příprava jídla, atd. Najednou se mu to dost nelíbilí,

Argumentuju tím, že přistupuju na jeho „nápad“ aby nahoře udělal byt pro mě. Rozdělíme to právnicky, a budeme žít oddělené životy, co se týká sexu, ano můžeme ho mít, ale pouze kdy ho budu mít já nedostatek, a budu já chtít. Ne tak že on přiběhne a já podržím. "Harmonogram se upraví až bude hotový byt pouze oholedně malého, takže starání o malého ve dne a v noci, příprava jídla pro malého, praní oblečení malého, žehlení oblečení malého. Taky chci aby si ve svém bytě zařídil pokojíček se vším všudy, postýlka, nočník, pult, jídelní židličku prostě vše, ne že on bude mít luxus byt bez známek toho, že má dítě. Jen ať to každé vysvětluje, že má nahoře manželku.

Takže momentálně máme tichou domácnost, prý si to teda musí rozmyslet.
Momentálně luxuje a vitírá a čeká ho dělání oběda. :-D

já sedím u pc, a hraju si s malým, půjdeme se zachvíliá projít, a vrátíme se až ke stolu.
zakladatelka

přesně tak..a všechno napůl, ty ženskou na návštěvě dnes, já zítra chlapa. :-))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.12 09:49

Ještě upřesním, že chlap dělá práci nepráci, má vlastní firmu, kdyby dělal práci do které jde ráno a přijde večer, tak by náš harmonogram nebyl…

Já jsem na RD ano.

• Citovat
  • Upravit
7090
13.2.12 10:01
KatkaX píše:
Já tedy neznám přesně situaci zakladatelky, ale ona chodí do práce, nebo je na RD? Ať tam mají problémy jakékoliv, tak já jsem prostě brala svoji RD jako práci (ačkoliv jsem chodila stále do zaměstnání a přispívala do rodinného rozpočtu poměrně velkým dílem celou dobu) a nenapadlo by mě dělit například vstávání v noci k dítěti rovným dílem, protože jsem to považovala za součást „své práce“. Když manžel vstal, tak to bylo super, ale abych to dělila napůl?Mně se to řešení nelíbí. Prostě bych dům prodala a začali bychom každý svůj život. On má poměrně pokřivené představy o životě a partnerství a to bych teda nehodlala akceptovat ani bych se nesnížila na jeho úroveň řečmi typu: sex ano, ale jen pokud si ho neseženu dost jinde. Já jsem ale pro férovou hru, ženské intriky jdou mimo mě. Někdy tím mám život mnohem těžší, někdy mnohem jednodušší…

Tak i kdyby dělal průměrnou práci,makal by třeba od pondělí do pátku 8 hodin denně.Ona má 7 dní v týdnu pohotovost 24 hodin denně-a asi si tady nemusíme vysvětlovat kolik pozornosti vyžaduje 10 měsíční dítě :D .Mě přijde fér rozdělit si to tak,aby oba ,,makali" přibližně stejný počet hodin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.2.12 10:17

Anonymní, to je sice pěkné, že se nenecháš, ale nevím, jestli je to dlouhodobě možné vzhledem k tomu, v čem by vyrůstal váš syn - rodiče pod jednou střechou, ale tatínek má jiné ženy dole a maminka jiného muže nahoře. Přeci jen ty vzory chování se vytvářejí v dětství, aby jednou váš syn nemel podobně pokřivené hodnoty a názory na rodinný život, jako má jeho otec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 10:23

evy, já si ale říkám, že by to bylo naprosto stejné jako když sjou lidé rozvedení a mají nové partnery a mají například střídavou péči, takle to bude o to jednoduší vysvětlit, že jsme chtěly aby měl blízko tatínka a maminku, aby vždycky mohl jít za tím druhým když bude chtít. ??? Nebo je to špatný názor??

• Citovat
  • Upravit
2303
13.2.12 10:27

Zakladatelko, začala jsi dobře. Ale stejně pokud od svého nápadu neucovne v což nelze věřit, dotáhla bych to. Příjde mi nefér, aby on disponoval majetkem, který ty jsi mu v dobré víře ve společný život dala. Takže tradá k právníkovi. Pokud nepříjde k rozumu (a o tom pochybuji)bude to to nejlepší. Žít takhle na prapodivné hromádce není pro malého nijak vhodné a koneckonců ani pro tebe.
A sex bych mu teda nedopřávala. Když rozdělené životy tak kompletně. Ještě od něj něco chytneš když bude lovit slečny po diskotékách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.2.12 10:28
Anonymní píše:
evy, já si ale říkám, že by to bylo naprosto stejné jako když sjou lidé rozvedení a mají nové partnery a mají například střídavou péči, takle to bude o to jednoduší vysvětlit, že jsme chtěly aby měl blízko tatínka a maminku, aby vždycky mohl jít za tím druhým když bude chtít. ??? Nebo je to špatný názor??

Ne, to samozřejmě není. Ideální asi v tomto případě není nic, chcete jít cestou nejmenšího zla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
13.2.12 10:32
Barca12345 píše:
Hoope píše:
Vážená anonymní…myslím, že jste absolutně nepochopila vážnost situace. Pokud máte zájem o snahu nápravy vašeho manžela tak není co dodat.....vlastně Vám není pomoci. Místo toho aby jste pochopila, že tím co udělal vám dal jasně najevo jaký je a co od něj můžete čekat se snažíte věnovat někomu jako je on, který už za Váš zajem nestojí, za zájem kohokoliv. Místo toho aby jste vzala nohy na ramena a zachránila co se dá, tak se snažíte o nemožné. Bohužel musím konstatovat že dostanete co zasloužíte.....hodně štěstí, třeba se pletu, ale pochybuji.....za pár měsíců pochopíte.
No, nemyslim si, ze zakladatelka by se snazila o to, aby se partner rozhodl zustat pouze s ni… ;)
Naopak si myslim, ze vaznost pochopila, protoze jednani bylop vice nez rychle!!!

aha a proč se tada snaží takovému chlapíkovi zalíbit? Proč se snaží zachovat život s člověkem, kterej za pár měsíců udělá možná něco horšího bez ohledu na to jestli bude anonymní šedá myš nebo barbie???.........ten chlap nepotřebuje pěknou paní…on potřebuje změnu…a taky přes hubu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
13.2.12 10:33

Mimo téma-nevíte co znamená to blikající očíčko u příspěvků? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
13.2.12 10:36

Jak psaly nade mnou - nejvíce by mě štvalo, že on teď vypouští z pusy nesmysly typu „Já Ti zařídím…“ a nemovitost byla ze začátku Tvoje a Ty v dobré víře jsi ji rozdělila. No ale to je pozdě bycha honit, sebelepší právník to nenapadne, pokud není vyloženě blbě sepsána kupní smlouva a to nepředpokládám. No na druhou stranu vzhledem k ceně nemovitosti byste oba šli s velmi dobrým finančním základem, což se tak často nestává.
A já si naopak myslím, že pokud manžel chce vést takový život, jaký popsal, tak bych po tom, aby bydlel v jednom domě netoužila. Pokud máš v plánu vést normální monogamní parnerský život a třeba i časem mít dítě/děti s někým vyzrálým a zodpovědným (což předpokládám), tak bych fakt byla radši, kdyby syn viděl fungující rodinu jako vzor a tatínka „holkaře“ (jak se sám označil)jen ve chvílích,kdy si na dítě udělá čas a možná i bych se pokusila ovlivnit, aby dítě nebylo co týden ve společnosti jiné tatínkovy „tety“ - jeslti je tohle možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
13.2.12 10:41
Anonymní píše:

Důvodem proč nebydlet společně je víc.. malý nebude malý věčně.
NO je to dvojsečné, znám chlapa, který i po rozvodu žil se ženou ve společné domácnosti, neměl kam jinam jít a vycházeli spolu jako přátelé.
Nicméně nechtěl být sám, ale špatně se mu hledal protějšek, v očích slečen, se kterými chtěl případně chodit to nebylo úplně v pořádku. Stejně tak tví potencionální nápadníci mohou být faktem, že bydlíš s bývalým, odrazeni.
A co když si přeci jen někoho najdeš, budeš s ním chtít založit normální rodinu. Budete ty a tvůj přítel chtít bydlet s tvým EX??
Navíc řekla bych, že pokud máš manžela pořád trošku ráda, že pro tebe to bude o to bolavější a budeš se víc trápit.. budeš vidět a vědět, že si tam někoho pozval. Myslíš, že to budeš snášet v klidu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí