Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám takový problém a kvůli práci (pokud o ní nechci přijít-jsem ve zkušebce a vyhazují jak na běžícím pásu) se nedostanu k doktorovi dříve než až skončí Vánoční shon, protože mám volno jen jeden den v týdnu a to zpravidla jeden den o víkendu, ale abych se dostala k věci, chci se zeptat, jestli některá z vás měla stejné příznaky, nemám pravidelný cyklus, proto nikdy přesně nevím kdy mám ovu, je mi 30let, jsem baculka (170cm/100kg), mám problémy se štítnou žlázou a o miminko se snažíme už 4rokem a to bez úspěchu, přesto doktor říká že jsem z gyn. hlediska zdravá, zatím žádné léky nepředepsal.
Posledních 14dnů se cítím doslova jinak, ms jsem měla 13-19.20 s manželem jsme „dováděli“ 12,14 a 16.11 od 19.11 jsem měla 3dny hustý výtok, z toho první den takové hodně lehounké špinění a nastoupila u mě dost únava,20.11 jsem měla teplotu 36,8 a pak mi vzrostla na 37,4 a takto +/- 0,2 se mi drží do dnes,20.11 jsem měla bolesti v podbřišku, pak nastoupila taková lehčí nemoc - trocha kašle a rýma, únava trvá do dnes, vyskočili mi pupínky, z pravého prsu mi po zmáčknutí teče z bradavky kapička světle býlé vodičky, prsa jsou citlivější asi jako před nástupem ms, ale trvá to déle než obvykle, poslední dny mě začalo bolet v kříži, cítím se celkově slabá a tak nějak neurčitě nemocná, ale mám jen rýmu a žádný kašel. V noci špatně spím, protože mám pocit na zvracení a jeden den jsem probrečela kvůli takové hovadině, které bych se jindy smála, druhý den jsem byla nateklá jak rajče
Předevčírem mě zvláštně bolelo okolo pupku, nedokážu přesně popsat jak, nejblíže to mělo asi k lehké vystřelující tupé bolesti a přecházelo to k podbřišku, hlavně když jsem prudce vstala nebo když jsem se zakuckala.
Prací to být nemůže, před nástupem do potravin jsem pracovala u koní, kde jsme makali mnohem víc, práce ve kšeftě je po fyzické stránce mnohem snažší, jen trošku na psychiku - u koní nebyla taková buzerace a nátlak, přesto je to brnkačka, teď se k doktorovi nedostanu a vlastně do lékárny nejdříve za týden, protože není kdy a to kvůli práci, když končím, tak už jsou lékárny u nás zavřené, volno mi šéf nedá, jednu kolegyni kvůli tomu vyhodil, protože byla obědnaná na kontrolu, já o práci přijít nesmím a pokud jsem těhu, tak to už vůbec ne, dělá mi to ale starosti, mimi bych si strašně moc přála, ale už tolikrát byl test negativní, že se i bojim dalšího zklamání ![]()
Občas po práci beru ještě psy a jdu ke kobyle, posledních 14 dnů však nejsem schopná na ježdění, kobču mám mladou a ta když vycítí moji nejistotu, tak mi to dá řádně vychutnat, proto jí teď jezdí jen manžel a já ji beru jen na práci ze země, to se mi ještě nikdy nestalo, i dříve co jsem měla jiného koně, jsem jezdila a starala se v pohodě i když jsem byla třeba marod, najednou si vůbec nejsem jistá, jsem nervózní
celkově to jak se teď cítím, mi dělá docela starosti, tak jestli s tím nemá někdo zkušenost, obávám se aby to neznačilo třeba něco vážnějšího ![]()
A proč nekoupí test manžel?
Těhotná být samozřejmě můžeš, ale odpověď ti nikdo jiný jiného než výsledky testu/vyšetření nedá.
Můžeš být ve stresu, můžeš mít falešné těhotenství a zrovna tak můžeš být skutečně těhotná
Tipuji to třetí, ale těžko říct ![]()
A manžel ti test koupit nemůže? Měla bys jistotu. Podobný příznaky jsem kdysi taky měla i s tím podezřením že jsem těhotná, test jsem si udělala a nic. Protože se to postupně zhoršovalo šla jsem k doktorce a ta na ultrazvuku zjistila že se mi mestruace zadržuje píchla mi injekci s tím že kdyby to nepomohlo musím do nemocnice na propíchnutí, naštěstí pomohlo. Ale nic bych nepodceňovala.
Test sa dá kúpiť aj v DM, Tescu, Spare, Rossmanovi, prípadne objednať z netu a nechať si doviezť kuriérom…
Ak máš problémy so štítkou, tak je potrebné tehotenstvo zistiť čo najskôr a okamžite to riešiť s endokrinológom, takže by som neinvestovala čas do hľadania príznakov, ale skôr do zakúpenia toho testu.
Tak samozřejmě poradím totéž, co holky přede mnou. Nech si koupit test, nemusí ho kupovat manžel, co třeba nějaká kamarádka, ségra atd. Jinak v tý práci to máš teda ale hnus!!! ![]()
@Monca1983 no ja treba poznala tehotenstvi nastupem priserne unavy…jak te tak ctu i by mi prislo, ze jsi, ale to ti opravdu rekne jen dr. Hodne stesti, at se zadari ![]()
Tak ja nejak nevim, ale snazite se 4 roky
podle me bys mela jit k doktorovi. nebo aspon ten test si koupit. to vazne pracujes tak silene smeny, ze to nestihnes ani rano ani vecer? tak at koupi manzel nebo kamaradka. tady ti nikdo neporadi. jinak mam zkusenost, ze pokud se snazite uz tak dlouho, muzes to mit jen v hlave
taky jsem to tak obcas mivala. zvracela jsem, bolely me prsa, dokonce vynechala MS a NIC.
takze moznosti jsou, bud jsi tehotna nebo nejsi tehotna, to ti tady nikdo nerekne ![]()
stres je taky mozny, pri te praci by se ani nebylo cemu divit.
ale teda ja byt tebou, okamzite delam test a pokud by byl pozitivni, uhanim k doktorovi.
Když jsem otěhotněla, myslela jsem, že mám chřipku. Únava, bolest svalů, spavost…Takže těžko říct, buď na tebe něco leze nebo jsi těhotná. Změň doktora, pokud se snažíte tak dlouho a nic.
Ahoj nebo pokud tě z té práce opravdu nepustí, tak ten den o víkendu co máš volno si zajeď do porodky s bolestmi břicha ( do porodky nejezdí jen těhulky
) a tam tě vyšetří i ti dají test. Ale každopádně si myslím ( a to jsme se s manželem snažili cca 3 roky) že pokud to není vsugerované tak těhotná jsi. Já jsem otěhotněla hned jak jsme to s manželem vzdali a řekli si že pujdem na umělko, ze uz se nebudem trapit. Příznaky jsem nemela vůbec zádné ani test mi neukázal ty slavné // až doktor v CAR oznámil že jsem ve 4tt a co tam děláme
. Takže to chce hlavně klid, ono to miminko přijde. Jo a abych měla radost tak jsem si ten těhu test dělala znovu v 20tt a už tam // byly, ale stejně se te druhé nechtělo a je slabá ![]()
Posli pro test do lekarny manzela, tehotenstvi to byt samozrejme muze. Ve vetsich centrech jsou lekarny otevrene i v nedeli.