Vzdělání a partnerství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
9.6.20 22:20
@Markétka111 píše:
Pritel to na zacatku vztahu hodne resil. Ja mam vyssi odbornou, on ucnak, ja byla svedomita studentka, on trosku sigr. Ale je to skvely a rozumny dospely chlap a zodpovedny otec i partner, dlouho mi trvalo, nez jsem ho presvedcila, ze me o vzdelani opravdu nejde, ze je dulezite jaky je do zivota. :nevim: ted uz je vsechno v pohode

Tak on je rozdíl mít dokončeny učební obor a zakladku v sedmičce, že. A pak nedokončený učňák. Za tohle bych se styděla, za normálního chlapa bez maturity s učňákem ne.

• Citovat
  • Upravit
406
9.6.20 22:24

Znám přiběh svou vysokoškolaků, kteří si dali rychlovarnou plastovou konvici na elektrický sporák, aby si uvařili kávu…o tom vzděláni to zas až tak není. Normální lidi se vždycky domluví, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
9.6.20 22:36

Zakladatelko vymluva na rodice, ze kvuli matce nedokoncil zakladku je takova, no hodne hloupa i pro velmi duveriveho cloveka. Jo chapu te, mit partnerku ktera nema ani ucebni obor a prekvapive ani celou ZS, bych se taky stydel a za zenu bych si ji nevzal. Takze jo, je to pro tebe dost ostuda(jedine + je, ze pracuje). :nevim:
To je jeden pohled. Druhy je, ze s zenou co neukoncila ZS, bych nenasel spolecnou rec.

Proc to resis az ted? Ty ses do svatby s rodici nestykala?

Příspěvek upraven 09.06.20 v 23:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.20 22:39

Vůbec bych to neřešila :D Jako můj chlap má například učňák a vydělavá naprosto slušný peníze, protože je ambiciozní.. já mám jen základku, protože mi přišla střední škola jako ztráta času.. a vydělávám si víc jak moje kamarádky s maturitou protože na to mám hlavu. Za mě třeba to vzdělání tolik podstatný není.. jde o to jakej ten člověk je. Kdyby to byl blbec asi bych ho hnala do školy, ale jestli se umí postarat o rodinu a je to chlap do života jak říkáš tak si šťastná ženská :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.6.20 22:53

Nepovažuju vzdělání za důležitý, nevypovídá to nic o člověku, posuzuju úplně jiný věci. Cílevědomost zodpovědnost, pracovitost a slušný jednání.
Když jsem potkala manžela, měl v podstatě jen základku. Přes to byl a je v životě daleko úspěšnější než většina ostatních. Nikdy jsem neřešila a nepovažovala za důležitý rozdílnost našich vzdělání. Před čtyřicítkou se hecnul, dodělal si střední školu a za rok bude končit vysokou. Ale pořád je to stejný člověk, jako když jsem ho potkala…

• Citovat
  • Upravit
8866
10.6.20 06:42

@barbarela136 a smlouvu na neurčito máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.20 06:44
@truelly píše:
@barbarela136 a smlouvu na neurčito máš?

Co to má společnýho se schopností vydělávat?

• Citovat
  • Upravit
42588
10.6.20 06:56
@Janli píše:
Nepovažuju vzdělání za důležitý, nevypovídá to nic o člověku, posuzuju úplně jiný věci. Cílevědomost zodpovědnost, pracovitost a slušný jednání.
Když jsem potkala manžela, měl v podstatě jen základku. Přes to byl a je v životě daleko úspěšnější než většina ostatních. Nikdy jsem neřešila a nepovažovala za důležitý rozdílnost našich vzdělání. Před čtyřicítkou se hecnul, dodělal si střední školu a za rok bude končit vysokou. Ale pořád je to stejný člověk, jako když jsem ho potkala…

Souhlasím, potkala jsem v životě tolik pracovitych a kreativních lidí s učňákem a taky tolik neschopu s výškou, co se nehodili ani do archívu :jazyk: Není to jen o vzdělání, lépe řečeno vzdělání není zárukou úspěšného profesního života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
10.6.20 07:07
@Janli píše:
Co to má společnýho se schopností vydělávat?

Až mi odpoví, odpovím tobě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.6.20 07:34

@matkabagristy Zase pokud to do něj matka nenalila v dětství a nepodporovala ho ani na tom prvním stupni základní školy, tak se není čemu moc divit, že v sobě tu snahu dodělat školu neměl. :think:
Ale rodič prostě může působit hlavně v tom mladším věku dítěte a pak jít maximálně příkladem, dát radu, pokud o to dítě stojí.
Od určitého věku si prostě dítě nese zodpovědnost samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
10.6.20 07:43

@Silver_Lining Tak ne každý dělník chodí domu sedreny to fakt ne…jinak souhlas s tím že mnohdy lidé s ucnakem berou víc než lidí s VŠ…a v dnešní době je to dost časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
10.6.20 07:52
@Annabela11 píše:
@Silver_Lining Tak ne každý dělník chodí domu sedreny to fakt ne…jinak souhlas s tím že mnohdy lidé s ucnakem berou víc než lidí s VŠ…a v dnešní době je to dost časté.

On totiž šikovný řemeslník je v dnešní době pomalu zázrak. Tady u nás je akutní nedostatek zedníků a obkladaču, na instalatéra a topenáře soused taky čekal asi tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.20 07:55

Jestli vyšel v sedmičce, tak asi propadl v průběhu povinné školní docházky. A to minimálně jednou. Tam mohli hrát svou roli i rodiče (matka). Nicméně na učňák ho vzali a zřejmě zafungovaly telecí léta a učiliště nedokončil. Pokud by toužil po vzdělání, tak si může školu dodělat.
U blízkých příbuzných propadla dvojčata ve druhé třídě základní školy. :roll: Sváděli to na učitele. Což beru, že je zde chyba v rodičích (nestarali se a nekomunikovali se školou) a učitelem (nekomunikace a neřeší mizivého prospěchu). Nicméně i na učňáku mají problém se udržet. Jinak vím z okolí, že v pubertě občas rodiče museli na dítě „došlápnout“, aby školu dodělalo. Holt blbý roky. :nevim:
Znám případ, kdy dítě propadlo i v první třídě.
Anonym kvůli rodině a možnosti identifikace mého nicku s mou osobou.

• Citovat
  • Upravit
6363
10.6.20 07:57
@Betty MacDonald píše:
On totiž šikovný řemeslník je v dnešní době pomalu zázrak. Tady u nás je akutní nedostatek zedníků a obkladaču, na instalatéra a topenáře soused taky čekal asi tři měsíce.

Jenže na těch učňácích je docela „odpad“ a šikovného učně hledáš mikroskopem. :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
10.6.20 08:01
@Hořec píše:
Jenže na těch učňácích je docela „odpad“ a šikovného učně hledáš mikroskopem. :,( :zed:

Však píšu, že šikovný řemeslník je skoro zázrak :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria