Linecké

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K.Black
22.11.12 14:58

@Blanka S já peču většinou z Předměřické a trápení s ní nemám :think: spíš to těsto zabal a dej do ledničky jak píšou holky.

• Citovat
  • Upravit
5052
22.11.12 16:34

V lednici jsem ho mněla přes noc cca 20h a recept mám už dlouho peču asi 6-7let
hladká mouka 250g
cukr moučka 80g
vanilkový cukr 1sáček
máslo 160g žloutek 2ks
kůra a šťáva z citrónu 1 lžíce
mazalo se to jak vazelína ani to nešlo do formiček tak nevím napadla mně jen ta mouka vše bylo koupeno čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.11.12 16:36

@Blanka S tak možná mouka :think: a podařilo se to nakonec?

• Citovat
  • Upravit
5052
22.11.12 16:47
@K.Black píše:
@Blanka S tak možná mouka :think: a podařilo se to nakonec?

vyprdla jsem se na to jsem v 33t a zkusím nové těsto zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
24.11.12 10:34

Tak co nový pokus? Stejně na to čučim. Peču hodně, už skoro 20 let a stále jen z obyčejné mouky z kauflandu a nikdy jsem neměla podobný problém :nevim: Tak hlavně ať se zadaří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.12.12 17:49

Ahoj holky, potřebuji poradit. dnes jsem zpracovala těsto na linecký, nechala dvě hodiny vychladit, pak se chystala rozválet. nejdřív se mi to trochu trhalo, pak mi šla uválet placka, začla jsem vykrajovat ale ty kousky se mi nepřichytily na formičku ale zůstaly ležet:/ je možný, že to je tím, že nepoužívám žádný dřevěný/plastový vál, ale válím na kuchyňské (lehce pomoučené) lince? nebo je to tím, že je těsto málo uležené? díky za rady, nejsem moc trpělivá na pečení, tak snad to pak vzteky nevyhodím do koše..:)Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
10.12.12 17:55

Mě se taky nechytalo na formičku…pak jsem to nožem sundavala z kuchynské linky…a na chuti to nic nezměnilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.12 17:55

Ahoj, já taky válím jen na lince a jde to v pohodě, tím to nebude. Spíš si to posyp víc moukou. Včera jsem pekla perníky, ani jsem těsto nezchladila, tak bylo teplé a šlo to dost špatně, ale posypala jsem moukou a dalo se to.
Edit: já si moučím i váleček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.12 17:58

Já nevím ale já to tak mám pokaždé mě se to líp dělá když to tam zůstane

• Citovat
  • Upravit
241
10.12.12 18:03

@zuzoss Já si myslím že máš málo podmoučené těsto a na formičku se lepit nemusí to není žádné kritérium kvality těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
10.12.12 18:04

Já nepodsypávám, ale válím mezi dvěma igeliťákama. A obvykle se mi lepí, když už je dýl z lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.12.12 18:06

Víc podsyp, také se mi to včera stávalo, pokud zůstane tam, vezmu odtamtud, zase tolik neřeším, jestli je vykleplé z formičky nebo z linky :nevim: po upečení vypadají stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
10.12.12 18:53

Já si velký prkýnko nebo vál obalím potr. folií a moučím akorát váleček. Ta mouka navíc by mohla udělat neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.12.12 19:22

Mi to taky někdy zůstane ležet a nepřilepí se na formičku, to vůbec nevadí, to podeber příborovým nožem a přenes na plech, neboj se to půjde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.12.12 19:23

Jo a teda já si vždy každé těsto co udělám zabalím do potravinářské folie a nechám uležet minimálně 24h v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí