Domácí pekárna - jaký program?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19200
16.7.12 15:00

Prosím o radu ohledně domácí pekárny - jaký program?

Prosím o radu, mám pekárnu teprve krátce a teď si nevím rady. Chci udělat moučník - z piškotového těsta s ovocem. A nevím, jaký program zvolit. Jestli CAKE, kde se píše že se používá pro moučníky, u kterých je prostředkem pro kynutí prášek do pečiva (což ten můj moučník je), ale peče se to 2,50h. Což mi přijde strašně moc a nevím, kdy to mám vyndat dřív? Jak dlouho to stačí péct, protože to nepoznám, nebo to můžu normálně otevřít a píchnout do toho? Nebo použít program BAKE, který prostě 1h peče?
Možná hloupý dotaz, tak se nezlobte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zrustice
16.7.12 15:08

Nevím, jakou máš pekárnu. Já Eta Harmony a program dort na pečení s kypřícím práškem trvá 2 hodiny. Zkus třeba to těsto zamíchat nějakým programem, který hned míchá. Až to bude umíchané (řekla bych 5-10 min), tak to vypni a dej si tam to pečení Bake. A pokud si nejsi jistá, jestli to pečení 60 min náhodou není hodně, tak do těsta zkus třeba po 40 min píchnout špejlí.

• Citovat
  • Upravit
19200
16.7.12 15:12

Aha, ještě tam můžu dát quick program, to je taky pro recepty s práškem do pečiva, jen se to zamíchá a pak začne péct. Je to 1,4h - tak zkusím asi to a kdyžtak do toho píchnu :nevim: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.7.12 16:31

Já bych nechala umíchat těsto a pak zvolila samotné pečení, piškot se peče rychle, tak bych to zkontrolovala po dvaceti minutách nejdýl. Pak buď nechat dopéct, nebo vyndat. A můžu tě poprosit o recept, podle kterého budeš péct? Mám už taky pekárnu, tak bych to zkusila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
16.7.12 17:16
@Raduš.ka44 píše:
Já bych nechala umíchat těsto a pak zvolila samotné pečení, piškot se peče rychle, tak bych to zkontrolovala po dvaceti minutách nejdýl. Pak buď nechat dopéct, nebo vyndat. A můžu tě poprosit o recept, podle kterého budeš péct? Mám už taky pekárnu, tak bych to zkusila. :mrgreen:

Raduš dělám 2hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce, hrnek cukru a prdopeč. Dala jsem tam kousky bílé čokolády a třešně a čekám, co z toho vzejde :nevim: :nevim: 2× se to promíchalo a peče se to 50minut a je to syrový ještě :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
16.7.12 17:40

Tak stačil program quick, 1,4hod a je to akorát.. Možná bych to tam ještě chvilku nechala, ale neteče to, nelepí se to, tak uvidíme až to naříznu. Jinak jsem dnesk a v pekárně upekla sekanou, chleba i moučník :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.7.12 18:07

@PetaP Pekárna je super pomocník, viď? :D Děkuju za recept, koupím nějaké ovoce a zkusím to taky. V pekárně jsem ze sladkého pekla jen mazanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
16.7.12 18:10

Raduš ať se dílo daří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.7.12 12:59

Nemáte ještě nějaké osvědčené receptíky do pekárny? A jak to vypadá, když má tvar jako chleba? :nevim: Musím to také zkusit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
18.7.12 19:56

Niky dneska jsme dělala tento http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… a vyšel mi nejlépe ze všech co dělám, asi tím, že to je jen hladká mouka, jinak dávám chlebou hladkou a žitnou a to tak krásně nevykyne a není tak kyprý. Ze samotné hladké je luxusní, jen jsem přidala ještě slunečnicové semínka. I tvar má stejný jako na obrázku a je velmi jednoduchý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.7.12 20:09

@PetaP
Já zrovna předevčírem dělala ze 400 g hladké a 200 g žitné chlebové a ještě dnes je chleba měkký a dobrý. A vykynul dobře. ;) Kdyžtak pak najdu recept a dám sem odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.7.12 08:14
@PetaP píše:
Niky dneska jsme dělala tento http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… a vyšel mi nejlépe ze všech co dělám, asi tím, že to je jen hladká mouka, jinak dávám chlebou hladkou a žitnou a to tak krásně nevykyne a není tak kyprý. Ze samotné hladké je luxusní, jen jsem přidala ještě slunečnicové semínka. I tvar má stejný jako na obrázku a je velmi jednoduchý :)

Jj, kmínový zkusím dnes, tyhle stránky znám, děkuji, já dělala včera z těchto receptů česnekový, byl vynikající, ale příště dám dvojitou dávku, protože pro naší rodinu byl příliš malý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
19.7.12 08:27

Radus me ty michany taky vykynou, ale bejsou paktak krasne nadychany a kypry jako kdyz ho delam jen z hladke…
Niky hod mi prosim primo odkaz na ten cesnekovej, diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.7.12 12:11

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… snad jsem dobře vložila, ale je opravdu lepší dvojitá dávka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
19.7.12 12:25

:potlesk: jee to jsem ráda, že jsem na tuhle diskuzi narazila. pekárnu mám chvilku Maulinex. koupila jsem ji hlavně kuli manželovi, peču tam pro něj bezlepkový chleb ale ted jsem hned dala pect tu buchtu a do ní jsem nacpala boruvky.no jsem zvědavá :pankac: mám tam program na koláč-2.06 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí