Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ježíš to je ujete, ze nevíte co mate dělat ![]()
Jít někam s přáteli na piknik nebo na zahradky na pivo… Zahrat si venku tenis, zajít si na minigolf. Třeba nějaký aquapark kryty… kino, doma sex, filmy, společenské hry, piskvorky, lodě…
Jste sami dva, nebo máte děti? Co si tak zajít do čajovny, kavárny, kina, divadla?
![]()
Uklizet, varit, kopat na zahrade, omitnout barak, najde se plno peknych aktivit. ![]()
Evidentně nemáte společné zájmy, tak si radši každý dělejte něco, co vás baví nebo vydělává peníze. Všechno ostatní je ztráta času.
Nenapsala jsem, že nevíme co dělat. Jen po něm chci, aby taky někdy něco vymyslel on. A tohle mu dát jako předlohu, ať zkusí něco více vymyslet. Přeci jen mě nebaví, pořád jen něco vymyslet.
Já bych nápadů měla dost. Ale to by mi opět jen odkyval a byl spokojený, že nemusí nic řešit. Už mě to naštvalo a přemýšlela jsem, jak to udělat, aby se zasnazil i on.
@Anonymní píše:
Já bych nápadů měla dost. Ale to by mi opět jen odkyval a byl spokojený, že nemusí nic řešit. Už mě to naštvalo a přemýšlela jsem, jak to udělat, aby se zasnazil i on.
Jenže on je zřejmě takový, že nic nevymyslí. Jen sedí doma a hraje hry? Nemá žádný koníček nebo práci, co by dělal a ty by ses mohla přidat?
Toho těžko předěláš.
Jinak „vymýšlení aktivit“ je ve vztahu ztráta času. Je to kravina.
Jde o to, že člověk navrhne to co ho baví a ten druhý se přidá. Ne že oba budou vymýšlet něco společného, u čeho se pak budou otravovat a nudit a prudit.
Příspěvek upraven 09.06.20 v 21:47
@Anonymní píše:
Nenapsala jsem, že nevíme co dělat. Jen po něm chci, aby taky někdy něco vymyslel on. A tohle mu dát jako předlohu, ať zkusí něco více vymyslet. Přeci jen mě nebaví, pořád jen něco vymyslet.
Nic ho nenapadá, protože se mu nechce. A vůbec se mu nedivím, že na tebe civí a nechápe. To je fakt trapný, nutit ho do společné aktivity, to je jako nutit ho do lásky. Kde nic není, tam nic není. Stokrát můžeš nad ním stát s pistolí u hlavy a nutit ho, jediný, na co myslí, jak se té protivné fúrie zbavit a mít od tebe svatý pokoj.
On to neumí, no. Ani se mu nechce. Tak to bude s největší pravděpodobností pořád. Ve vypisování možných společných aktivit tady nevidím smysl.
@Lucie_Sx píše:Úplně jsi to vystihla. Takže jsem došla do takové fáze zoufalství, že jsem musela vymyslet tohle, aby tam alespoň minimální snaha byla.
Jenže on je zřejmě takový, že nic nevymyslí. Jen sedí doma a hraje hry? Nemá žádný koníček nebo práci, co by dělal a ty by ses mohla přidat?
Toho těžko předěláš.
@Anonymní píše:
A víš kolik ženskejch by bylo blahem bez sebe, že se nemusí o aktivitách dohadovat a je vždy po jejím? Nevíš, co chceš.
@hanka.br. píše:
Nic ho nenapadá, protože se mu nechce. A vůbec se mu nedivím, že na tebe civí a nechápe. To je fakt trapný, nutit ho do společné aktivity, to je jako nutit ho do lásky. Kde nic není, tam nic není. Stokrát můžeš nad ním stát s pistolí u hlavy a nutit ho, jediný, na co myslí, jak se té protivné fúrie zbavit a mít od tebe svatý pokoj.
Jen dělá že nechápe. Ale ono když už něco vymýšlím. Tak se zapojí a je úplně v pohodě. Nakonec je řady že spolu něco děláme.
@divine woman píše:
A víš kolik ženskejch by bylo blahem bez sebe, že se nemusí o aktivitách dohadovat a je vždy po jejím? Nevíš, co chceš.
Vím, co chci
. Asi jsem jiný typ. Já jsem nikdy nechtěla aby bylo vše po mém. Spíše se buď střídat, nebo kompromisy atd.
Dobrý večer přeji, já už vážně nemám na to vysvětlování. Kdy chlap na vás stejně hledí, jakože nechápe a neví, co po něm chcete. Nevím, jestli je to špatný nápad, ale za zkoušku nic nedám. Řekla jsem mu, že by tentokrát mohl vymyslet nějakou aktivitu on. A už to začalo tím, že na vymýšlení není, a že neví, co bychom měli dělat. Tak se snad může podívat na internet, když nemá svoje nápady. A to zase že ani neví, kde to hledat… A kromě her ho nic nenapadá.(Což řekl s odporem) Můj nápad je takový, aby se už nemohl nějak vymlouvat, zda byste mi prosím mohli napsat nějaké vaše oblíbené aktivity s druhou polovičkou. Nejlépe na doma nebo v okolí domova. Větší výlety budou až více v létě. A ať si to odtud sepíše třeba na papír a trochu zapřemýšlí. Přeci jen nápady z jedné hlavy jsou trochu jiné než z druhé. Moc děkuji za pomoc