Prosím o jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7333
5.7.23 00:20
@Kelsey píše:
Lidovka. Ta je u nás taky. Nevím, jestli je to v každém městě. Někdy tam jdu pro zásobu sladkostí do práce (odměny za hry). Někdy mají průhledné vajíčko - hračka a mini sladkost nebo podobné capiny. To mám na narozeniny do práce pro děti. Taky tam umím jít.

Já tam kupovala čočku a sterilozované okurky oboje levné o 60% než je běžná cena v Albertu. Pak někde koupit kousek uzené a cibuli a udělat čočku s trochou osmahnutou cibulí, s uvařeným uzeným a okurkou je mňamka. Taky mám ráda kroupy, ale ty tam neměli.

• načítám...
74219
5.7.23 00:26
@Božislava píše:
Já tam kupovala čočku a sterilozované okurky oboje levné o 60% než je běžná cena v Albertu. Pak někde koupit kousek uzené a cibuli a udělat čočku s trochou osmahnutou cibulí, s uvařeným uzeným a okurkou je mňamka. Taky mám ráda kroupy, ale ty tam neměli.

Klasické jídlo jsem tam nekupovala, ale měla jsem radost, když jsem tam ulovila kalendáře před Vánoci. Adventní m&m. A datum spotřeby byl daleko.
To vždycky zkoumám. Říkám, chodím tam na takové capiny. Protože mám na dítě 100,– do fondu na celý rok a zbytek platím ze svého.

• načítám...
8664
5.7.23 00:40

@Petral 1978 proč sis panebože kupovala barák, na který musely padnout všechny tvé úspory a ještě ho budeš splácet do 72 let? Jakej to má smysl? Elektřinou to jen začalo, to bude za chvilku potřeba pořešit i jiné věci. Navíc pokkud máš kotel, komín, potřebuješ pravidelné revize, to budeš platit z čeho? Dům prodej a jděte do bytu, ať máš alespoň nějaký normální život, ne furt z ruky do huby. Jasně, rozvod je rána, ale tys udělala po tom tolik špatných rozhodnutí…

• načítám...
Anonymní
5.7.23 00:45
@BrnackaM píše:
@Petral 1978 proč sis panebože kupovala barák, na který musely padnout všechny tvé úspory a ještě ho budeš splácet do 72 let? Jakej to má smysl? Elektřinou to jen začalo, to bude za chvilku potřeba pořešit i jiné věci. Navíc pokkud máš kotel, komín, potřebuješ pravidelné revize, to budeš platit z čeho? Dům prodej a jděte do bytu, ať máš alespoň nějaký normální život, ne furt z ruky do huby. Jasně, rozvod je rána, ale tys udělala po tom tolik špatných rozhodnutí…

Na byt jsem hypotékou nedosáhla a a na podnájem bych neměla…tohle prostě bylo nejlevnější řešení.

• Upravit
31268
5.7.23 00:47

@Petral 1978 jinak koukni po tech obchodech, nekde je to zlevnenka, levne potraviny, lacina a podobne nazvy, taky tam dodnes chodivam. Mivaji tam za třetinové ceny jogurty, sýry, šunku, testoviny, konzervy, leccos.
Ale netusim, jestli jsou i v Boleslavi.
Jo a albert, aspon u nas, ma po půl osmé pecivo za polovinu :hug:

Příspěvek upraven 05.07.23 v 00:50

• načítám...
8664
5.7.23 00:50

@Petral 1978 psala jsi o 20% úsporách, copak by to nevystačilo na podnájem? ten dům tě zruinuje. vím, o čem mluvím, bydlím v domě z roku 1910.

• načítám...
8994
5.7.23 00:57

Zakladatelko, ještě mě napadá… zkus v práci požádat o zálohu na mzdu. Pokud jim vysvětlíš v jaké jsi situaci, tak by ti mohli vyjít vstříc.

• načítám...
15647
5.7.23 00:59
@Serpentini píše:
Zakladatelko, ještě mě napadá… zkus v práci požádat o zálohu na mzdu. Pokud jim vysvětlíš v jaké jsi situaci, tak by ti mohli vyjít vstříc.

Dobrý nápad.
To by mohlo vyjít. Šikulka. :palec:

• načítám...
Anonymní
5.7.23 01:00
@BrnackaM píše:
@Petral 1978 psala jsi o 20% úsporách, copak by to nevystačilo na podnájem? ten dům tě zruinuje. vím, o čem mluvím, bydlím v domě z roku 1910.

Ale ano vystačilo…a co dál…za pár let? Stěhovat se z podnájmu do podnájmu? A co ve stáří..z čeho bych to platila? V podnájmu bych nic neušetřila. Těch 20%fakt nebyly miliony. To bude dobrý. Budeme v pohodě. Budeme mít zahradu-zeleninu, ovoce a drůbež -vejce, maso. Třeba jednou pomůžu zase někomu já.

• Upravit
8664
5.7.23 01:13

@Petral 1978 tak ono by stačilo překlenout pár let než nejstarší děti vyletí z hnízda, měla bys třeba i vyšší příjem a tvoje celková situace by byla úplně jiná. Z čehož budeš platit hypotéku v 72 letech? Navíc máš patrně nějakou fixaci, co až se ti zvedne splátka o pár procent, což udělá třeba několik tisíc? Zahrada a drůběž ti nepokryjí investice, které je potřeba do stoletého domu udělat. Píšeš, že v podnájmu bys nic neušetřila, ale stejně tak neušetříš v domě s hypo na krku.

• načítám...
5933
5.7.23 03:40
@Petral 1978 píše:
Možná kdyby jste byla ve stejné situaci, tak by jste pochopila, že je snazší oslovit cizí lidi, než kolegy zbkanceláře, kteří na Vás budou koukat každý den. Ano stydím se za to a ano je to ponižující, možná si ani neuvědomujeme jak moc.

Já to chápu, sousedům a kolegům z práce bych neřekla ani náhodou, to už bych šla raději po práci někam žebrat.

• načítám...
12535
5.7.23 06:12
@Bytsamsebou píše:
Takže by jsi radši nechala děti o hladu? :think: jako sorry, ale je to má ostuda, takže bych za to pronesla veškeré následky a jak jde o život, bylo by mi úplně u řiti, co si kdo myslí!

Ne resila bych to potravin. bankou a institucemi.

• načítám...
453
5.7.23 07:05

Vy některé umíte jednoho tak odsoudit :roll:. No, snad se vám v životě nestane nic podobného. Nechci nic darovat, je to v poradku, ale držím u toho pusu. Nehonim si tady ego na zenske, co nemá na jidlo. Chudinky jste vy.

• načítám...
79743
5.7.23 07:15
@stinga píše:
a ty bys zazvonila na sousedy a řekla „prosím, dejte mi kilo masa a kilo rýže?“

Ne, zazvonila bych a požádala o pujcku. Nebo bych zatelefonoval komukoliv z rodiny, sestřenici, švagrové, pratetě, kamarádce z dětství, že základky. Komukoliv. A hlavně otci dítěte. A navíc, vždycky se dá jít požádat na obec, pokud bydlí někde na vesnici, většinou se ví, v jaké je ten člověk situaci.
Chápu, že se muže klidně stát, že zustane žena sama s dětmi, že se muže stát, že prostě přijdou nečekaně výdaje. Co nechápu je, že žije totálně v izolaci, bez jediného známého či přítele, který by pomohl v nouzi. A že někdo, kdo má malé dítě, doma nemá ani kousek jídla. Ani kilo brambor, mouky, nebo tak.
A přitom tedy klidně dosáhne na hypotéku. Matka samozivitelka s třemi dětmi, nejmladší dva roky.
Jsem člověk neduverivy.

Příspěvek upraven 05.07.23 v 07:27

• načítám...
17176
5.7.23 07:23
@Burj Chalifa píše:
Další srdceryvná žebrota na netu. Máš kamarády, příbuzné, potravinovou banka, možnost si přivydělat - tak tu nežebrej.

Koukám zase empatická rada… umíš taky něco jiného?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!