Prosím o jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
8997
5.7.23 13:02
@Havlova píše:
Já asi chápu, že jsi to nemyslela zle. I když jsi značně svérázná, zlá mi nepřijdeš. Ale tak, aby tohle musela praktikovat, na tom zakladatelka zase není.
Ono i, kdyby ji viděl někdo z práce nebo známý, mohlo by pro ni být ještě hůř.

Svérázná a od rány jsem, to nepopírám, ale zle to opravdu myšleno nebylo. Měla jsem kdysi období kdy jsem jedla obden a ještě mizerně a ty hranolky by mi tehdy snad i přišly lepší než ta nedobrovolná hladovka.
A jo, třeba to s tou prací mi nedošlo. :oops:

• načítám...
148169
5.7.23 13:04
@Burj Chalifa píše:
spekuluješ.
Že se na to ozýváš zrovna ty. Není daleko od pravdy, proč lidi nepoprosí o pomoc, nebo jim pomoženo není. I tahle diskuze je toho důkazem.
  • načítám...
Anonymní
5.7.23 13:16

Děkuji všem. Jak za příspěvky, tak za nabídky pomoci. Děkuji máme vše potřebné a zvládneme to. Pro rýpaly…ne fakt sem si od nikoho nevzala žádné miliony a nenahrabala si. Přijala jsem jen tolik pomoci kolik jsem nutně potřebovala. A jsem zato moc vděčná. Rozhodně jsem nevyužila každou pomoc, jen abych si nahrabala.Ti co mi psali sz ví.
A ano dům mě vyšel levněji než byt. I náklady na bydlení jsou minimální oproti bytu. A ano byl k rekonstrukci, ale nejhorší už máme za sebou. Nečekají mě statisícové výdaje. Jen už teď to nejde tak rychle protože to dělám z výplat. A hloupá shoda náhod mě dostala sem… prosit o pomoc…Jinak si myslím že žijeme stejně jako každý druhý s hypotékou.
A ti co budou chtít si stejně kopnou ať napíšu cokoliv.To jsem za poslední pár hodin v diskuzi pochopila. Ještě jednou děkuji a přeji hezký den.

• Upravit
41751
5.7.23 13:18
@Petral 1978 píše:
Děkuji všem. Jak za příspěvky, tak za nabídky pomoci. Děkuji máme vše potřebné a zvládneme to. Pro rýpaly…ne fakt sem si od nikoho nevzala žádné miliony a nenahrabala si. Přijala jsem jen tolik pomoci kolik jsem nutně potřebovala. A jsem zato moc vděčná. Rozhodně jsem nevyužila každou pomoc, jen abych si nahrabala.Ti co mi psali sz ví.
A ano dům mě vyšel levněji než byt. I náklady na bydlení jsou minimální oproti bytu. A ano byl k rekonstrukci, ale nejhorší už máme za sebou. Nečekají mě statisícové výdaje. Jen už teď to nejde tak rychle protože to dělám z výplat. A hloupá shoda náhod mě dostala sem… prosit o pomoc…Jinak si myslím že žijeme stejně jako každý druhý s hypotékou.
A ti co budou chtít si stejně kopnou ať napíšu cokoliv.To jsem za poslední pár hodin v diskuzi pochopila. Ještě jednou děkuji a přeji hezký den.

Jestli už to nechceš číst, požádej adminy o uzamčení diskuze.

• načítám...
5810
5.7.23 13:24

Jsem ráda, že ti někdo pomohl, já mám Bolku z ruky, ale občas tam jezdíme jakože výlet, tak se klidně můžeš ozvat :mavam:

Zdejší negativní reakce mě už nepřekvapují. Já se spíš divím, že jich není všude víc. U Nikol Stibrove na instagramu se každou chvíli vybírá na nějakou sbírku na nemocné dítě apod. a nikdy jsem tam nečetla komentáře typu „Proč jste teda nešla na potrat, když se vám mělo narodit nemocné dítě?“ nebo „Proč jste ho nedala do ústavu, když mu zjistili nemoc? Zas to musíme platit my a sbírat se na někoho!“ no a jakmile máš dítě zdravé a sama jsi zdravá, pracuješ a nedejbože se něco stane a nemáš jídlo nebo peníze, tak to se každý ptá, proč sis děti pořizovala :lol: :potlesk: to mě fakt dojímá

Už se nedivím, že je tolik sebevražd, když je tu mezi lidma takovej hnus a negativita. Buď nějak pomůžu nebo držím hubu. Tečka.

Měj se krásně a ať už je jen líp :mavam:

• načítám...
Anonymní
5.7.23 13:26
@Havlova píše:
Jestli už to nechceš číst, požádej adminy o uzamčení diskuze.

Děkuji moc za radu, udělám to.

• Upravit
6414
@Serpentini píše:
Jo, i to že se dají koupit ve slevě potraviny s končící trvanlivostí a i to, že si může požádat o zálohu na plat. A co je na tom, že si má jít natrhat ovoce špatného? Hele a co jsi poradila ty? „Prodej barák a kup si místo toho být, na který nemáš peníze“? No tak to tleskám.

u nás v okolí třeba žádné volné a nikomu nepatřící ovoce neroste. A dokonce i ovoce u silnice, pokud někde je, tak někomu patří. Ty stromy mají svého majitele, je to krajská správa silnic a pokud tě někdo přistihne jak to trháš, tak můžeš dostat pokutu až 1000Kč.

• načítám...
115603

@Petral 1978 ať se daří. :kytka:

• načítám...
41751
5.7.23 13:33
@ZuzaM píše:
u nás v okolí třeba žádné volné a nikomu nepatřící ovoce neroste. A dokonce i ovoce u silnice, pokud někde je, tak někomu patří. Ty stromy mají svého majitele, je to krajská správa silnic a pokud tě někdo přistihne jak to trháš, tak můžeš dostat pokutu až 1000Kč.

Jestli jsi z Prahy, mýlíš se.
https://map.na-ovoce.cz/?…

• načítám...
36504
5.7.23 13:46

Hlavně se pořád na něco nevymlouvat. A myslet příště na zadní kolečka - mít základní trvanlivé potraviny ve spíži, před koncem otevírací doby mají markety mnohé zboží za polovic, sběr ovoce, hub bylinek, nápaditost ve vaření. Z kostky tvarohu a pudinku umícháš skvělý pribinák, tvarohovou pomazánku, do té se schová ledacos, obyčejný šampon, privátní nebo no name prací prášky, bez aviváže to prádlo také přežije. Předpokládám, že nekouříš, nemáš umělé nehty. Pravidelně odkládat stranou nějakou korunu, aby bylo na přechodnou dobu alespoň na nákup
Víš, ten kdo dostavuje barák, nemůže být úplně chudý a jet na krev, aby neměl na jídlo pro sebe a děti, mít stranou nějakou korunu do rezervy ( něco se podělá na autě, instalaci, topení…).Být finančně gramotná.

• načítám...
260
5.7.23 13:48

Nečetla jsem celou diskuzi a nechci být bezcitná, ale mě udivuje, že zakladatelka nemá doma třeba balíky těstovin, rýži, luštěniny, brambory, mouku, mléka, zkrátka takové ty levné potraviny, ze kterých by se dalo třeba i měsíc vyžít. Nebo sousedku, kamarádku, známého. Nežiješ přece na pustém ostrově? Mně by fakt nenapadlo žádat o pomoc na netu :think: Navíc starší děti můžou jít na brigádu. Nechce se mi věřit, že je tvá situace až tak neřešitelná, ale pokud je a nejedná se o nějaký podvod, ráda ti pomůžu.

• načítám...
5.7.23 13:51
@Petral 1978 píše:
Děkuji moc za radu, udělám to.

Dokud sem ještě lze přispívat, jen bych chtěla říct, že zníš hrozně sympaticky a nohama na zemi. Což asi není úplně jednoduchý při tom, co se tady sešlo v kombinaci s tvojí momentální situací. Drž se a ať už je jenom líp. :kytka:

• načítám...
41751
5.7.23 13:58
@korast píše:
Nečetla jsem celou diskuzi a nechci být bezcitná, ale mě udivuje, že zakladatelka nemá doma třeba balíky těstovin, rýži, luštěniny, brambory, mouku, mléka, zkrátka takové ty levné potraviny, ze kterých by se dalo třeba i měsíc vyžít. Nebo sousedku, kamarádku, známého. Nežiješ přece na pustém ostrově? Mně by fakt nenapadlo žádat o pomoc na netu :think: Navíc starší děti můžou jít na brigádu. Nechce se mi věřit, že je tvá situace až tak neřešitelná, ale pokud je a nejedná se o nějaký podvod, ráda ti pomůžu.

Nečetla jsem diskuzi, ale musím napsat něco, co už se tu řešilo. :mrgreen:

• načítám...
260
5.7.23 14:30

@Havlova :mrgreen: Už jsem diskuzi pročetla a jsem ráda, že je vše v pořádku :palec:
Jen dodám, že chápu obě strany a je těžké posoudit situaci, když v ní nejsme. V dnešní době aby člověk nevěřil ani vlastní rodině, ta nedůvěra je oprávněná a kolik lidí zaplakalo, když v dobré víře někomu podali pomocnou ruku. Na druhou stranu nemůžeme nikdy vědět, kdy se ocitneme v prekérní situaci a budeme žádat (nejen) na netu o pomoc neznámé lidi a doufat, aby nám věřili :think:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!