Jak vybrat nosítko?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
11.12.17 11:07

@Loveme tady nejde o to, které je dobré a které ne. Tady jde o to, které je ergo a které ne. A už na první pohled jde poznat, který výrobce lže a který ne. A řídila bych se tím, co je zdravé pro mimino a ne podle toho, co vyhovuje matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
11.12.17 15:07
@Loveme píše:
@SlečnaDahlia Prosím tě, jaký ktitický mysšlení? Stejně tak tomu je u ostatních výrobců, taky budou tvrdit, jak je jejich nosítko nejlepší. A ano, koukala jsem se na více stránek o nošení a jnašla jsem jak pro tak i proti stejně tak jako u ostatních nosítek. Každému prostě vyhovuje něco jiného.

Ano, tak nepoužívej jako argument, že ses koukala na stránky výrobce a tam je napsané, že je pro mimi vhodné. Samozřejmě, že tam nebudou psát, že to dítěti mrví páteř a kyčle. Proto se zkus zamyslet: drží novorozeně samo hlavičku? Nedrží. Je pro něj vhodné, když tu hlavičku v klokance bude muset násilím držet? Těžko, viď. Proč se doporučuje pro miminko široké balení? Jaké je přirozené zakřivení páteře miminka? Když si tyhle otázky zodpovíš, zodpověz sama sobě, jestli dává smysl, abys miminko dala do klokanky, kde: 1) mu bude těžká hlavička, kterou neumí držet, tlačit na páteř 2) nožičky mu budou viset dolů (mrkni na obrázky, jak vzniká dysplazie kyčlí) 3) bude muset páteř držet rovně a hroutit se do boku. Pro malé miminko je klokanka nevhodná, větší dítě v ní ani neuneseš (těžiště váhy miminka je daleko od těla nosiče, chybí kvalitní bederní pás, váha se nemá jak dobře rozložit).

Je mi jasné, že dítě v tom visítku budeš nosit, ale hlava mi nebere proč. Proč si někdo, kdo má dost peněz na zakoupení kvalitního zdravého nosítka, koupí místo toho radši předražený šmejd, ve kterém bude nosit tři měsíce a z mimča si udělá viselce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
12.12.17 07:20
@Loveme píše:
@SlečnaDahlia Prosím tě, jaký ktitický mysšlení? Stejně tak tomu je u ostatních výrobců, taky budou tvrdit, jak je jejich nosítko nejlepší. A ano, koukala jsem se na více stránek o nošení a jnašla jsem jak pro tak i proti stejně tak jako u ostatních nosítek. Každému prostě vyhovuje něco jiného.

Mimochodem, na stránkách o nošení dětí (pozor, rozhodně tím nemyslím prodejní stránky BabyBjornu) jsi ani náhodou nemohla najít doporučení nosit v klokance a nějaká její „pro“, protože z hlediska dítěte (a vlastně ani nosiče) klokanky oproti nosítkům žádná pro nemají. Tam jsou jen proti, která se výrobci snaží zaonačit tak, že si shánění různá pokoutná doporučení „odborníků“, přitom každému normálnímu člověku musí dojít, že nutit novorozence držet hlavičku a nutit větší dítě viset v klokance za rozkrok je nesmysl. Všimni si, že se nezaměřuji na nějakou jednu „svoji“ značku nosítka, kterou propaguji, jak píšeš, každému vyhovuje jiný výrobek, ale základem je, aby to bylo zdravé nošení. Když si tohle uvědomíš, tak na trhu je nespočetně zdravých ergo nosítek v tvé cenové relaci, různých velikostí, v milionech designů, s milionem různých doplňků. Zdravou klokanku nenajdeš, už z definice klokanky - nosit zdravě a nosit v klokance se totiž vylučuje. Není nic, co by „uměl“ BabyBjorn a „neuměla“ třeba obyčejná Manduca, přitom pohodlí pro dítě i pro nosiče je nesrovnatelné a o zdravotní stránce ani nemluvě. Tak proč tu klokanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
17.12.17 11:52

@Helli.78 pediatři jsou kolikrát experti a o tomhle ví prd. Jestli se radit s lékařem tak rehabilitačním ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
27.12.17 16:06

lucika.k

Ahoj holky chtěla bych pradit nějaké nosítko máme měsčního chlapečka:) předem děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
30.12.17 20:04

lucika.k

Ahoj holky prosim o radu, chtela bych pořídit nějake nositko ale nvuec nevím jake.. šátku se bojím, radeji bych nosítko.. mame mesíčního drobečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.1.18 23:58

Andala

@culikata kouknete ještě na Andalu (Andala Care) nebo Monilu. Je na podstatně delší dobu než Manduca. Lépe propracovaná, nechá se usit na míru a rozdíl masakrozni. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.1.18 00:02

Nosítka

@lucika.k můžete mít rostoucí nebo klasická. Satkova nebo na přesky. Většinou je potřeba, aby miminko drželo hlavičku (cca 4. měsíc). Je dobre je vyzkoušet napr na srazech regionálních skupin (na Facebooku - Nosíme děti) nebo v par obchodech - Bosorka Plzeň a pod. Skupinu na FB doporučuji, holky dobre poradi a i tam věci seženete ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.1.18 09:35

lucika.k

@LucieN21 děkuji za radu:) určitě mrknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
11.1.18 09:56

@lucika.k Já mám Manducu už na druhé a veliká spokojenost. U starší dcery se nám vyplatila víc než kočár, který neměla ráda. Nosím i doma, protože naše děti jsou dost kontaktní a spaní o samotě v postýlce nepřipadá v úvahu :) Starší nosil i manžel, takže je dost velká i pro chlapa. Doporučuji najít obchod, kde nosítka prodávají a vyzkoušet, které by ti vyhovovalo. Na trhu je jich spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.3.18 20:00

@Radankoska dost drahý na to, abys ničila dítě, ne? Jestli ti jde o dobrou cenu, tak to vůbec nekupuj a nejdřív si zjisti, jak vypadá NOSÍTKO a ne visítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
11.4.18 23:09

Ahoj, mam baby bjorn one cerne, uvazuji o prodeji, kdybys mela zajem @Radankoska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí