Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
Moc vás prosím o rady🙏🏼
Před třičtvrtě rokem jsem potratila po tabletce a táhly se s tím určité menší zdravotní i psychické problémy, i přes to, že miminko nebylo plánované. - nefungovala mi antikoncepce, nejspíš přes zdrav. Problémy s ní spojený..
Asi čtvrt roku na to jsem byla na operaci (netýkala se tohoto tématu)..
Ještě před operací jsem začala jsem brát antikoncepční pilulky, které mi nadělaly pěknou paseku, tak jsem je vyměnila za náplasti Evra těsně před operací, jinak by mě kvůli krvácení ani nevzali.. zkusila jsem poslední možnost a tou bylo vyměnit rychle antikoncepci.. zabralo to..
Už půl roku beru pravidelně antikoncepční náplasti Evra. Před dvěma lety jsem je brala po dobu 5 let a nikdy jsem s nimi neměla problém. Náplast si lepím každou středu, ale bohužel si menstruační kalendář vedu až od dubna tohoto roku.. První zaznačenou menstruaci jsem měla v pátek 29.4.2022 a skončila mi ve středu 4.5.2022 ještě před nasazením náplasti. Náplast si lepím vždy večer a snažím se vždy chvíli počkat, aby místo uschlo. Ten večer jsem místo potřela odlakovačem a potom mi došlo, zda to nemůže mít nějaký vliv na účinky náplasti.. přece jen jde obojí přes kůži do oběhu..
Další menstruaci jsem dostala v sobotu 28.5.2022 a skončila mi buď odpoledne ve středu 1.6.2022, anebo 2.6.2022 ráno/dopoledne. Uběhl týden a byla tu další středa (minulý týden) a já si zapomněla nalepit náplast.. sloupla jsem ji někdy večer v časovém rozmezí 20:00-22:00, ale než jsem ji stihla nalepit, tak jsem usla a nalepila si ji až další ráno okolo 6 hodiny.. obvykle náplast odlepuji do těch 22:00 a do půl hodiny-hodiny lepím novou..
Teď je mi ale tento týden opravdu divně. Jsem hrozně moc unavená, jak kdyby mě někdo přejel 3× tam a zpátky parním válcem, jsem taková malátná, zpomalená a neschopná čehokoliv.. bolí mě už 3 den hlava a v noci trpím nespavostí.. jsem hrozně náladová. moc často nebrečím, ale dnes v noci jsem brečela asi půl hodiny, protože se mi večer přítel nevěnoval, protože spal utahaný z práce a v noci mě neobjímal.. v práci jsem se rozbrečela málem kvůli totální blbosti, které bych se normálně asi zasmála a jsem kolikrát úplně nepříčetně naštvaná na některé jedince v práci..
….střídá se mi průjem se zácpou, pořád chodím čůrat, i když toho za den moc nevypiju a mám pořad hlad a chuť na něco, návaly na zvracení, zimnici a poté je mi zase horko… ještě k tomu jídlu..třeba včera jsem měla k večeři rohlík s žervé a šunkou a hned na to bílý jogurt s medem a granolou..
no nevím jak si to vyložit… ty chutě mám už od minulého týdne, ale ta únava.. včera večer a dneska ráno jsem měla pocit, jako bych měla větší prsa, ale teď mi to zase nějak nepřijde…dneska mě pobolívá břicho a já nevím jestli jsou to střeva nebo mě bolí jako před menstruací (příští týden bych měla odlepit náplast a mít MS) do toho mě dnes píchá sem tam jakoby nad pánví na pravé straně a chodím pořád na velkou po každém jídle… a cítím smrad prdu v nose a krku😂 😂
Myslíte, že to může mít nějakou spojitost s tím “potratem”, antikoncepcí, zdrav. Problém či případné těhotenství?😌
nevím zda si jít koupit TT a kdy ho udělat…
![]()
Budu opravdu vděčná za každou smysluplnou radu
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Kolikrát se ještě zeptáš? Gynekolog nemá telefon?
Příspěvek upraven 16.06.22 v 09:36
Proč si místo psaní takovýho slohu nezajdeš koupit ten těhotenský test? Pokud bude negativní, tak bych ty problémy řešila s doktorem ![]()
@JancaS84 ne nemá:) má ho vyvěšený a není v Čr:) ptát se budu dokud nedostanu smysluplnou radu aspoň co by to mohlo být. Od čeho to fórum je:)? Někdo má s něčím problém, zeptá se a nedostane kloudnou odpověď. Zeptá se znovu a všichni útočí. Lidi zamyslete se. Toto fórum postrádá smysl.
@Koko23 no, chtěla jsem se zeptat na to, kdy testovat, abych nemusela zbytečně kupovat dokola testy. Je to pro mě nové, tudíž se ptám a výše jen popisuji svůj příběh.. nic víc mě nezajímá.. jen jestli nějaká pravděpodobnost může být a kdy ten test popřípadě udělat.. přece jen to není úplně levná záležitost, když bych měla vyhazovat 80 kč každý týden za testy.. ![]()
@veruuus píše:
@JancaS84 ne nemá:) má ho vyvěšený a není v Čr:) ptát se budu dokud nedostanu smysluplnou radu aspoň co by to mohlo být. Od čeho to fórum je:)? Někdo má s něčím problém, zeptá se a nedostane kloudnou odpověď. Zeptá se znovu a všichni útočí. Lidi zamyslete se. Toto fórum postrádá smysl.
tak jestli nemáš 20 kč na tt, tak ti nezbyde než se pořád ptát, ale nikdo tu nemáme dálkový ultrazvuk ani křišťálovou kouli, tak se znova a znova nic nedozvíš
@GabinkaCh když nepochopíš otázku, radši nekomentuj.:) ptala jsem se na to, kdy ten test udělat a jestli je pravděpodobnost těhotenství.
Smysluplnou radu? Zvedni zadek, zajdi do lékárny a udělej si těhotenskej test, když máš podezření na těhotenství. A ať už dopadne jakkoli, své zdravotní obtíže řeš u lékaře a ne na anonymním fóru. Když ti napíšu, že máš rakovinu, tak se běžíš rovnou objednat na chemoterapii nebo co? ![]()
Křišťálová koule říká, že by to chtělo test. Nikdo ti tady na to lepší odpověď nedá ![]()
Podle mě si to všechno vsugerováváš, asi chceš být těhotná „omylem“. Kdo si taky jinak potírá kůži odlakovačem a lepí pak na ní antikoncepční náplast? ![]()
@veruuus píše:
@GabinkaCh když nepochopíš otázku, radši nekomentuj.:) ptala jsem se na to, kdy ten test udělat a jestli je pravděpodobnost těhotenství.
A kdy jsi měla jinak nechráněný sex? Udělej si test dneska, stojí asi 15 korun jeden, to tě snad nepoloží. Pokud bude negativní, můžeš to zkusit za dva, tři dny znovu. Víc těžko poradíme.
@stinga není to o 20 kč.. testy se pohybují okolo 100 kč pokud vím:) a ne opravdu nemám na to, abych vyhazovala za testy pořád dokola. Proto mi přijde smysluplnější se zeptat:) předpokládám, že na těchto diskuzích jsou lidu, kteří už si něčím a třeba k něčím podobným prošly, tak mě zajímaly jen zkušenosti a rady. Ne blbý kecy:)
@veruuus píše:
@stinga není to o 20 kč.. testy se pohybují okolo 100 kč pokud vím:) a ne opravdu nemám na to, abych vyhazovala za testy pořád dokola. Proto mi přijde smysluplnější se zeptat:) předpokládám, že na těchto diskuzích jsou lidu, kteří už si něčím a třeba k něčím podobným prošly, tak mě zajímaly jen zkušenosti a rady. Ne blbý kecy:)
Ne, to teda nevíš. GS Mamatest, dva kusy v balení, kolem 50,–. Na případnou detekci těhotentví ti stačí tohle jedno balení. Ale jestli nemáš na těhotenský test ani stovku, tak fakt doufám, že nejsi těhotná ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat