Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
holky asi tak v srpnu jsem dostala od kamaráda kapra vykuchanýho, bez hlavy a ploutve, dala jsem ho do mrazáku a ted jsem jako řešila že by jsme na vánoce mohli mít tohohle zmraženýho kapříka a nekupovat žádnýho,bude ten kapr v pohodě nebo jak dlouho vydrží rybky zmražený,
Protože jsme oba vášniví rybáři, tak máme doma spoustu ryb (kaprů) naporcovaných v mražáku. Nikdy jsem čerstvého nejedla, prostě mám ráda, když projde mrazem. Na smažení, pečení či dušení je dobré je spotřebovat tak do půl roku, jinak je potom udíme. Nic s nimi není, jen potom je to maso tím mrazem takové vysušenější a bělší. Ze srpna bude kapřík v pohodě.
Nechte si chutnat.
Taky jíme kapra z mrazáku, pokud je tam míň než půl roku tak je to úplně v pohodě. Dá se zpracovat jako čerstvý kapr na všechny způsoby.
Foxinka píše:
Protože jsme oba vášniví rybáři, tak máme doma spoustu ryb (kaprů) naporcovaných v mražáku. Nikdy jsem čerstvého nejedla, prostě mám ráda, když projde mrazem. Na smažení, pečení či dušení je dobré je spotřebovat tak do půl roku, jinak je potom udíme. Nic s nimi není, jen potom je to maso tím mrazem takové vysušenější a bělší. Ze srpna bude kapřík v pohodě.Nechte si chutnat.
Foxinko,
ale roční kapřík už bude asi K.O., viď? ![]()
Když jsem zahlédla tuto diskuzi, vzpomněla jsem si na kapra, kterého tam mám roček, ale úplně jsem na něj zabudla
!
Já jsem někde četla, že ryby vydrží v mrazáku právě rok, maso i dva roky. Za předpokladu, že jsou skladovány při nejnižší teplotě a nikdy nebyly vytaženy - např. při čistění mrazáku, výpadku elektřiny apod.
Jinak zkušenosti nemám, ryby jíme čerstvé nebo koupíme mražené hned na oběd druhý den. Rybí zápach v mrazáku mi vadí, načuchne všechno, nepomohly ani antibakteriální mrazící sáčky ![]()
Holky jen mam dotaz, kdyz se zítra koupi kapr a naporcuje aby byl na stedry den k večeri, nemusi se uz zmrazovat? kdyz asi v po se bude obalovat aby se v ut večer jen dal rovnou smazit?
Zmrazovat nemusis, ale urcite bych ho den predem neobalovala. V pondeli vecer bych ho nalozila do mléka a v utery odpoledne obalila a usmazila.
Dekuji..my jsme byli zvykly je mit ve vane a tak, ale bracha, které mu je osm let, proste pak vyvadi kdyz je tata zabije takze ho chce koupit zítra a naporcovat kdyz bude pryč aby to nevidel ci co tak se proto ptam, aby pak bylo to maso dobry
Nevím co mě napadlo ale koupila jsem dnes kapra.. je zabitý. Trochu jsem se unahlila, ale měla jsem hrůzu že ho zas budu shanet na poslední chvíli jako vždy. Co s ním, zmrazit?
@marmelada78 píše:
Nevím co mě napadlo ale koupila jsem dnes kapra.. je zabitý. Trochu jsem se unahlila, ale měla jsem hrůzu že ho zas budu shanet na poslední chvíli jako vždy. Co s ním, zmrazit?
Ideální je dát ho do nějaké nádoby s vodou, mrazím v těch potravinových dózách. Do dózy vodu, dát ji do mrazáku, aby byla co nejstudenější, až se dělají krystaly, dát tam kapra tak, aby byl ponořený celý. Je jako čerstvý i po půl roce. ![]()