Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky,
tak já mám opravdu skvělou zkušenost s ergonomickým nosítkem Bondolino - tady jsou stránky:
http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…
Nosila jsem v tom miminko už od 6ti týdnů na bříšku a stále pokračuji (bude mu 11 měsíců). Až to nebudu zvládat, budu jej nosit na zádech - je to až do cca 15 kg. Jsem s ním opravdu nadmíru spokojená
a co víc, miminko si na to tak zvyklo, že si úplně chrochtá a tleská ručičkama, když vidí, jak si bondolino zapínám, neboť ví, že bude hezky u maminky spinkat
![]()
Jedna věc, která malinko ubírá na „kráse“
- suchý zip se trochu ochodil, ale přesto to krásně a bezpečně drží, neboť zavazování je dlouhé a jde přes ten suchý zip, takže kein Stress
Manžel říkal, že se to dá nějak „vyčistit“ a zase to bude super držet, ale ještě jsem se k tomu nedopracovala ![]()
Takže za super cenu (průměr 2.500,–-Kč) hodně muziky. ![]()
manduca vs. beco, beco ma trochu jiny system, dite se do nositka zapne takovou latkou a pak teprve se dava na telo, u manduky se zapne bederak, pak se da dite a pres nej pretahne nositko.
Myslim, ze ani s jednim neudelas chybu, doporucuju vyzkouset, hodne internetovych obchudku uz nositka pujcuje na vyzkouseni a kdyz si u nich clovek pak nejake nosidlo koupi, tak ani neplati pujcovne.
bondolino, na brichu bylo super, ale na zada nevyhovovalo, tkanicka misto prsniho pasu se fakt neosvedcila, na zada je pro me mnohem pohodlnejsi manduka. Ale je fakt, ze zavazovani bondolina me nadchlo, z prezek jsem mela trochu strach, abych to umela dobre dotahnout (ale nakonec strach bezduvodny, dotahuje se manduka skvele)
My máme babybjorn a jsme spokojení. Je také na břicho, ale perfektně sedí celé rodině (babi, děda, taťka, mamka…). Stálo kolem 2000Kč, ale investice se vyplatí. Nosíme od cca.6 měsíců a ještě teď v roce - někdy - když je nemocná nebo ukňouraná. Je do 11Kg.
Miuška
Babybjorn bohužel není ergon. nosítko, ale hodně drahá klokanka ![]()
Já mám šátky, jsem s nimi max spokojená ![]()
V pondělí jsem zakoupila i Ergo (varianta Sport), ale bohužel mi moc nesedí ![]()
Mojí máti i sestře sedne jak ulité, ale nám (mně a mojemu) prostě ne ![]()
Takže to, co sedí jednomu, nemusí vyhovovat druhému, co se týče nosítek, někdy to chce prostě zkoušet
Chjo,jsem z toho uplne sediva,mam precteny vsechny diskuse,otevreny vsechny odkazy
,ale
.Manduca kazdopadne vede-koukala jsem,ze je jich taky vic druhu a co v lete,neni v tom nositku mimi sparene?Ale to je asi tak jak doma.Taky se mi libilo to bondolino,ma tam ten oper na hlavicku,tak ted uvazuju nad temato
,ja kdyz to vidim,uz chci nosit,ale kazde asi taky nemusi sednout,nebo se to da pekne nastelovat?Mam 164cm,50kg.Maly ma 5mes.a 8kg. ![]()
Musim se smat,ze mam doma fakt strep
,jak psala tusim Lenca-no neda se v nem nosit.Ani mi nesedne.Super ukazka,jak vsude pisou,jak se nema nosit-moje fotka muze putovat jako priklad spatneho noseni,tak co to prodavaji? ![]()
Jinak ta nositka kupujete pres internet?
Holky diky moc.
Nosila jsem v lete, nositko mi prislo vzdusnejsi nez satek, obzvlast, kdyz jsem nesla v trivrstvem uvazu.
Kupuju pres internet, je tam ta lhuta 14dnu, do kdy muzes nepouzity vyrobek vratit, takze jen clovek nasadi, zjisti, ze mu nesednou treba popruhy a vrati, zaplatis jen postovne.
Ja myslim, ze nejlip sedne bondolino, je takove nejvariabilnejsi, ja jsem celkem stihla, mam hodne uzka ramena a sedlo mi moc dobre a pritom ty popruhy byly hodne dobre vypolstrovane. Ale jak jsem psala, na zada mi zkratka nevyhovovalo. Ma nejkratsi zadovou operku ze vsech ergonomickych nositek, co se u nas nabizi.
Manduka ji ma dlouhou, ma tam zip, ktery se rozepne a povoli se tim. Nosim v ni i na zadech, v nakupnim centru super, rovna podlaha, ale v lese me ted nejak tahlo, tam je pohodlnejsi satek, lip se prizpusobi.
Zadne nositko ti nikdy nebude tak na miru jako satek.
Jinak bondolino jsem bez vetsich problemu prodala, takze „vozovy park“ jde obmenovat s prijatelnymi ztratami ![]()
Já kupovala v kamenném obchodě, V bavlnce, chtěli jsme vyzkoušet původně Manducu, aby nám s mužem sedla oběma. Až tam jsme se rozhodli pro Ergo. Ale systém těchhle dvou je hodně podobný.
Jestli jsi z nějákého většího města,tak kolem možná nějaká prodejna s půjčovnou bude, jsem čučela kolik jich je v Ostravě a dokonce že v Opavě je distributor pro ČR.....
Manducu mám ze www.salatky.cz někde se tady pohybuje majitelka (to jsem zjistila nedávno), a kapsu na zimu mi nadělil ježíšek z opavské www.mamaja.cz, mamaja půjčuje.
Holky prosim nevite o nejakem obchode spesl s nositky v Brne?To nejak nemuzu pohledat,jinak cim vice to studuju,tim vice jsem z toho vedle.Diky ![]()
My máme Manducu a dva šátky, vzhledem k tomu, že Adélka je hoooodně zvracecí tak nosíme vždy v tom co zrovna není poblinkané
. Rozhodně doporučuju Manducu, koupila jsem ji na základě vyzkoušení na 10 dnů za 250,– z eshopu mamaja.cz. Jestli by sis chtěla nejprv vyzkoušet jestli ti sedne, tak je to super. Ta investice totiž není malá. Já jí pak koupila nakonec na nosenideti.cz použitou v bazaru.
No a šátek, to je evergreen, tím se nedá nic zkazit. Můžeš navštívit kurz, nebo na youtube je spousta návodů.
Diky,diky,vyzkousim obchod Branu,uvidime zda nam Manduca sedne,je taky vice druhu tak netusim ty rozdily
je to fakt dost penez,tak bych rada vybrala dobre.Jeden smejd uz doma mam
a to me stal temer tisicovku.
máme beco a naprostá spokojenost, zkoušela jsem i manducu, ale manželovi moc neseděla
pro beco jsem se rozhodla mimo jiné i proto, že díky té „mezilátce“ si lze prcka nandat i sundat, případně přesunout z břicha na záda, bez pomoci další osoby. Prostě nevypadne
A taky je moc hezký
ale nejdražší ![]()
Ahoj, můžete mi také poradit? Sháním něco na nošení dcery. Je děsně chovací, takže ji mám celý den na rukách, a už mě fakt bolí, ale hlavně, jsem nepoužitelná, nic nestíhám. Chci něco jen na doma/ven s tím nebudu chodit/, aby se dala nosit čelem ven/aby viděla/, popř. na ležato…
Jo, dcera má 2 měsíce.
děkuji za rady