Domácí pekárna - jaký program?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107
19.7.12 12:38
@kovinka2 píše: :potlesk: jee to jsem ráda, že jsem na tuhle diskuzi narazila. pekárnu mám chvilku Maulinex. koupila jsem ji hlavně kuli manželovi, peču tam pro něj bezlepkový chleb ale ted jsem hned dala pect tu buchtu a do ní jsem nacpala boruvky.no jsem zvědavá :pankac: mám tam program na koláč-2.06 hod.

Jééé :) Tak dej vědět jak dopadla a jak vypadá  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.7.12 12:40
@PetaP píše:
Tak stačil program quick, 1,4hod a je to akorát.. Možná bych to tam ještě chvilku nechala, ale neteče to, nelepí se to, tak uvidíme až to naříznu. Jinak jsem dnesk a v pekárně upekla sekanou, chleba i moučník :mrgreen:
:potlesk: super, ještě jsem se chtěla zeptat na tu sekanou? Od začátku až do konce prosííím :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.7.12 13:37

Holky a zkoušely jste mazanec? Ten je luxusní. Já jsem schopná sežrat celý na posezení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.7.12 14:36

Ještě ne, ale určo ho zkusím, taky ho mám ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
22.7.12 20:09

Niky recept na sekanou:
já jsem si dělala směs v ruce, ale můžeš dát za zamíchání do pekárny.
Takže: 500g hovězího mletého, cibulka (já dala jen lahůdkovou), česnek, dala jsem trošku kurkumy, sůl, majoránku, 2 vejce, nahrubo nastrouhanou mrkev a trošku strouhanky (prostě co máš do směsi ráda), to jsem si zamíchala, udělala jakoby kostku mokrýma rukama a dala do nádoby na chleba a rukama uhladila.. Dala jsem program bake a jelikož se nastavuje na hodinu, tak po dopečení jsem to dala znovu, tj.aby se pekla 2 hodiny, pak jen vyklopíš a dobrou chuť :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
16.8.12 13:59
@PetaP píše:
Niky recept na sekanou:
já jsem si dělala směs v ruce, ale můžeš dát za zamíchání do pekárny.
Takže: 500g hovězího mletého, cibulka (já dala jen lahůdkovou), česnek, dala jsem trošku kurkumy, sůl, majoránku, 2 vejce, nahrubo nastrouhanou mrkev a trošku strouhanky (prostě co máš do směsi ráda), to jsem si zamíchala, udělala jakoby kostku mokrýma rukama a dala do nádoby na chleba a rukama uhladila.. Dala jsem program bake a jelikož se nastavuje na hodinu, tak po dopečení jsem to dala znovu, tj.aby se pekla 2 hodiny, pak jen vyklopíš a dobrou chuť :jazyk:

Super, děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.5.15 19:01

Mám pekárnu Eta Duplica Vital. Mám recept kde je program sprint. Jaký program zapnout u této pekárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.6.15 19:35

Koupila jsem si pekárnu Unold 65415 a nevím si rady ani s návodem ohledně výběru programu. Chci si udělat jen kynuté těsto na housky. Zvažuji programy:

1. „těsto“ (= výhradně pro přípravu těsta bez funkce pečení, lze ddále zpracovávat, tvarovat a péct v troubě) - no ale nevím, zda je to pro kynuté
  2. „těsto rychle“ (= pro rychlou přípravu kynutého těsta, např. na pizzu) - doufám, že tento program nepeče, ale nevím, zda to stačí vykynout, když je to „rychle“

A pak mám ještě asi fakt blbý dotaz. Receptů jsou hromady, ale jak mám vědět, jakou dávku mám zvolit, aby mi těsto nepřekynulo a nepřeteklo z pečicí mísy??? Moje pekárna může péct buď menší chléb 750-1000g nebo větší 1000-1200g. Nevím, kolik tedy musím dát např. mouky, abych měla kilový chleba. V návodu jsem nenalezla, jen že to nemám přešvihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
4.6.15 19:42

@masima mám sice jinou pekárnu, ale snad poradím.

To první těsto by mělo být na kynutá těsta (vánočka, buchty atd.)
To druhé na těsta bez kynutí nebo s krátkým kynutím, proto ta pizza, případně se tak dají míchat těsta na lité buchty, bábovku atd. to teda nevyužívám, to mi přijde jednodušší umíchat ručně.

Váhu chleba si spočteš, když sečteš všechny suroviny co do něj dáš. (Mouka, voda, droždí, olej, ocet atd.) Dle toho pak nastavuješ pekárnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.6.15 20:08

@Aspera díky za odpověď. Zkusím to teda na to těsto. S tou váhou už nemusím brát v potaz, že to nakyne? Stačí spočítat ty suroviny za „syrova“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
4.6.15 21:26

@masima jj suroviny se počítají za syrova. Chleba a podobné se do nádoby vejdou v pohodě. Občas mě třeba zlobí těsto na vánočku, že nakyne až po okraj, no tak pak umyju víko. Ale tam to neva, peču jí pak stejně v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.6.15 21:40

Tak na vánočku si dám teda pozor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie