Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Prosím o radu, mám pekárnu teprve krátce a teď si nevím rady. Chci udělat moučník - z piškotového těsta s ovocem. A nevím, jaký program zvolit. Jestli CAKE, kde se píše že se používá pro moučníky, u kterých je prostředkem pro kynutí prášek do pečiva (což ten můj moučník je), ale peče se to 2,50h. Což mi přijde strašně moc a nevím, kdy to mám vyndat dřív? Jak dlouho to stačí péct, protože to nepoznám, nebo to můžu normálně otevřít a píchnout do toho? Nebo použít program BAKE, který prostě 1h peče?
Možná hloupý dotaz, tak se nezlobte ![]()
Nevím, jakou máš pekárnu. Já Eta Harmony a program dort na pečení s kypřícím práškem trvá 2 hodiny. Zkus třeba to těsto zamíchat nějakým programem, který hned míchá. Až to bude umíchané (řekla bych 5-10 min), tak to vypni a dej si tam to pečení Bake. A pokud si nejsi jistá, jestli to pečení 60 min náhodou není hodně, tak do těsta zkus třeba po 40 min píchnout špejlí.
Aha, ještě tam můžu dát quick program, to je taky pro recepty s práškem do pečiva, jen se to zamíchá a pak začne péct. Je to 1,4h - tak zkusím asi to a kdyžtak do toho píchnu
díky
Já bych nechala umíchat těsto a pak zvolila samotné pečení, piškot se peče rychle, tak bych to zkontrolovala po dvaceti minutách nejdýl. Pak buď nechat dopéct, nebo vyndat. A můžu tě poprosit o recept, podle kterého budeš péct? Mám už taky pekárnu, tak bych to zkusila. ![]()
@Raduš.ka44 píše:
Já bych nechala umíchat těsto a pak zvolila samotné pečení, piškot se peče rychle, tak bych to zkontrolovala po dvaceti minutách nejdýl. Pak buď nechat dopéct, nebo vyndat. A můžu tě poprosit o recept, podle kterého budeš péct? Mám už taky pekárnu, tak bych to zkusila.
Raduš dělám 2hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce, hrnek cukru a prdopeč. Dala jsem tam kousky bílé čokolády a třešně a čekám, co z toho vzejde
2× se to promíchalo a peče se to 50minut a je to syrový ještě
![]()
Tak stačil program quick, 1,4hod a je to akorát.. Možná bych to tam ještě chvilku nechala, ale neteče to, nelepí se to, tak uvidíme až to naříznu. Jinak jsem dnesk a v pekárně upekla sekanou, chleba i moučník ![]()
@PetaP Pekárna je super pomocník, viď?
Děkuju za recept, koupím nějaké ovoce a zkusím to taky. V pekárně jsem ze sladkého pekla jen mazanec.
Nemáte ještě nějaké osvědčené receptíky do pekárny? A jak to vypadá, když má tvar jako chleba?
Musím to také zkusit..
Niky dneska jsme dělala tento http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… a vyšel mi nejlépe ze všech co dělám, asi tím, že to je jen hladká mouka, jinak dávám chlebou hladkou a žitnou a to tak krásně nevykyne a není tak kyprý. Ze samotné hladké je luxusní, jen jsem přidala ještě slunečnicové semínka. I tvar má stejný jako na obrázku a je velmi jednoduchý ![]()
@PetaP
Já zrovna předevčírem dělala ze 400 g hladké a 200 g žitné chlebové a ještě dnes je chleba měkký a dobrý. A vykynul dobře.
Kdyžtak pak najdu recept a dám sem odkaz.
@PetaP píše:
Niky dneska jsme dělala tento http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… a vyšel mi nejlépe ze všech co dělám, asi tím, že to je jen hladká mouka, jinak dávám chlebou hladkou a žitnou a to tak krásně nevykyne a není tak kyprý. Ze samotné hladké je luxusní, jen jsem přidala ještě slunečnicové semínka. I tvar má stejný jako na obrázku a je velmi jednoduchý
Jj, kmínový zkusím dnes, tyhle stránky znám, děkuji, já dělala včera z těchto receptů česnekový, byl vynikající, ale příště dám dvojitou dávku, protože pro naší rodinu byl příliš malý ![]()
Radus me ty michany taky vykynou, ale bejsou paktak krasne nadychany a kypry jako kdyz ho delam jen z hladke…
Niky hod mi prosim primo odkaz na ten cesnekovej, diky ![]()
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… snad jsem dobře vložila, ale je opravdu lepší dvojitá dávka…
jee to jsem ráda, že jsem na tuhle diskuzi narazila. pekárnu mám chvilku Maulinex. koupila jsem ji hlavně kuli manželovi, peču tam pro něj bezlepkový chleb ale ted jsem hned dala pect tu buchtu a do ní jsem nacpala boruvky.no jsem zvědavá
mám tam program na koláč-2.06 hod.