Prosím o jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Tajemnadama píše:
Místní krávy mě tu fakt nepřekvapuji. V jednom tématu o Macoše pindaj jak si zenska mela říct o pomoct, a druhý nadávají že si neměla dělat tolik deti když nemá rezervy. Pane bože! Nejstaršímu je 18 let. Fakt máte rezervy 20 let? To ty peníze mají jistě velkou hodnotu. Brigády a páce muzou mít jak chtějí, ale téměř nikdo nevyplácí po dni práce. Oni nemají jídlo teď, maji hlad ted. Fakt nevydrží měsíc bez jídla. Fakt si nemůžou jít zabrat o dávky nebo do potravinový banky kde chtějí papíry. Kdo z Vas by měl koule jít za sousedem skemrat o kilo rýže?
Já bych taky raději požádala cizí než sousedy.
Zakladatelko, tak jak, ozval se ti někdo?
@lilith1 píše:
Nezijeme ve statu kde se umira hlady, takze je to o tom jaka instituce se o me postara..takze ovoce u silnice plne olova se tady neresi..
Tak si to o institucích, které se postarají, klidně mysli dál. Realita je trochu jinde a to vím z vlastní zkušenosti, přeji ti ať to nikdy nepoznáš.
Už se to ví na internetu, proč to ty dvě mámy udělaly? Je to hrozné.
Tady je blbý to, že prostě špatně udělala finanční rozvahu, no. Bylo by fajn, kdyby si to tu přečetlo co nejvíc lidí. Protože je jednoduše fakt, že koupit starý barák a jet přitom v rozpočtu na doraz není dobře. Pokud nemám jistotu, že kdyby něco, muže mi někdo pomoci. To je tvrdá realita. Nevyčítám ji děti, nevyčítám koupi, nevyčítám prosbu o jídlo. Jen poukazují na hlavní problém. Ono se to klidně, uze opakovat i zítra, ten nečekaný výdaj.
@Kelsey píše:
Neee. Nedojezené jídlo na tácech. To bych nepodpořila ani u největšího nepřítele.
Poslala teda někomu tu adresu?
Ano, mě jí poslala.
@Serpentini píše:
Tak si to o institucích, které se postarají, klidně mysli dál. Realita je trochu jinde a to vím z vlastní zkušenosti, přeji ti ať to nikdy nepoznáš.
Kde zemřela nějaká rodina hlady?
@aiwwa píše:
A jak to dopadlo, poslal někdo potraviny?
Já budu posílat v pátek poštou. Napíšu, co budu posílat, abyste eventuelně neposílaly to samé(I když by to asi tolik nevadilo). Zatím jsem vymyslela toto :mouka, cukr, mléko, kakao, krupičku, puding, těstoviny, rýži. Doma mi zbyly ovocné přesnídávky a ovocne čaje, co jsem dostala a nepiju je, tak ty k tomu přibalím.
Příspěvek upraven 05.07.23 v 09:20
Mozna je to proto, ze jsou Češi nedůvěřiví. Zakladatelku nezname, ani nevime jestli je vse, co pise pravda. Mame mezi pribuznymi taky rodinu: 3deti a rodice jedou denne na marihuane a cigaretach. Holky (3,6,9) nemaji na obedy ve skole. Potom se cela sirsi rodina sklada, aby neskoncili s detmi na ulici.
Pokud nekdo potraviny poveze primo k pani a potvrdi nam informace, ktere o sobe uvedla, nemam problem poslat i penize.
- Upravit
Dobrý den všem. Jsem pracující matka. A ano mám dvě práce. Nepracuji na směny, ale v administrativě a také z domova po večerech. Syn chodí do jeslí. Možná, že někteří máte desetitisícové rezervy já ne. Vše co vydělám jde na rekonstrukci domu. Věřím, že jsou i tací kteří mají rezervy jen pár tisíc, jako já. Bohužel jsem je musela vydat za dvě havárie, které se mi sešly. Nepovažuji se za sociální případ, a neberu žádné sociální dávky. Žijeme normálním skromným životem, tak jako spousta rodin s hypotékou. Jednalo se pouze a jen o jednorázovou pomoc. Kdybych měla rodinu.,kterou bych mohla požádal o pomoc, udělala bych to. Děkuji všem, kteří mi pomoc nabídli. Již jsem vyřešila s některými na sz. Přeji hezký den všem.
- Upravit
@Petral 1978 Tak opravdu děláš chybu, že nemáš zásoby. Buď si porid rezervu trvanlivých potravin, vyclen na to určitou částku, anebo si zaloz u účtu obálku, která bude fakt na tento případ. Stačí málo. Ale nesmíš do ní sáhnout, za žádných okolností. Prostě třeba když nakupujes jídlo, postupně tvor zásobu, tu jedna těstoviny navíc, tu rýží třeba. Když uvidíš něco v akci, kup. A založ. Klidně bych třeba na měsíc dva zastavila práci na domě, pokud na vás neprší, a peníze odložila. Protože fakt muzes klidně zítra být ve stejné situaci - muže se podelat voda a co pak?
Jo a nejstarší dítě na brigádu.
Ještě mě napadá pro inspiraci : tuňák nebo rybičky v konzervě, čočka, hrách, rajčata v konzervě…
@Blue2 Jo. Takovéhle věci bych kupovala. Luštěniny, těstoviny, mouka, rýže, vždycky aby byly doma brambory a základní zelenina. Ty trvanlivé v akci. Začínají se objevovat docela slušné.
@lilith1 píše:
Nezijeme ve statu kde se umira hlady, takze je to o tom jaka instituce se o me postara..takze ovoce u silnice plne olova se tady neresi..
Instituce se staraj akorát o ty, co v životě nehrábli na práci. Myslíš si, že když na socku přijde ženská, řekne, že má sice plat 40 tisíc měsíčně, ale že prostě teď nevyšla, že pracovnice vytáhne z šuplíku pět tisíc, ať si z toho koupí jídlo? To bych chtěla vidět.
Normální, pracující člověk, kterej se jednou dostane do sra*ek, nemá nárok na nic.
@Dája999 píše:
Kočko, moc ráda tě čtu a je mi líto, že sis tímhle prošla
Díky.
@Blue2 píše:
Ještě mě napadá pro inspiraci : tuňák nebo rybičky v konzervě, čočka, hrách, rajčata v konzervě…
Tak v těch konzervách je taky kde co např. hrášek, žampiony, kukuřice, paštiky…atd, a to by mohla mít zakladatelka doma taky jako rezervu. ještě ti tam chybí fazole, kroupy, ale to těžko říct, jestli vše doma jí.
@PetraJ píše:
Instituce se staraj akorát o ty, co v životě nehrábli na práci. Myslíš si, že když na socku přijde ženská, řekne, že má sice plat 40 tisíc měsíčně, ale že prostě teď nevyšla, že pracovnice vytáhne z šuplíku pět tisíc, ať si z toho koupí jídlo? To bych chtěla vidět.Normální, pracující člověk, kterej se jednou dostane do sra*ek, nemá nárok na nic.
To je bohužel pravda. Starý dům sežere obrovské peníze, stačí když se vys.ere vodárna, kotel, bojler nebo začne zatékat střechou.
Nebo rupne odpadní roura. ![]()
@Petral 1978
Ne uvažovala jsi, že se domu zbavíš?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!