Jak vybrat nosítko?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
10.12.12 10:49

Myslim si, ze cele ven je ve 2 mesicich naprosto nevhodna poloha! spis si vyber neco, kde muse lezet a pritom koukat kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anjes
10.12.12 11:09

Tyjo, tak ergonomické nosítko, kde je dítě čelem ven asi neznám. Hlavně takhle maličké. To jsou jen ty klokanky, kam bych miminko mikdy nedala. Koupila jsem po všobecných ovacích manducu, ale malý v ní byl nějak divně, nevím, nesedla. Pořád jsem čekala, až to nějak dopadne a pak jsem nečekaně dostala ergo baby. Totálně jiné kafe. Nevím, snad že mu to tolik neroztahuje nožičky nebo je to líp polstrované, ale není tak protivný a nemá ty otlačeniny nožičkách co měl z manducy. Líp to sedne jemu i mně, kapucka je líp řešená a nakonec i vzhledově se mi líbi víc. Manducu prodávám, použitá 3×.

• Citovat
  • Upravit
3339
10.12.12 11:27

@eetel ahoj, čelem ven nenos, zničíš malé záda. Když už nosit nasvislo, tak jedině čelem k sobě a tak, aby kolínka byla doširoka rozkročená, a zadeček podsazený (kolínka jsou pak výš než zadeček) a záda zakulacená. Hlavička podepřená. Umožní ti to nošení v šátku nebo v ergonomických nosítkách. Pro tak malé dítě manduca nebo ergo. Jsou sice na první pohled dražší, ale dají se koupit z druhé ruky a hlavně opravdu nemůžou dítěti ublížit. Levnějí kokanky (emitex, chicco, baby bjorn a pod.) vůbec neodpovídají tomu, jak by děti měly být nošené, nepřiměřeně zatěžují páteř a významně semůžou podílet na vzniku skoliózy.
Nošení čelem ven je špatné jednak kvůli zádům (jsou prohnutá, hlava se nemá o co opřít (miminko ještě nedrží hlavičku dostatečně jistě) a dítě není ijak chráněné před okolním světem, takže může být i ve výsledku hodně neklidné z přemíry vjemů, před kterými se nemůže schovat u mámy.
Pokud chceš jen na doma, můžeš zkusit i baby vak, v tom jde bezpečně nosit naležato.
Já jsem ze stejných důvodů jako ty koupila manduku, nejdřív taky jen na doma, ale synek není kočárkový typ, tak nakonec nosíme hodně i venku ke spokojenosti obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
10.12.12 11:52

Kdyz byla dcera mensi na doma jsem mela baby vak, sel ohrnou a videla z nej, sice nic moc velka prace se s nim udelat neda, ale umyt nadobi nebo povesit pradlo jsem zvladla.
Ted co odrostla mam nositko Liliputi a spokojenost na obou stranach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.12.12 11:55

Nošení čelem k sobě se neboj, může si dát hlavičku na jednu nebo na druhou stranu a krásně kouká do světa. A když nechce koukat, tak zavrtá nos do mámy a schrupne si. Dvouměsíční bude mnohem častěji s nosem zavrtaným do mámy, naopak čelem ven by bylo mnohem neklidnější. Plus samzřejmě co už bylo psáno, nošením čelem ven mu jenom ničíš páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
10.12.12 12:53

Ono ikdyž ji chovám, tak chce vidět, tudíž ji držím na „stojato“, zády ke mně a ona kouká kolem. Takže já nevím, jestli bych si pomohla, kdyby byla otočená obličejem ke mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
10.12.12 13:28

@eetel to j epravda, ale obvykle jakoby sedí na ruce a má podsazený zadeček a zakulacená záda, zády a hlavičkou se opírá o tebe. To žádná klokanka s možností nosit ven nedokáže nasimulovat. Dítě tam visí za rozkrok a páteř kopíruje tvar tvého břicha (tzn. je rovně nebo prohnutá). Veškerá váha těla je nesená rozkrokem, nožičky volně visí dolů, záda nejsou dostatečně opřená a hlavička už vůbec ne, spíš se kácí ke straně.
Je to pro dítě stejně pohodlné, jako kdybys ho pověsila na nějaký pruh látky protažený mezi nohama.
POkud už bych byla ochotná připustit tuhle polohu, tak pro dítě, které samo sedí a má dostatečně zpevněnou páteř. Pro to to ale bude pro změnu bolestivé právě kvůli tomu rozkroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
10.12.12 13:44

Já to právě pořád studuju…Dívala jsem se na šátky, ale přijde mi to složité. Asi to chce cvik…Ale stojí to celkem dost všechno, na to, aby v tom malá nechtěla být :think: A mám to jen na doma. Venku naštěstí vydrží v kočárku, ale doma prostě jen na rukách, já už fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.12.12 14:18

@eetel většina obchodů s ergonomickými nosítky nabízí i možnost zapůjčení - ideální na zkoušku, abys zjistila, jestli vám to vyhovuje, nebo ne. Nejlepší je samozřejmě se do nějakého takového obchodu vypravit a na místě vyzkoušet. Ale pokud máte všechno daleko, tak využij tu možnost zapůjčení, kdy ti nosítko pošlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
10.12.12 18:54

@eetel jestli je chovací, tak by jí nosítko nebo šátek vadit nemusely. Fakt vyzkoušej to zapůjčení. Vázání šátku je složité od pohledu, ale hodně rychle se to naučíš. Já jsem se učila podle youtube, ale jsou i kurzy.
jen je třeba počítat s tím, že ze začátku se dítku nemusí nošení moc líbit, musí si postupně zvyknout, je to pro něj úplně nová věc. U nás to trvalo asi 3 týdny, než vydržel ty 2 hodinky, co jsem chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
11.3.13 12:18

Ahoj mamči,

zrovna se potýkám se stejným problémem podle čeho vybrat správné nosítko? Malej se narodí až v květnu, ale už teď vím, že občas to nosítko využiju, protože jezdíme na chatu, kde jsou šílený cesty pro kočárek a určitě bude pohodlnější dát malýho do nosítka. Nosit bych teda chtěla už od narození, ale opravdu jen příležitostně, ve městě budu jezdit s kočárkem. Takže se mi nechce investovat do těch dražších nosítek. Chtěla bych to hlavně na to první léto, kdy bude syn ještě malej, pak už to na nějaké velké nošení opravdu nevidím. Narazila jsem na nosítko NOIGA a celkem se mi líbí, ale přece jen s nošením nemám vůbec žádnou zkušenost, tak si raději necham poradit.

Zde ještě posílám odkaz na nosítko
http://www.maggion.cz/…dra-zahrada/

Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
11.3.13 12:54

Máme tohle nosítko ( viz odkaz ) a doporučuju ho. Když by mi někdo dříve řekl, jak moc přínosná bude Manduca pro mě a mý dítě, nevěřila bych. ( Alespoň bych si pomyslela, jak mě budou bolet záda kvůmi mé skolioze, nebo bude děcko stejně řvát ), ale ne, Manduca je luxusní balzám pro mě i pro malýho. Jsme jako v ráji. Já si uklízím, nebo něco dělám, klidně si dávám masku na obličej, nebo škrábu brambory, a malej to miluje. Od miminka do teď. Pláče a já mu řeknu, počkej, vezmu si Manduku, kouká se, že si jí oblíkám a těší se, zklidní se, pak ho vezmu, dám pusu a usadím. Dopoučuju Manducu, je tak pohodlná. Na jiný nosítka jsem slyšela připomínky, na Manducu nikdy. A je do 6ti let, což si dost dobe neumím představit, ale je. Máme tuhle barvu a typ : http://www.manduca.cz/…yle-piskova/ kupovali jsme jí v Praze v kamence a péče prodavačky, všechno - naprostá spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
11.3.13 13:11

@Michalka92 pokud se ti nechce investovat a chceš nosit málo, bud vol „použité“ z druhé ruky, nebo si kup obnošený šátek po někom. Vázání není tak složité ani náročné jak se zdá a je to zdaleka nejpohodlnější, nejpřirozenějšáí a myslím, že i nejlevnější varianta. Navíc pokud nechceš nosit hodně, tak by to podle mě byla škoda peněz :nevim: Tod můj názor ;) ale tím jsem neodpověděla a b ylo to uplně OT :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
11.3.13 14:28

@Michalka92 Nedávno tu byla diskuze, že s touto paní nejsou maminky spokojené.

Osobně bych volila něco osvědčeného. Třeba tohle meitai stojí skoro stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
11.3.13 14:42

Tak děkuji za rady, zkusím se kouknout po nějakém z druhé ruky, ale osvědčeném, nebo ten šátek by byl taky varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí