Prosím o jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@terien píše:
Kde zemřela nějaká rodina hlady?
O tom, že by zemřela, nevím, ale třeba vím o člověku, který jedl pět let jen brambory a druhý několik let jen rohlíky a to ještě jen pár denně. Jeden má zničený žaludek a druhý nevím, toho jsem potkala před nemocnicí v Motole a pak už musel běžet.
@Kipa22 píše:
O tom, že by zemřela, nevím, ale třeba vím o člověku, který jedl pět let jen brambory a druhý několik let jen rohlíky a to ještě jen pár denně. Jeden má zničený žaludek a druhý nevím, toho jsem potkala před nemocnicí v Motole a pak už musel běžet.
Také znám všelijaké podivíny, důvody k tomu mají různé. Pravda však je, že v ČR žádná rodina nezemřel hlady proto, že by neměla na jídlo.
@Petral 1978 píše:
Ale ano vystačilo…a co dál…za pár let? Stěhovat se z podnájmu do podnájmu? A co ve stáří..z čeho bych to platila? V podnájmu bych nic neušetřila. Těch 20%fakt nebyly miliony. To bude dobrý. Budeme v pohodě. Budeme mít zahradu-zeleninu, ovoce a drůbež -vejce, maso. Třeba jednou pomůžu zase někomu já.
Ne, nebude to dobrý! Bude to horší a horší a jenom tímhle co píšeš dokazuješ, jak jsi nezodpovědná nebo finančně úplně negramotná.
- Upravit
@terien píše:
Také znám všelijaké podivíny, důvody k tomu mají různé. Pravda však je, že v ČR žádná rodina nezemřel hlady proto, že by neměla na jídlo.
Presne, nejsme a Africe.
![]()
Nena kamarady? Rodinu? Otce ditete?
Ach jooo…jak si nekdo dokaže zas..rat za boty ![]()
@Serpentini píše:
Tvl bezdomovci takhle běžně u nás obchází lidi a ptají se, jestli to jídlo ještě budou jíst. Vybírají si hranolky a podobné věci, nic okousaného. Nikde nepíšu, že to má dát dětem. A umíš i něco poradit sama nebo se jen trapně navazet do jiných hvězdo?
Tak bezdomovec a vlastní děti je snad rozdíl, ne? Promiň ale ![]()
To už lepší ta potravinová banka, záloha v práci, sběr ovoce ve volné přírodě, doprodej večer v Kauflandu či Tescu za snížené ceny, v Lidlu a v Penny bedýnky za hubičku, i ta plazma je lepší.
@carola píše:
Tak to upřímně neznám a v našem městě nic takového rozhodně není. Máme tu akorát malý obchůdek, kde to vozí z Německa, často je krátká lhůta spotřeby, ale nijak levné to není.
U nás je, chodí tam i lidi, do kterých bys to neřekla, dámičky, tak proč ne máma samoživitelka. Chodíme tam taky, mají tam třeba cenu vajec plato za cca 90-110 kč, i když v supermarketu jsou třikrát tak dražší.
@Anna766 píše:
Tak bezdomovec a vlastní děti je snad rozdíl, ne? Promiň ale
To už lepší ta potravinová banka, záloha v práci, sběr ovoce ve volné přírodě, doprodej večer v Kauflandu či Tescu za snížené ceny, v Lidlu a v Penny bedýnky za hubičku, i ta plazma je lepší.
Těch tipů jsem sem psala několik, mimo jiné byly moje tipy i tři z tebou teď jmenovaných - sběr ovoce, zálohy na mzdu, zlevnene zboží s končící trvanlivostí, ale všichni máte neustále potřebu se vyjadřovat k něčemu co už tu bylo rozebráno do mrtě. Už to začíná být ohrané ![]()
@terien píše:Řeč je o institucích. Uvědomuješ si, že přispíváš do diskuze kde nemá rodina aktuálně na jídlo a instituce jim nepomůžou, že jo?
Kde zemřela nějaká rodina hlady?
@Tajemnadama píše:
Místní krávy mě tu fakt nepřekvapuji. V jednom tématu o Macoše pindaj jak si zenska mela říct o pomoct, a druhý nadávají že si neměla dělat tolik deti když nemá rezervy. Pane bože! Nejstaršímu je 18 let. Fakt máte rezervy 20 let? To ty peníze mají jistě velkou hodnotu. Brigády a páce muzou mít jak chtějí, ale téměř nikdo nevyplácí po dni práce. Oni nemají jídlo teď, maji hlad ted. Fakt nevydrží měsíc bez jídla. Fakt si nemůžou jít zabrat o dávky nebo do potravinový banky kde chtějí papíry. Kdo z Vas by měl koule jít za sousedem skemrat o kilo rýže?
@Tajemnadama píše:
Místní krávy mě tu fakt nepřekvapuji. V jednom tématu o Macoše pindaj jak si zenska mela říct o pomoct, a druhý nadávají že si neměla dělat tolik deti když nemá rezervy. Pane bože! Nejstaršímu je 18 let. Fakt máte rezervy 20 let? To ty peníze mají jistě velkou hodnotu. Brigády a páce muzou mít jak chtějí, ale téměř nikdo nevyplácí po dni práce. Oni nemají jídlo teď, maji hlad ted. Fakt nevydrží měsíc bez jídla. Fakt si nemůžou jít zabrat o dávky nebo do potravinový banky kde chtějí papíry. Kdo z Vas by měl koule jít za sousedem skemrat o kilo rýže?
Napsala jsem to samý vedle a už jsem dostala sprda. Někdo si to fakt neuvědomí ani kdyby ho to kouslo do prdeIe.
@Petral 1978 píše:
Dobrý den všem. Jsem pracující matka. A ano mám dvě práce. Nepracuji na směny, ale v administrativě a také z domova po večerech. Syn chodí do jeslí. Možná, že někteří máte desetitisícové rezervy já ne. Vše co vydělám jde na rekonstrukci domu. Věřím, že jsou i tací kteří mají rezervy jen pár tisíc, jako já. Bohužel jsem je musela vydat za dvě havárie, které se mi sešly. Nepovažuji se za sociální případ, a neberu žádné sociální dávky. Žijeme normálním skromným životem, tak jako spousta rodin s hypotékou. Jednalo se pouze a jen o jednorázovou pomoc. Kdybych měla rodinu.,kterou bych mohla požádal o pomoc, udělala bych to. Děkuji všem, kteří mi pomoc nabídli. Již jsem vyřešila s některými na sz. Přeji hezký den všem.
Já na poštu nemůžu, zrušili nám tu bezbariérovou a jsem teď i v neschopnosti. Jestli by to šlo, ráda nakoupím přes ten Rohlík a pošlu ti to domů.
@Serpentini píše:
Těch tipů jsem sem psala několik, mimo jiné byly moje tipy i tři z tebou teď jmenovaných - sběr ovoce, zálohy na mzdu, zlevnene zboží s končící trvanlivostí, ale všichni máte neustále potřebu se vyjadřovat k něčemu co už tu bylo rozebráno do mrtě. Už to začíná být ohrané
Dobře, beru, ale nedivím se že to tu zvedlo vlnu nevole, to snad pochopíš, ale už jsem zticha.
@Vejanek píše:
Presne, nejsme a Africe.
Nena kamarady? Rodinu? Otce ditete?
Ach jooo…jak si nekdo dokaže zas..rat za boty
Tak jsem si zkoušela vygooglit potravinové banky u nás a nejbližší je v HK což je 35 km. To bych měla teda dost z ruky. Jak se zde psalo o Lidovce tak to tady tedy taky vůbec není. Sady tu jsou, ale třeba jeden patří nám je to soukromý majetek.. Ta, kde člověk dosáhne je to tedy vždy orvané.. neřeším to nijak zvlášt neb to jsou většinou děti sousedů co to orvou.
U silnic tu jsoou hlavně jablka pochybné kvality a ty jsou teda až na podzim.
- Upravit
@Anna766 píše:
Dobře, beru, ale nedivím se že to tu zvedlo vlnu nevole, to snad pochopíš, ale už jsem zticha.
Já chápu, že to hodně lidí pobouřilo. Ale mě zas pobuřuje, že já se tu snažím poradit (ano, v jednom případě extrémně pro opravdový případ nouze, ale snažím) a jiní sami nepřijdou vůbec s ničím, akorát umí kritizovat.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!