Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě odešla zátka ráno a za 12 hodin byl synek na světě.Kontrakce jsem měla od předcházejcího večera takové, že jsem si ani nevšimla, že nějaké jsou
, zaspala jsem je,až ráno jsem si uvědomila pravidelné lehké stahy po 5 minutách.Že se něco začalo dít už den před tím, jsem si uvědomila až zpětně po porodu.
Dala jsem si teplou vanu a pěkně se to rozběhlo.Přijeli jsme do porodky v 11h, s úsměvem na tváři ( prý když se usmívám,ještě brzy
), ve 14 h. už trošku úsměv pravda trošku ztuhnul a malý se narodil v 18h.Byli jsme taky den po termínu.
Přeju hodně síly a myslím, že budete mít svoje miminko brzy v náručí .
Obavy jsou normální,taky jsem plašila. I u druhého, tam mě ještě na porodním sále přepadaly myšlenky, že ještě nechci rodit ( a jak jsem si to poslední týdny těhu přála ).No, můj 4kilový chapeček to vzal naštěstí hopem na svět a já koukala, že už mám doma dalšího chlapáka.
Vy mu pomůžete na svět a to je to nejkrásnější, co může ženská zažít. Aspoň podle mě.
Příspěvek upraven 18.12.09 v 19:56
Zdenko,
já to měla podobně - v neděli večer mě začalo bolet břicho a bolelo pořád jako při bolestivé menstruaci. Taky odešla zátka, ale to jsem ji nepoznala. Protože jsem měla do termínu ještě 14 dnů, tak jsem ráno šla na kontrolu do porodnice a tam mi řekli, že to jsou poslíčky, mám jet domů a lehnout si do vany. No, syn byl na světě ještě ten den večer …
Já myslím, že to začínající porod může být.
Martina
Nechci strašit, ale u mě byla zátka spojená fakt s hodně brzkým porodem..odešla a za 3 hoďky byl malý venku..
Myslím, že už o budeš mít brzy za sebou!!Hodně štěstí
![]()
Děkuji, děkuji za všechny reakce, zatím to je bolest stálá, nic děsnýho, ještě budu vyčkávat, pokud jsem doma nevadí mi to, až to bude dost bolet či nepůjde spát zkusím tu vanu abych nebyla celou noc vzhůru že?! sama jsem zvědavá jak to stihneme a zda budem s malým na Štědrý den doma… zatím jsem jěště poklidla a umyla nádobí takže je to bolest s níž se dá fungovat, uvidíme, díky
Holky teď me teo bolelo po 10 min ale nepřijde mi to tak hrozný, je to jako děsná bolest?se bojím že to ani nepoznám nebo nevim
Zdeni, ještě asi počkej jestli to bude pravidelný - no ale když si nebudeš jistá, určitě je lepší zajet do nemocnice, za to nic nedáte a ty budeš vědět na čem jsi ![]()
taky moc přeju ať jste na ježíška doma . ale hlavně ať je to rychlý a co nejmíň bolestivý … ![]()
a co se týče bolestivosti … to ti asi nikdo neřekne, někoho to bolí víc někoho míň … a ten začátek nemusí být moc bolestivý ![]()
Myslím, že pravé kontrakce poznáš, když si nebudeš jistá, zajeď do porodky, nikdo na tebe nebude koukat divně..
Mě bolelo břicho podobně jak popisuješ, bez intervalů, celý den. Pak večer se bolest každých 15 - 20 minut na chivliku zhoršila. K tomu jsem lítala pořád na wc na „velkou“. Spát se celkem dalo a ráno praskla voda a jelo se. Přeju ať máš mimi brzo v náruči.
Mě zátka odešla v den termínu porodu a porodila jsem až za 14 dní
takže jsem 14 dní přenášela.Vždycky mě rozesměje když se někdo ptá jestli rodí
,proto že až ten porod začne tak to se neboj že to nepoznáš
.Držím palce
Já měla jakoby silnější menstruační bolesti celý den. Večer jsme se vypravili do porodnice a už mě tam nechali. Přeju hodně štěstí ![]()
Já áhodou nepoznala že rodím??Jela jsem do porodnice s celkem pravidelnýma kontrakcema po 6min. ale nevím proč, myslela jsem si, že mě pošlou domů, no fakt jsem si nebyla jistá..Teď vlastně ani nevím proč..Já jsem živým důkazem, že jsem svůj začátek porodu nepoznala ![]()
Tak já taky patřím mezi ty co to nepoznaly
U prvního jsem jela protože mi dopoledne doktorka říkala že kdyby cokoliv tak máme přijet a u druhého protože mi praskla voda (a ještě jsem si šla na 3 hodinky zdřímnout,protože by doma neměl kdo hlídat staršího). Taky jsem čekala že mi v porodnici řeknou - to není voda, jen jste si učurla, jděte domů
I s bolestma mi museli pomáhat - musím to napsat takto blbě protože se mne ptali jestli už mám konečně bolesti, přijela jsem tam v 8 ráno a začaly mírně až po jejich šťourání ve mně, v 1 odpoledne - o těch co jsem měla já tvrdili že to není ono. Takže jsem v tom případě asi v obou případech rodila na poslíky…
Takže se taky hlásím k důkazům že to jde nepoznat ![]()
Zdenko, nijak se neděs… brala bych to jako výhodu - už víš, že se něco děje, tak tě to až tolik nešokuje kdyby se porod rozběhl, a zas to není nic šílené, žádná muka… Horkou vanu doporučuji nejlíp hned
pak už možná na ní nebude čas nebo ti odteče voda (pak už z vany nic nebude…) a hlavně, v šestinedělí si ji budeš muset odpustit…
Taky jsem u prvního dítěte měla co popisuješ - takové to pobolívání v podbřišku, někdy teda i docela pravidelné kontrakce a odchod zátky - ale rodila jsem až týden poté… ale dle dr. jsem se v průběhu toho týdne otevírala a k porodu přišla už rovnou nachystaná, pak to byl fofr… ber to spíš jako výhodu, za relativně malých bolestí se připravuje cesta pro mimi!
Tak šups do vany!
S druhým porodem se přidávám k Hanuli - kdyby mi neodtekla voda tak rodím u plotny!!! Holky, mne nic nebolelo, NIC, než jsem byla na 8cm a pak za par minut hotovo! takove porody zmaknu klidně 4 v řadě za sebou! a vám to přeji taky, hihi ![]()
Dobře dobře, díky za rady, za všechny, je to zatím opravdu nepravidelné, 2× po 10 min bolest větší, ted po 6 min a ted zas už 10 min nic, bolest to je ale zatím nic úděsného akorát sem docela ospalá, usnout zatím nervozitou nemohu a ta bolest se občas objeví, no jestli takhle budu vzhůru celou noc nevím nevím, noční ptáče zrovna nejsem