Prosím o jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Serpentini píše:
Já chápu, že to hodně lidí pobouřilo. Ale mě zas pobuřuje, že já se tu snažím poradit (ano, v jednom případě extrémně pro opravdový případ nouze, ale snažím) a jiní sami nepřijdou vůbec s ničím, akorát umí kritizovat.
Spousta holek tu poradila a dokonce poslala potraviny. Jako tvoje rada jít někam bufetit je opravdu přínosná.
@ludmilaadamkova píše:
Tak jsem si zkoušela vygooglit potravinové banky u nás a nejbližší je v HK což je 35 km. To bych měla teda dost z ruky. Jak se zde psalo o Lidovce tak to tady tedy taky vůbec není. Sady tu jsou, ale třeba jeden patří nám je to soukromý majetek.. Ta, kde člověk dosáhne je to tedy vždy orvané.. neřeším to nijak zvlášt neb to jsou většinou děti sousedů co to orvou.
U silnic tu jsoou hlavně jablka pochybné kvality a ty jsou teda až na podzim.
Ale potravinové banky spolupracují s organizacemi, ty pro to jezdí a některé to vozí přímo lidem domů.
@Tosidelassrandu píše:
Ne, nebude to dobrý! Bude to horší a horší a jenom tímhle co píšeš dokazuješ, jak jsi nezodpovědná nebo finančně úplně negramotná.
Takže myslíš, že je zodpovědnější ten, kdo žije v podnájmu, nepracuje a sosá od státu horem dolem? Než ženská, která má dvě práce, dokázala se postavit na vlastní nohy, má dvě téměř dospělé děti, které mohou také, alespoň z brigád, přispět do rozpočtu? Já tady teda žádnou negramotnost nevidím. Prostě se to blbě sešlo. A tak to pořešila takhle. Ono jestli se přistěhovali, tak tam třeba ani nikoho, na koho by se mohla obrátit, nemá a bývalý manžel taky může mít holý zadek a poslat ji do háje, pokud spolu vůbec komunikují. Já bych peníze neposlala, malou výpomoc s potravinami poskytnu ráda, já nezchudnu, ona nezbohatne.
@Serpentini píše: Řeč je o institucích. Uvědomuješ si, že přispíváš do diskuze kde nemá rodina aktuálně na jídlo a instituce jim nepomůžou, že jo?
A která instituce jim odmítla pomoct?
@Mar__tanka1983 píše:
Takhle vás ocituju vsechny třisnad.
Holky, komu z vas dala zakl. tu adresu a budete posílat ten rohlík, prosím napište mi sz, ju?
Mě zakladatelka neoslovila. Psala, že některé ano. To mě utvrzuje v tom, že opravdu jen potřebovala nějaké jídlo, aby překlenula určité blbé období.
@inkakřivák píše:
@Villanelle s dvouletým děckem? Ale jo, očividně se snaží. Jen si prostě neuvědomila, co obnáší starý barák.
Tak když musí, nic jiného jí nezbývá, no
Tuším, že naznačovala, že dělá kancelářskou práci, takže možná aspoň jednu má na HO a může to nějak pytlikovat. Plus má tedy výhodu starších sourozenců, že mohou v nejhorším pohlídat a obstarat. Jako ideální to není, ale má pravdu, bylo by lepší, aby šla do nájmu a každý měsíc spoléhala na dávky a modlila se, aby ji co dva roky někdo nevyhodil? Zas teď se dá říct, že je v tom nejhorším, za pár let bude líp, navíc se jí blbý životní období sešlo i s obdobím vysoké inflace, tak prostě dostala pecku do ksichtu, to občas v životě každej.
@Villanelle píše:
Tak když musí, nic jiného jí nezbývá, noTuším, že naznačovala, že dělá kancelářskou práci, takže možná aspoň jednu má na HO a může to nějak pytlikovat. Plus má tedy výhodu starších sourozenců, že mohou v nejhorším pohlídat a obstarat. Jako ideální to není, ale má pravdu, bylo by lepší, aby šla do nájmu a každý měsíc spoléhala na dávky a modlila se, aby ji co dva roky někdo nevyhodil? Zas teď se dá říct, že je v tom nejhorším, za pár let bude líp, navíc se jí blbý životní období sešlo i s obdobím vysoké inflace, tak prostě dostala pecku do ksichtu, to občas v životě každej.
Proč by měla chodit do nájmu? Dům může prodat a koupit byt.
@Buba mara píše:
Takže myslíš, že je zodpovědnější ten, kdo žije v podnájmu, nepracuje a sosá od státu horem dolem? Než ženská, která má dvě práce, dokázala se postavit na vlastní nohy, má dvě téměř dospělé děti, které mohou také, alespoň z brigád, přispět do rozpočtu? Já tady teda žádnou negramotnost nevidím. Prostě se to blbě sešlo. A tak to pořešila takhle. Ono jestli se přistěhovali, tak tam třeba ani nikoho, na koho by se mohla obrátit, nemá a bývalý manžel taky může mít holý zadek a poslat ji do háje, pokud spolu vůbec komunikují. Já bych peníze neposlala, malou výpomoc s potravinami poskytnu ráda, já nezchudnu, ona nezbohatne.
Hele, tady je špatně všechno. Žiješ v nájmu, jsi nezodpovědná, jaktože cpeš peníze jiným a nemáš nic svého a v tom vychováváš děti. Máš hypotéku, jsi nezodpovědná, jdeš na dřeń, v tom vychováváš děti. Tady se nezavděčíš nikomu ![]()
@aiwwa píše:
S hypotékou? To ti nevyjde. Přijdeš o velké peníze.
@aiwwa píše:
Nemůže. Pokud je ve 100 let starém domě před/v průběhu rekonstrukce, fakt za to nekoupí nic lepšího, ani byt. Naopak teď má pravděpodobně hypotéku menší, než nájem pro 4 lidi.
@Havlova píše:
S hypotékou? To ti nevyjde. Přijdeš o velké peníze.
Kupci je jedno jestli je dům původně s hypo. Takhle akorát sype peníze do bezzedny díry.
@aiwwa píše:
Kupci je jedno jestli je dům původně s hypo. Takhle akorát sype peníze do bezzedny díry.
Hele a myslíš, že kdyby mohla barák prodat a koupit byt ve městě, kde by měla vše u čumaku, tak by do toho nešla? Tohle se strašně krásně radí přes internet, ale v praxi už to vázne.
@Villanelle píše:
Nemůže. Pokud je ve 100 let starém domě před/v průběhu rekonstrukce, fakt za to nekoupí nic lepšího, ani byt. Naopak teď má pravděpodobně hypotéku menší, než nájem pro 4 lidi.
Tak hypo by platila dal, akorát na byt.
@Villanelle píše:
Hele a myslíš, že kdyby mohla barák prodat a koupit byt ve městě, kde by měla vše u čumaku, tak by do toho nešla? Tohle se strašně krásně radí přes internet, ale v praxi už to vázne.
Nevím, proto se ptám.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!