Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znám přiběh svou vysokoškolaků, kteří si dali rychlovarnou plastovou konvici na elektrický sporák, aby si uvařili kávu…o tom vzděláni to zas až tak není. Normální lidi se vždycky domluví, ne? ![]()
Zakladatelko vymluva na rodice, ze kvuli matce nedokoncil zakladku je takova, no hodne hloupa i pro velmi duveriveho cloveka. Jo chapu te, mit partnerku ktera nema ani ucebni obor a prekvapive ani celou ZS, bych se taky stydel a za zenu bych si ji nevzal. Takze jo, je to pro tebe dost ostuda(jedine + je, ze pracuje). ![]()
To je jeden pohled. Druhy je, ze s zenou co neukoncila ZS, bych nenasel spolecnou rec.
Proc to resis az ted? Ty ses do svatby s rodici nestykala?
Příspěvek upraven 09.06.20 v 23:09
Vůbec bych to neřešila
Jako můj chlap má například učňák a vydělavá naprosto slušný peníze, protože je ambiciozní.. já mám jen základku, protože mi přišla střední škola jako ztráta času.. a vydělávám si víc jak moje kamarádky s maturitou protože na to mám hlavu. Za mě třeba to vzdělání tolik podstatný není.. jde o to jakej ten člověk je. Kdyby to byl blbec asi bych ho hnala do školy, ale jestli se umí postarat o rodinu a je to chlap do života jak říkáš tak si šťastná ženská ![]()
Nepovažuju vzdělání za důležitý, nevypovídá to nic o člověku, posuzuju úplně jiný věci. Cílevědomost zodpovědnost, pracovitost a slušný jednání.
Když jsem potkala manžela, měl v podstatě jen základku. Přes to byl a je v životě daleko úspěšnější než většina ostatních. Nikdy jsem neřešila a nepovažovala za důležitý rozdílnost našich vzdělání. Před čtyřicítkou se hecnul, dodělal si střední školu a za rok bude končit vysokou. Ale pořád je to stejný člověk, jako když jsem ho potkala…
@truelly píše:
@barbarela136 a smlouvu na neurčito máš?
Co to má společnýho se schopností vydělávat?
@Janli píše:
Nepovažuju vzdělání za důležitý, nevypovídá to nic o člověku, posuzuju úplně jiný věci. Cílevědomost zodpovědnost, pracovitost a slušný jednání.
Když jsem potkala manžela, měl v podstatě jen základku. Přes to byl a je v životě daleko úspěšnější než většina ostatních. Nikdy jsem neřešila a nepovažovala za důležitý rozdílnost našich vzdělání. Před čtyřicítkou se hecnul, dodělal si střední školu a za rok bude končit vysokou. Ale pořád je to stejný člověk, jako když jsem ho potkala…
Souhlasím, potkala jsem v životě tolik pracovitych a kreativních lidí s učňákem a taky tolik neschopu s výškou, co se nehodili ani do archívu
Není to jen o vzdělání, lépe řečeno vzdělání není zárukou úspěšného profesního života.
@Janli píše:
Co to má společnýho se schopností vydělávat?
Až mi odpoví, odpovím tobě ![]()
@matkabagristy Zase pokud to do něj matka nenalila v dětství a nepodporovala ho ani na tom prvním stupni základní školy, tak se není čemu moc divit, že v sobě tu snahu dodělat školu neměl. ![]()
Ale rodič prostě může působit hlavně v tom mladším věku dítěte a pak jít maximálně příkladem, dát radu, pokud o to dítě stojí.
Od určitého věku si prostě dítě nese zodpovědnost samo.
@Silver_Lining Tak ne každý dělník chodí domu sedreny to fakt ne…jinak souhlas s tím že mnohdy lidé s ucnakem berou víc než lidí s VŠ…a v dnešní době je to dost časté.
@Annabela11 píše:
@Silver_Lining Tak ne každý dělník chodí domu sedreny to fakt ne…jinak souhlas s tím že mnohdy lidé s ucnakem berou víc než lidí s VŠ…a v dnešní době je to dost časté.
On totiž šikovný řemeslník je v dnešní době pomalu zázrak. Tady u nás je akutní nedostatek zedníků a obkladaču, na instalatéra a topenáře soused taky čekal asi tři měsíce.
Jestli vyšel v sedmičce, tak asi propadl v průběhu povinné školní docházky. A to minimálně jednou. Tam mohli hrát svou roli i rodiče (matka). Nicméně na učňák ho vzali a zřejmě zafungovaly telecí léta a učiliště nedokončil. Pokud by toužil po vzdělání, tak si může školu dodělat.
U blízkých příbuzných propadla dvojčata ve druhé třídě základní školy.
Sváděli to na učitele. Což beru, že je zde chyba v rodičích (nestarali se a nekomunikovali se školou) a učitelem (nekomunikace a neřeší mizivého prospěchu). Nicméně i na učňáku mají problém se udržet. Jinak vím z okolí, že v pubertě občas rodiče museli na dítě „došlápnout“, aby školu dodělalo. Holt blbý roky. ![]()
Znám případ, kdy dítě propadlo i v první třídě.
Anonym kvůli rodině a možnosti identifikace mého nicku s mou osobou.
@Betty MacDonald píše:
On totiž šikovný řemeslník je v dnešní době pomalu zázrak. Tady u nás je akutní nedostatek zedníků a obkladaču, na instalatéra a topenáře soused taky čekal asi tři měsíce.
Jenže na těch učňácích je docela „odpad“ a šikovného učně hledáš mikroskopem.
![]()
@Hořec píše:
Jenže na těch učňácích je docela „odpad“ a šikovného učně hledáš mikroskopem.![]()
Však píšu, že šikovný řemeslník je skoro zázrak ![]()
Tak on je rozdíl mít dokončeny učební obor a zakladku v sedmičce, že. A pak nedokončený učňák. Za tohle bych se styděla, za normálního chlapa bez maturity s učňákem ne.