Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem v 37tt a od včerejší 5hodiny zvracím (i když si dám lžičku vody, coly, zázvorového čaje… tak okamžitě letím). Od 2 od rána se k tomu přidal průjem. Spím po 20minutách mezi blitím… takže už se mi motá hlava, nedojdu nikam, všude mě musí vodit manžel. Už jen to, že hýbu prstama mě vysiluje.
Malá se mi celou dobu neskutečně vrtí, jako by ji to samotnou štvalo a břicho mě z blití bolí - ale porod to není.
No k dotazu - jet k dr? Ale kam - pohotovost, můj lékař, porodnice?
Díky za konstruktivní názory a omlouvám se jestli tu mám chyby, nebo je to nesmyslné ale už nemůžu
Asi bych jela k obvodnímu gynekologovi, kdyžtak tě pošle k praktickému.. Ono se také může čistit tělo před porodem ![]()
Tak zavolej buď své obvodní, nebo gyndaři a zeptej se. To budeš mít jistější
Oni ti řeknou kam s tím a tam se pak i můžeš odvolávat na jejich doporučení
Nektery holky tady psaly ze jim takhle zacinal porod. Asi bych vyrazila k dr. minimalne zkonzultovala po telefonu.
No, jsem tam náhodou dneska na 11 objednana, tak pokud to zvladnu, tak tam půjdu.
Každopádně byl by to teda hnusnej začátek
. Je to moje 3těhu a nic takového se mi ještě nestalo, bliju vždycky do 6měsíce a pak klid ![]()
Hlavně nikam nejezdi, ptedstav si, že jsi u gyndr na teh prohlídce a přijde tam někdo infekční. A měla jsem to taky, proste jsem byla 2dny na WC, což byla s dětmi zábava a pak za týden jsem rodila
mě taky nenapadlo, že si sednu mezi ostatní matky
prostě bych to řekla sestřičce, ta by mě vzala dřiv a po mě by ordinaci vydesinfikovala - jak se to dělá běžně u doktorů
- teda u mých
No já bych asi napřed zavolala a domluvila se. Bacily střevní virozy se (řekla bych nejsem odborník) přenáší vzduchem. Myslím, že by Ti ostatní pacientky moc nepoděkovaly.
Mimochodem prodělali jsem s manželem na Velikonoce něco podobného a za dva dny jsem byli fit. Na to asi nic jiného než dieta není si myslím.
@mhlavinka Ahojky bohužel mám stejnou zkušenost jsem tedy 35+1tt a včera a předevčírem jsem to měla také ale u nás opravdu rádí střevní chřipka která trvá den max dva pak jako když utne a je vše v pohodě, takže já jsem to nějak přetrpěla ikdyž to bylo šílené a dnes už jsem ok. U nás to měli v rodině všichni včetně dvouleté holčičky a v okolí taky plno lidí. A pokaždý setejný průběh zvracení a průjem. Ale pokud bych to řešila s doktory zavolala bych si v tvém případě do porodnice a tam ti řeknou. Někde tě kdyžtak vyšetřit musí ale ani v porodnici by nebyli nadšený kdybys tam přijela se střevní virózou mezi rodící matky a mimina. Ale za telefon nic nedáš! Přeji ať je ti brzo dobře je to fakt vysilující!!!
![]()
Ahoj!
Pokud píšeš, že tak často zvracíš a ještě k tomu máš průjem, bála bych se dehydratace.
Takže už jen z toho důvodu zavolej na pohotovost a zeptej se.
Já teda ještě nerodila, ale úplně při čtení mi blikalo, že se čistíš před porodem, jak už tu padlo… Ono navštěva jakýhokoli dr v tomhle stavu bude šílená, tak si dřív zavolej a uvidíš. Já na střevní chřipky moc netrpím (klepu), ale kolu v sobě udržím myslím vždycky ![]()
@mhlavinka Měla jsem to dva týdny zpět, prý když je to virové, tak právě nic neudržíš, a nejhorší pro to miminko je to odvodnění, jela jsem k obvodnímu ta mi poslala na gyndu, ta na infekční a ta si mě tam už nechala na kapačkách, aby to malýho nějak nepoznamenalo, už jsem měla nějaký ten povlak, když je člověk dehydratovanej a začínala mi kolika ledvin, radši si s tim nezahrávej ![]()
@mhlavinka já jsem taky v těhotenství udělala dietní chybu, snědla jsem něco co mi nesedlo..zvracela jsem, měla jsem průjmy, byla jsem dehydrovaná, protože jsem blila i z vody..takže mě hospitalizovali na týden v nemocnici, dávali mi kapačky a bylo to ok..určitě by jsi měla jet k doktorovi..já jela rovnou na pohotovost do nemocnice na gynekologii a už si mě tam nechali..
A kde tě bolí břicho? Já měla přesně, co popisuješ taky v 36tt. Začla jsem blít kolem půlnoci a prakticky jsem se nehnula ze záchodu. Nakonec to byla žlučníková kolika, byla jsem 2 dny v nemocnici na kapačkách.
Já to měla v 38+4 a volala jsem opakovaně zběsile do porodnice, protože jsem měla i stahy a sestřička mi řekla, ať si vezmu 6 tabletek černého uhlí. Začalo to v sedm večer a ve tři jsem do porodnice jela, kde mě přivítala nasraná sestra. Nicméně, vyblila jsem i dítěti plodovou vodu a navíc mělo zběsilý tep z toho. Takže mě napojili na kapačky, a jeden den jsem si poležela, aby se rozhodli, zda zvládnu normální porod nebo císaře. Druhý den mi porod vyvolali. Takže, za mě určitě k DR!