Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, prosím nemělo vaše dítko něco podobného? Na fotce je to možná špatně vidět. Synovi jsou 2 roky, na horních jedničkách se mu pod dásní začaly dělat bílé a hnědé skvrny, můžou to být kazy? Zoubky čistíme, ale evidentně teda špatně
jsem z toho dost špatná. Naše zubařka je bohužel na mateřské, měla by se cca za měsíc vracet, tak zkouším alespoň tady, jestli by to někdo nepoznal ![]()
To vypadá na plak a zubní kámen z nedostatečného čistění, snad by pomohl solo kartáček
Syn to má podobné, má skoro 3roky a přední vrchni takové jako „nažrané“ žádný plak..(zkusila jsem to normálně nehtem či to jde seškrábnout a ne.. je to spíš „schádek dolů“… ) Když jsme byli u naší zubařky řekla, že máme přijít až bude mít problém
![]()
Jenomže nedostatek zubařů a sehnat dobrého nebo vůbec nějakého je nadlidský úkol… čistíme zoubky o 106 někdy se mu to tak líbí, že je chce čistit i 3× denně… Taky nevím no..
@dedrichov Děkuji, vyzkouším
nevíte, jestli jsou speciální pro děti?
Klidně uvítám i tip na zubní pasty pro děti. Používám Odol nebo Signal, tak třeba koupit nějakou lepší ![]()
@Michaela25 píše:
@dedrichov Děkuji, vyzkoušímnevíte, jestli jsou speciální pro děti?Klidně uvítám i tip na zubní pasty pro děti. Používám Odol nebo Signal, tak třeba koupit nějakou lepší
elmex kids, to mi doporučil zubař, čistila jsem tím zuby oběma dětem
@Michaela25 píše:
@dedrichov Děkuji, vyzkoušímnevíte, jestli jsou speciální pro děti?Klidně uvítám i tip na zubní pasty pro děti. Používám Odol nebo Signal, tak třeba koupit nějakou lepší
U nás jedeme v elmexu, i na doporučení zubařky. Solo je jeden druh, pokud vím, stejný jako pro dospělé. A na odvápněné plošky mám doporučený elmex gelée, je volně prodejný v lékárnách
@Andrea.Tom Syn čištění zubů nenávidí, takže já čistím s hysterickým řevem
možná proto to má takhle, že mu to pořádně nevyčistím. Teď mě to hrozně štve, čistím 3× denně.
Co a jak malý pije? Asi počínající kaz, nebo odvápnění zubní skloviny, tohle je typické pro kaz z láhve. Dejte si do google baby bottle caries. Dočišťovat jednosvazkovým curaprox kartáčkem, nanášet GC Tooth Mousse (na posílení skloviny). Někteří doporučují gel od elmex, ale ten je ofiko od 6 let.
Příspěvek upraven 25.04.18 v 09:10
@dedrichov O tom jsem četla, ale uvádějí pro děti až od 6 let…že ho nesmí spolknout, tak nevím, jestli risknout ![]()
@Michaela25 píše:
@dedrichov O tom jsem četla, ale uvádějí pro děti až od 6 let…že ho nesmí spolknout, tak nevím, jestli risknout
ne, to je elmex junior 6-12 let, pak je elmex kids od prvního zoubku do šesti let, bez fluoru, mohou to polknout. A kartáček curaprox, klidně kids
Začínající medové zoubky - lepší než elmex je GC Tooth Mousse
@Michaela25
Neproblematičtější je ucucávání džusíků a jiných sladkých limonád, u citlivých dětí i mlíko v noci.
Čistíme elmex pastou a dětským kartáčkem od Tee Pee - mají s obrázkama.
Třeba by to pomohlo. I když mladší syn taky nerad. Zubařka radila sednout si s ním, vzít si ho na klín, pustit pohádku a čistit, nemusí být jen večer, ale jednou za den pořádně vyčistit. Zubař zase radil, pro extrémně odmítavé děti, elektrický kartáček.
@terinka4444 Ten, který mají na mysli, je opravdu elmex gel od 6 let. Jediné co je dříve je ten GC tooth mousse
My čistíme zoubky curaprox kid
A teda pasta normál ta jejich růžová odol nebo co to je
Je ale fakt, že má pořád flašku s plastovým brčkem, že by proto? budu mu dávat asi pití jen do hrníčku ![]()