Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Prosba je jasná a jednoduchá: kamarádce našli celiakii, kupuje si proto domácí pekárnu, aby si mohla dělat pečivo. Vím, že receptů na netu je spousta, potřebuje ale pár velmi jednoduchých a osvědčených, aby ji případné počáteční neúspěchy neodradily. Moc dík za radu
Ahoj,
v pekárně se mi osvědčil jen chléb, většinou dělám kupovaný /normovaný
/- ostatní housky, sladké jsou stále nejlepší z „plechu“.
U sladkého většinou používám hladkou kukuřičnou mouku, z původního lepkového receptu se mění jen množství mouky a tuku - kukuřičné mouky se musí dát 2× více a o 50 g tuku navýšit jeho celkové množství. Funguje báječně. ![]()
Housky a tak - už jsou silně individuální, dá se „vygůglovat“. ![]()
@švestička
Ahoj, nejednodušší recept na první chleba v pekárně.
500 g mouky Jizerka ( z jinou nemám dobré zkušenosti), 1 vařený menší brambor nastrouhaný na jemno, lžička soli, 400-450 ml studené vody, jedno sušené droždí a pokud máte rádi semínka, můžou se přidat slunečnice, sezamové, nebo dýňové semínko. Zapnout bezlepkový program a za pár hodin si člověk pochutná na výborném chlebu. Dřív jsme kupovali hotové směsi na chleba od Jizerky, ale když se použije jen mouka, tak je cena poloviční. A ještě jeden tip, aby v chlebu nebyly díry po míchacích metlách, doporučuju je vydat, jakmile se chleba domíchá. Tak držím palečky a písni jak se povedl ![]()
Ahojky, právě zjistili mému 2.5letému synovi Celiakii, tak že jsem objednala pekárnu a začínáme nakupovat a shánět recepty a různé rady od maminek. V pondělí mi pekárna dorazí, tak hned vyzkouším váš chlebík, vypadá, že je to jednoduchý, hlavně mám strach aby mu chutnal. Přece jenom je malý. Jsme z toho dost šokovaní, pořád tomu nemůžu uvěřit a říkám si proč zrovna on, má ještě 2 starší sourozence, tak že to bude těžší, zakazovat mu to, když oni to budou moct. Musíme s edo toho všichni dostat. ![]()