Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když se umí postarat o rodinu, tak na tom nesejde, ne?
Maturita taky není zadne terno ![]()
Bagrista je ve druhaku. Je samostatna jednotka. Zodpovedny, nedovedu si predstavit, ze v jeho veku nejak ovlivnuju to, jestli chodi do skoly a do kterych predmetu se uci. Moje matka se snazila nejak ventilovat svou nespokojenost, kdyz jsem byla v jeho veku, byla trapna. Vymluvy na matku, jsou vymluvy. Byl nezodpovedny, jeho boj. Nerovnost ve vzdelani zakladka/matura neresim.
@Anonymní píše:
Ahoj. Jaky mate nazor na podstatu vzdelani ve vztahu. Muj partner má jen základni vzdelani dokoncene asi 7 mou tridou. Ale neni to blbec. Obcas napise nejakou sakra hrubku, ale do bezneho zivota a jako otec je proste skvelej chlap. Hodny, pozorny, postara se a financne nas zabezpeci, je doma, kdyz ne tak vydelava. Ja mam stredni skolu. On se ucil zamecnikem, ale skoncil ve 2hem rocniku. Bohuzel zde hrala roli matka, ktere bylo uplne jedno, zdali udela, neudela nebo do skoly pujde, nepujde. Zadne pochvaly ani povzbuzeni, nic. O deti se jinam stara, ale tenhle nejdulezitejsi zaklad nezvladla. On ji to nezapomene a moc se s ni nestyka, bohuzel timto vede i jeho sestru, coz mu hodne vadi. Tvrdi, ze ona jako holka se bez skoly neuzivi a asi ma pravdu. Co si budem, ja s maturitou taky pred materskou nic moc nesehnala. Tresnicka je, ze si od nej matka neustale pujcuje penize a to sama pracuje
Nicmene nasi mi pri jakekoli situaci, kdy se to hodi predhazuji, ze tu skolu nema a dost mi to vadi. Poznamky o inteligenci, vzdelani atd.. Paradox je, ze mame mnohem lepsi vztah, nez muj otec s matkou. Jenze rict ji nic nemuzu.
Jestli je fakt dobrej, jak píšeš, tak se na blbé kecy vyprdni. Aspoň vyučení by bylo dobré ale když si sehnal práci a stará se, tak na tom tak nesejde.
Rodiče usměrnit, postará se o vás tak co
a segře nabídnout podporu
@Anonymní píše:
Ahoj. Jaky mate nazor na podstatu vzdelani ve vztahu. Muj partner má jen základni vzdelani dokoncene asi 7 mou tridou. Ale neni to blbec. Obcas napise nejakou sakra hrubku, ale do bezneho zivota a jako otec je proste skvelej chlap. Hodny, pozorny, postara se a financne nas zabezpeci, je doma, kdyz ne tak vydelava. Ja mam stredni skolu. On se ucil zamecnikem, ale skoncil ve 2hem rocniku. Bohuzel zde hrala roli matka, ktere bylo uplne jedno, zdali udela, neudela nebo do skoly pujde, nepujde. Zadne pochvaly ani povzbuzeni, nic. O deti se jinam stara, ale tenhle nejdulezitejsi zaklad nezvladla. On ji to nezapomene a moc se s ni nestyka, bohuzel timto vede i jeho sestru, coz mu hodne vadi. Tvrdi, ze ona jako holka se bez skoly neuzivi a asi ma pravdu. Co si budem, ja s maturitou taky pred materskou nic moc nesehnala. Tresnicka je, ze si od nej matka neustale pujcuje penize a to sama pracuje
Nicmene nasi mi pri jakekoli situaci, kdy se to hodi predhazuji, ze tu skolu nema a dost mi to vadi. Poznamky o inteligenci, vzdelani atd.. Paradox je, ze mame mnohem lepsi vztah, nez muj otec s matkou. Jenze rict ji nic nemuzu.
A kde je problém? Rodinu uživí, stará se o děti, nepije, nefetuje, ne*urvi se a zřejmě nemá žádné dluhy… Co by spousta jiných ženských za takového chlapa daly a jak by matky holčiček byly za takového manžela pro dcerky šťastné… Co si myslí Tví rodiče Ti může být celkem jedno. Vyslechnout a pustit ven. Žiješ s ním Ty ne oni. A že by Ti bylo lépe s nějakým profesorem? Není to jedno, když máte vztah v pohodě? Nechápu co řešíš. Rodičům bych rekla, že jsi s ním spokojená a víc se o tom nebavila. Souhlas s @matkabagristy středoškoláka do učení rodiče těžko donutí, když sám nechce.
Když ti to tak vadí, tak ho podpoř, ať si to vzdělání doplní. Neměl by to snad být takový problém.
Tak pokud má dokončenou jen sedmičku, měla bych s tím problém. Respektive netuším, kde bychom se my dva protli. A na matku bych vše neházela, jak píše @matkabagristy děti na střední už jsou samostatné. I to mé.
@Anonymní píše:
Tak co si budeme povidat, maturita není dnes takřka nic
pokud je chlap v pohodě tak bych to neřešila.
Tak můj chlap má „jen maturitu“ a v práci zastává daleko vyšší pozici než já s VŠ. Prostě mu to pálí ![]()
Můžeš partnera podpořit, aby si dodělal učňák dálkově ![]()
Jestli vám to jinak klape ![]()
@matkabagristy píše:
Bagrista je ve druhaku. Je samostatna jednotka. Zodpovedny, nedovedu si predstavit, ze v jeho veku nejak ovlivnuju to, jestli chodi do skoly a do kterych predmetu se uci. Moje matka se snazila nejak ventilovat svou nespokojenost, kdyz jsem byla v jeho veku, byla trapna. Vymluvy na matku, jsou vymluvy. Byl nezodpovedny, jeho boj. Nerovnost ve vzdelani zakladka/matura neresim.
Tezko rict, muze byt z nejakeho hodne asocialniho prostredi, matka chlast, zadna prace, stridani chlapu, zadna vychova a jen spatny vzory, zadny zabezpeceni. ![]()
Pokud si partneři jinak rozumí, proč ne… mně třeba vyhovuje mít prostě podobný životní styl- oba máme kancelářskou práci, VŠ vzdělání= volný čas se snažíme trávit aktivně abychom kompenzovali sedavé zaměstnání. Myslím si že s chlapem který by pracoval manuálně a chodil domů sedřený fyzicky bychom třeba hůř hledali společné volnočasové aktivity. To že vzdělání mnohdy zase až tak moc nevypovídá o inteligenci nebo nějakém budoucím úspěchu asi tak nějak tuší každý, znám lidi s učňákem co vydělávají násobky platu některých lidí s VŠ
Záleží jestli vám to reálně v životě v něčem překáží, že tu školu nemá… ![]()
Jestli to doma klape, chlap je pracovity a neomezuje ho, ze nema skolu dodelanou, tak to neres. Rodinu opravdu srovnat, at si hledi sveho.
Ale te sestre nabidnout pomocnou ruku. Byt ji oporou, kdyz se matka nepovedla.
Ale je taky základka a základka. Když někdo nemá ani dokončenou devítku, je někde jinde než člověk, který zařízne střední před maturitou.
Pritel to na zacatku vztahu hodne resil. Ja mam vyssi odbornou, on ucnak, ja byla svedomita studentka, on trosku sigr. Ale je to skvely a rozumny dospely chlap a zodpovedny otec i partner, dlouho mi trvalo, nez jsem ho presvedcila, ze me o vzdelani opravdu nejde, ze je dulezite jaky je do zivota.
ted uz je vsechno v pohode