Zmražený kapr

1027
11.12.10 12:59

zmražený kapr

holky asi tak v srpnu jsem dostala od kamaráda kapra vykuchanýho, bez hlavy a ploutve, dala jsem ho do mrazáku a ted jsem jako řešila že by jsme na vánoce mohli mít tohohle zmraženýho kapříka a nekupovat žádnýho,bude ten kapr v pohodě nebo jak dlouho vydrží rybky zmražený,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3429
11.12.10 13:04

Protože jsme oba vášniví rybáři, tak máme doma spoustu ryb (kaprů) naporcovaných v mražáku. Nikdy jsem čerstvého nejedla, prostě mám ráda, když projde mrazem. Na smažení, pečení či dušení je dobré je spotřebovat tak do půl roku, jinak je potom udíme. Nic s nimi není, jen potom je to maso tím mrazem takové vysušenější a bělší. Ze srpna bude kapřík v pohodě. :palec: Nechte si chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
11.12.10 13:16

Taky jíme kapra z mrazáku, pokud je tam míň než půl roku tak je to úplně v pohodě. Dá se zpracovat jako čerstvý kapr na všechny způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
11.12.10 14:20
Foxinka píše:
Protože jsme oba vášniví rybáři, tak máme doma spoustu ryb (kaprů) naporcovaných v mražáku. Nikdy jsem čerstvého nejedla, prostě mám ráda, když projde mrazem. Na smažení, pečení či dušení je dobré je spotřebovat tak do půl roku, jinak je potom udíme. Nic s nimi není, jen potom je to maso tím mrazem takové vysušenější a bělší. Ze srpna bude kapřík v pohodě. :palec: Nechte si chutnat.

Foxinko,
ale roční kapřík už bude asi K.O., viď? :think:
Když jsem zahlédla tuto diskuzi, vzpomněla jsem si na kapra, kterého tam mám roček, ale úplně jsem na něj zabudla :roll: :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.12.10 14:40

Já jsem někde četla, že ryby vydrží v mrazáku právě rok, maso i dva roky. Za předpokladu, že jsou skladovány při nejnižší teplotě a nikdy nebyly vytaženy - např. při čistění mrazáku, výpadku elektřiny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.12.10 14:42

Jinak zkušenosti nemám, ryby jíme čerstvé nebo koupíme mražené hned na oběd druhý den. Rybí zápach v mrazáku mi vadí, načuchne všechno, nepomohly ani antibakteriální mrazící sáčky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
11.12.10 20:07

tak dík moc,alespon ušetřím nějakou tu kačku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
21.12.13 20:36

Holky jen mam dotaz, kdyz se zítra koupi kapr a naporcuje aby byl na stedry den k večeri, nemusi se uz zmrazovat? kdyz asi v po se bude obalovat aby se v ut večer jen dal rovnou smazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
21.12.13 20:39

@terisek21

Zmrazovat nemusis, ale urcite bych ho den predem neobalovala. V pondeli vecer bych ho nalozila do mléka a v utery odpoledne obalila a usmazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
21.12.13 20:42

Nebude mu nic bude Ok. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
21.12.13 20:44

Dekuji..my jsme byli zvykly je mit ve vane a tak, ale bracha, které mu je osm let, proste pak vyvadi kdyz je tata zabije takze ho chce koupit zítra a naporcovat kdyz bude pryč aby to nevidel ci co tak se proto ptam, aby pak bylo to maso dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.12.14 15:04

Nevím co mě napadlo ale koupila jsem dnes kapra.. je zabitý. Trochu jsem se unahlila, ale měla jsem hrůzu že ho zas budu shanet na poslední chvíli jako vždy. Co s ním, zmrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
19.12.14 15:06

@marmelada78
Klidně :palec: Jinak do Vánoc nevydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
19.12.14 15:10

@marmelada78 jasně. Naporcovat a hodit na mražák :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
19.12.14 15:14
@marmelada78 píše:
Nevím co mě napadlo ale koupila jsem dnes kapra.. je zabitý. Trochu jsem se unahlila, ale měla jsem hrůzu že ho zas budu shanet na poslední chvíli jako vždy. Co s ním, zmrazit?

Ideální je dát ho do nějaké nádoby s vodou, mrazím v těch potravinových dózách. Do dózy vodu, dát ji do mrazáku, aby byla co nejstudenější, až se dělají krystaly, dát tam kapra tak, aby byl ponořený celý. Je jako čerstvý i po půl roce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí