Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Neměla jste prosím některá možnost srovnat tyto dva vaky v reálu? Podle popisů na internetu vypadají podobně, je v nich nějaký rozdíl? Mám na mysli klasický Mimivak od Emitexu. Děkuji za postřehy. Náš měsíční „drobeček“ má už 6kg a potřebuji ho hlavně na domácí poponášení, než přejdeme do šátku…
Ahoj!
Omlouvám se, že neodpovím na dotaz, ale spíš bych ti doporučila, abys rovnou vzala ten šátek. Šestikilové dítě už není žádné peříčko a nosit se ti bude těžko se zátěží na jedno rameno.
Bolela by tě brzo záda.
V šátku ho můžeš dát na ležáka i v úvazu na obě ramena.
Já jsem měla babyvak Pech, ten druhý neznám. Ale použila jsem ho jen párkrát doma a nic moc. Už je prodaný a máme manducu a šátek
Nepřišlo mi to praktický a bolely mě z toho záda ![]()
Baby vak Pech jsem měla a nosila jsem v něm jen jednou. Spíš bych možná doporučila haipa daipa vak, ten mi přijde lepší, vzdušnější a praktičtější.
V šátku jsem nosila od cca 6 týdnů ve vertikálu, takže být tebou tak bych to zkusila.
Jestli stejně uvažuješ o šátku, tak do něj jdi hned. Měla jsem vak od Pecha, nosila jsem úplně malé mimi, pak nic, až potom tak od 7 do 11 měsíců na cvičení - od baráku jsem do měla kousek a špětně se tam parkoval kočár, takže tohle bylo fajn řešení, ale delší dobu nošení bych nezvládla.
Prosím,můžete mi někdo poradit,jak do vaku prcka správně dát? Když jí byly 2 měsíce,tak mi to celkem šlo podle videa na youtube s panenkou,ale teď váží 6kg a připadá mi,že když ji tam nainstaluju,jako předtím,tak se tam nevejde
Vybírám už i šátek,ale když už jsem vak koupila,chtěla bych ho aspoň občas využít.
Děkuji za rady ![]()