Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chtěla bych se zeptat jestli se některé z vás miminko přetočilo zpět z polohy hlavičkou dolu zase do polohy hlavičkou nahoru.. cca před 14dny se otocila hlavickou dolů a dnes na utz byla zase nahoru.. jsem teď ve 32 týdnu a myslela jsem si že už tak zustane ze se málokdy otaceji miminka zpet kdyz uz se otocí.. tak jestli je to normální a jestli se jeste otocí..co myslíte? mam s toho docela strach.. že se tam takhle přetáčí.. ![]()
Syn se otocil hlavou nahoru v 32tt a v 35tt se otocil zas hlavou dolu, ale byl to takovej cirkus, ze jsem myslela ze uz rodim.
@mazlinek Může se otočit, ale nemusí. Tomu neporučíš.
Mně doktorka říkala, že se může otočit klidně dvě hodiny před porodem..
A maly byl hlavou dole uz v 30.tydnu…
Ja myslim, ze je to v pohode..
Asi je to maly akcnak ![]()
@mazlinek nám se mimino v břiše ukazovalo od 30týdne každý týden jinak tzn 30tt KP, 31tt hlavičkou, 32tt KP,33tthlavičkou.. atd k tomu odhadovaná velikost přes 4kg, dr tvrdil 100% císař v 38 týdnu, a prd velebnosti 41tt přirozeně hlavičkou a „jen“ 3,6kg
Já mám v průkazce pěkně vzorně se střídající polohy kp, hl, kp, hl…
35tt prdelkou, 36tt hlavou, zítra jdu na kontrolu a jsem sama zvědavá,
malý je velmi živé dítko u dělá prostě pořád kontrmelce /si myslím, že se honí za pindíkem/
@mazlinek Hele klid, známá měla akrobata, že se jim normálně jednou otočil při monitoru tam a zpět
Čili buď v pohodě.
A jinak já měla sekci kvůli KP, ale při každý kontrole ještě koukali, jestli se neotočila, a i v den nástupu to ještě kontrolovali… Na rozdíl od doby, kdy byla máti těhotná se mnou a kdy tvrdili, že se dítě otočí měsíc před porodem a později ne (já se otočila týden před termínem), tak dneska vědí, že to může přijít kdykoli. Čili no panic, pěkně si s miminkem povídej, a ono si to nějak udělá ![]()
Ahoj, dcerka byla cca od 30. týdne hlavou dolů a pak v 36. týdnu se přetočila zase hlavou nahoru a už tak zůstala. Ale totéž co psala @karolina_a_betuska - kontrolovali to pokaždé ultrazvukem, i v den nástupu na plánovanou sekci a doktorka říkala, že tam měli už pár maminek, které přišly k příjmu na plánovaný císař a mimino bylo otočené hlavou dolů, tak je poslali zas domů a rodilo se pak přirozeně, až si prcek řekl.
Může se fakt otočit i těsně před termínem.
Ahoj, naše malá byla taky artistka
Pořád byla pěkně hlavou dolů a na kontrole v 38+4 nemohli najít ozvy a až na UTZ se zjistilo, že se otočila hlavou nahoru. CS se dělá do konce 39tt tak si mě tam už nechali a plánovalo se co se mnou. Rodit KP jsem fakt nechtěla, tak se domluvilo, že ji zkusí ráno manuálně otočit. No a ona se ještě večer otočila zpátky hlavičkou dolů. Tak ráno hned na vyvolání a večer v 11 jsem jí měla už u sebe. ![]()
Tak určitě máš ještě čas, miminko si najde správnou polohu
@mazlinek píše:
Ahojky chtěla bych se zeptat jestli se některé z vás miminko přetočilo zpět z polohy hlavičkou dolu zase do polohy hlavičkou nahoru.. cca před 14dny se otocila hlavickou dolů a dnes na utz byla zase nahoru.. jsem teď ve 32 týdnu a myslela jsem si že už tak zustane ze se málokdy otaceji miminka zpet kdyz uz se otocí.. tak jestli je to normální a jestli se jeste otocí..co myslíte? mam s toho docela strach.. že se tam takhle přetáčí..
Moje malá měla ve 32 tt jen 1480g, takže se točila pořád dokola. Jednou hlavou dolů, potom příčně a hlavou nahoru. Týden před porodem se otočila hlavou nahoru. Rodila jsem KP bez problémů. Měla na přetáčení prostor, takže si tam rejdila.
Ahoj holky, mám týden před termínem porodu a teď se nám mimčo otočilo zadečkem dolů. Otočilo se vám mimčo některé ještě tak pozdě? Děkuji.
Kamarádce dělalo dítě kotrmelce na ultrazvuku ještě krátce před porodem. Klid, nepanikařit, má hafo času - může se přetočit i poslední noc…