Zase se přetočila hlavičkou nahoru :/

111
16.4.13 22:01

Zase se přetočila hlavičkou nahoru :/

Ahojky chtěla bych se zeptat jestli se některé z vás miminko přetočilo zpět z polohy hlavičkou dolu zase do polohy hlavičkou nahoru.. cca před 14dny se otocila hlavickou dolů a dnes na utz byla zase nahoru.. jsem teď ve 32 týdnu a myslela jsem si že už tak zustane ze se málokdy otaceji miminka zpet kdyz uz se otocí.. tak jestli je to normální a jestli se jeste otocí..co myslíte? mam s toho docela strach.. že se tam takhle přetáčí.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
498
16.4.13 22:06

Syn se otocil hlavou nahoru v 32tt a v 35tt se otocil zas hlavou dolu, ale byl to takovej cirkus, ze jsem myslela ze uz rodim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
16.4.13 22:06

@mazlinek Může se otočit, ale nemusí. Tomu neporučíš. :nevim: Mně doktorka říkala, že se může otočit klidně dvě hodiny před porodem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
16.4.13 22:09

A maly byl hlavou dole uz v 30.tydnu…

Ja myslim, ze je to v pohode.. :) Asi je to maly akcnak :-)

• Citovat
  • Upravit
2266
16.4.13 22:16

@mazlinek nám se mimino v břiše ukazovalo od 30týdne každý týden jinak tzn 30tt KP, 31tt hlavičkou, 32tt KP,33tthlavičkou.. atd k tomu odhadovaná velikost přes 4kg, dr tvrdil 100% císař v 38 týdnu, a prd velebnosti 41tt přirozeně hlavičkou a „jen“ 3,6kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
16.4.13 22:17

Já mám v průkazce pěkně vzorně se střídající polohy kp, hl, kp, hl…
35tt prdelkou, 36tt hlavou, zítra jdu na kontrolu a jsem sama zvědavá,
malý je velmi živé dítko u dělá prostě pořád kontrmelce /si myslím, že se honí za pindíkem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.4.13 22:19

@mazlinek Hele klid, známá měla akrobata, že se jim normálně jednou otočil při monitoru tam a zpět ;) Čili buď v pohodě.

A jinak já měla sekci kvůli KP, ale při každý kontrole ještě koukali, jestli se neotočila, a i v den nástupu to ještě kontrolovali… Na rozdíl od doby, kdy byla máti těhotná se mnou a kdy tvrdili, že se dítě otočí měsíc před porodem a později ne (já se otočila týden před termínem), tak dneska vědí, že to může přijít kdykoli. Čili no panic, pěkně si s miminkem povídej, a ono si to nějak udělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.4.13 22:34

Ahoj, dcerka byla cca od 30. týdne hlavou dolů a pak v 36. týdnu se přetočila zase hlavou nahoru a už tak zůstala. Ale totéž co psala @karolina_a_betuska - kontrolovali to pokaždé ultrazvukem, i v den nástupu na plánovanou sekci a doktorka říkala, že tam měli už pár maminek, které přišly k příjmu na plánovaný císař a mimino bylo otočené hlavou dolů, tak je poslali zas domů a rodilo se pak přirozeně, až si prcek řekl. :-) Může se fakt otočit i těsně před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
17.4.13 08:08

Ahoj, naše malá byla taky artistka :D Pořád byla pěkně hlavou dolů a na kontrole v 38+4 nemohli najít ozvy a až na UTZ se zjistilo, že se otočila hlavou nahoru. CS se dělá do konce 39tt tak si mě tam už nechali a plánovalo se co se mnou. Rodit KP jsem fakt nechtěla, tak se domluvilo, že ji zkusí ráno manuálně otočit. No a ona se ještě večer otočila zpátky hlavičkou dolů. Tak ráno hned na vyvolání a večer v 11 jsem jí měla už u sebe. :srdce:
Tak určitě máš ještě čas, miminko si najde správnou polohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Luciak82
17.4.13 08:17
@mazlinek píše:
Ahojky chtěla bych se zeptat jestli se některé z vás miminko přetočilo zpět z polohy hlavičkou dolu zase do polohy hlavičkou nahoru.. cca před 14dny se otocila hlavickou dolů a dnes na utz byla zase nahoru.. jsem teď ve 32 týdnu a myslela jsem si že už tak zustane ze se málokdy otaceji miminka zpet kdyz uz se otocí.. tak jestli je to normální a jestli se jeste otocí..co myslíte? mam s toho docela strach.. že se tam takhle přetáčí.. :think:

Moje malá měla ve 32 tt jen 1480g, takže se točila pořád dokola. Jednou hlavou dolů, potom příčně a hlavou nahoru. Týden před porodem se otočila hlavou nahoru. Rodila jsem KP bez problémů. Měla na přetáčení prostor, takže si tam rejdila.

• Citovat
  • Upravit
1075
7.4.17 08:35

Ahoj holky, mám týden před termínem porodu a teď se nám mimčo otočilo zadečkem dolů. Otočilo se vám mimčo některé ještě tak pozdě? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.4.17 13:43

Kamarádce dělalo dítě kotrmelce na ultrazvuku ještě krátce před porodem. Klid, nepanikařit, má hafo času - může se přetočit i poslední noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí