Prosím o radu

9
4.7.10 16:09

prosím o radu

Ahojky holky,
prosím o radu co mám dělat?Před třemi měsíci se mám narodila holčička byl to plánovaný císařský řez protože se nemohla otoči.V šesti nedělí žádné deprese nebyli elánu a chutě do života mám spoustu,ale nedokážu se vyrovnat s tím že jsem malou neporodila přirozeně.Připadám si jako neschopná matka a že jsem manžela o něco připravila.Mám jít k nějakému doktorovi(k jakému)nebo to nechat být.
Díky Danyny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.7.10 16:43

Ahojky, já na tom ze začátku byla podobně, ještě jsem se nerozkojila a byla jsem z toho na dně. Hodně mi pomohl manžel, vždy když pila malá ze začátku z flašky, tak mi hrkly slzy do očí. Ještě k tomu mi nadávala manželova rodina, že nekojím, jak kdybych za to mohla. Kdyby nebylo manžela, tak asi bych byla nucená tu pomoct vyhledat. Zkus si o tom pořádně promluvit s manželem nebo s kamarádkou, určitě tě podpoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
4.7.10 16:59

Panebože,proč bys byla nschopná matka,vždyť jsi přivedla na svět malého človíčka,který potřebuje tvojí lásku.A myslím,že je úplně jedno,jak se narodil.Raduj se,že tě potkalo takové štěstí,chmury hoď za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
4.7.10 17:10

Danyny, bude to znít asi drsně, ale to bys radši zkoušela porodit přirozeně a miminko nebo ty byste při tom mohli třeba i umřít? Možná před sto lety by to tak mohlo dopadnout… není přece důležitý, jestli rodíš spodkem nebo císařem, hlavně že ty i malá jste v pořádku, ne? :kytka: A jestli plánujete další děti, tak příště můžeš rodit třeba přirozeně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
4.7.10 17:54

urcite nejsi neschopna matka!!!je mi vzdycky lito,kdyz slysim zensky,ze chteji cisare misto normalniho porodu, a pritom muzou rodit normalne. zachranilo ti to detatko,to je dulezity!

karolinka.sofin:bydlim v anglii a tady strasne malo zenskych koji,protoze pry je to na moc,mysleno,ze musi vstavat v noci a chteji byt nezavisle.chodila jsem do kurzu, a bylo nas tam 10, a ja jedina kojila plne,jedna castecne (na noc mel chlapecek lahev). urcite nektere treba nemohly kojit,ale co jsem se bavila,tak proste nechtely. tak me to mrzi za maminky v cechach,ktery chteji kojit a proste nemuzou.

• Citovat
  • Upravit
Aty
7700
4.7.10 18:04

určo to druhé kojit budeš (-: někdy se to prostě stane a laktace dorazí moc pozdě, kdy je děťátko navyklé už na něco jiného, nebo prostě stres či cokoliv jiného brání tomu kojení. zase nadruhou stranu, máš možnost střídat se s manželem a věř, že si tím tvůj muž tvoří velmi pevné pouto, ke kterému jiní tatínkové zpravidla přijdou, až když je dítko větší. Takže „kojení z lahve“ má spoustu výhod, nejenom nevíhod (-:

a ten císař. já prvně rodila přirozeně (vyvolávaný porod), naší malé selhávali ledviny a pátý den od porodu prodělala první menší operaci. no a dvojčata se narodili císařem, oba byli prdelkama dolů. Jsem vděčná naší medicíně, co už všechno dokážou, protože jsem si říkala, že před sto lety by první do týdne od porodu zemřela a u dvojčat by možná přežilo to první, ale to druhé už třeba ne a kdoví co já. Takže být matkou neznamená přirozeně porodit a kojit, ale prostě to svoje mrně milovat a starat se a pečovat (((-: hodně síly a zdravíčka a já bych nezavrhovala ani toho psychologa, člověk se vykecá a je mu líp (vlastní zkušenost). :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
4.7.10 19:58

Vůbec nejsi neschopná matka, to že si nosila 9 měsícu pod srdíčkem miminko je nádherný a to je pro tebe největší štěstí, že máš zdravoučký dětátko! Bud na sebe hrdá. Já když byla v porodce tak císaře měla snad každá třetí maminka, prsotě někdy se to nepovede spontálně. Jsi určitě skvělá maminka.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
4.7.10 20:20

Určitě nejsi neschopná maminka. Já taky neměla jinou možnost než sekci kvůli KP a mé malé postavě. Ale vždycky jsem hlavně myslela na to, že bude a je malá v pořádku. Užívej si to malý štěstíčko a co se týče kojení. Někdy to holt nejde a ty na tom nemužeš mít vinnu. Co říkaj příbuzný, ať si říkaj co chtěj. Jím do toho nic není a ty se to snaž neposlouchat a zbytečně se nestresuj…už kvůli mimískovi. Může vycítit stres i když nekojíš(má zkušenost). Uzavři se do světa, kde jsi jen ty a tvá rodina(muž, mimís) a ostatní nech plynou okolo sebe. Hlavně pro toho drobečka :kytka: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
4.7.10 20:24

:think: On je to takový divný pocit, jako že něco schází, jako že jsem měla ještě neco udělat, chybí to vítězství nad strachem, který každá z porodu máme(ať různě velký)…
Cítila jsem se stejně, vlastně ty pocity přetrvávají. S tím rozdílem, že u mě byl akutní císař po dvou dnech vyvolávání(mňamka).Neměla jsem ani čas se na to trochu připravit.
Někdy mám ještě problém uvědomit si, že dítě, který chovám je moje.Mám ho ráda, to jo, ale ta náhlá láska z hormonální bouře při porodu, o které se dočítám, se u mě nekonala.Spíš si k němu silnější vztah vytvářím postupně - určitě to dohoním :-D

Říkám si, že mám zdravý dítě, bez pomačkaný hlavičky, se zdravým mozkem a to je důležitý.Rovnám si to sama v sobě, na psychologa se necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.7.10 20:52

tak to narušuješ mojí teorii o tom, že matky s plánovaným SC depky nemají, zatímco s akutním ano

já se depky zbavila asi do dvou, třech měsíců
a to jsem měla čtyřnásobnou depku - neschopná počít, donosit, porodit a nakojit .....

už je všechno pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
4.7.10 20:59

Ahojky.muj první syn narozenej 2008 je taky císařem.k tomu kojení v porodce upně na nule.měla jsem rozkousaný prsa a kojení jsem nesnášela. :twisted: takže jsem si taky trochu přišla neschopně.ale člověk to tak nesmí brát.všechny tyhle věci jde nahradit.ale donosit miminko dokáže jenom žena sama.takže tp co jsi měla jsi zvládla perfektně a určitě si mnžel nemyslí že když šel ven jinudy než kdyby jsme žili v přírodě v jeskyních že bys byla neschopná.náhodou jsi jednala velmi zodpovědně.taky se mohlo porod zvrtnout a kvuli nějakému s dokazování by člověk mohl o mimniko přijít.aco se týká porodu.2009 jsem rodila zase a tentokrát přirozeně.i když s kleštěma.nijak si to nevyčítám.jsem vděčná za 2 zdravé děti,které jsem mimochodem nakonec krásně kojila díky užasné paní lakt.poradkyni která mě po propuštění z porodnice rozkojila tak že kluci měli při plném kojení v pul roce 9,5kg.být tebou tak si o tom hodně povídám.pokud tě to hodně tíží tak proč ne skoč si k doktorce.hlavně že ti bude líp.já si myslím že jsi ten porod zvládla skvěle.prostě si nedělala kraviny a udělala jsi to co bylo pro tvou holčičku nejlepší jako skutečná milující maminka.věř že to mohlo být jinak.boužel znám…i smutné případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.7.10 22:00

Mám uplně stejné pocity s Kačenkou.Moc jí miluji,ale pořád nevěřím že je moje chybí mi kousek něčeho co neznám,ale jsem štastná že je zdravá a veselé :lol: miminko.Jinak Vám moc děkuji za názory je super vědět že mi někdo rozumí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
4.7.10 22:03
Pudloslava píše:
tak to narušuješ mojí teorii o tom, že matky s plánovaným SC depky nemají, zatímco s akutním ano

Tak to ti teorii taky naruším, protože já měla akutní císař a depku jsem z toho neměla vůbec žádnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.10 22:10

o tomhle stavu jsem něco četla, nevím jak je to vážné ale třeba by ti pomohlo promluvit z někým kvalifikovaným

trochu to zlehčím, ale živě vzpomínám si jak jsem na porodním sále při tlačení hlavičky doktoka vytrvale prosila o císaře :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
10052
4.7.10 22:10
Anonymní píše:
o tomhle stavu jsem něco četla, nevím jak je to vážné ale třeba by ti pomohlo promluvit z někým kvalifikovanýmtrochu to zlehčím, ale živě vzpomínám si jak jsem na porodním sále při tlačení hlavičky doktoka vytrvale prosila o císaře :oops: :oops:

psala zuzka.mamka, nějak se mi tam omylem naklikl anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat