Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky včera jsem měla termín porodu, celý dnešek mě pobolívá podbřišek ale nic jako bolest a dost a bolest ale spíše konstantně a menstruačně. Jen občas větší bolest a ted ze mě vyšel (omlouvám se za otevřenost) hlen, nahnědlý…je to ta zátka?co to znamená?musím doplnit že na nic takového netrpím ani v těhu myslím výtoky atd…díky moc
ahoj, to by mohla být zátka, ale někdy odejde a porod se rozjede třeba až za pár dnů. Musíš počkat, jestli praskne voda, nebo jestli začnou pravidelné kontrakce.
Dobře dobře, díky je to něco mezi hnědým, a lehce narůžovělým hlenem, takže čekat jo?!
Jj to bude zátka,ale nemusi to znamenat že hned porodiš,někdy odcházi i 14dni před porodem.
Tak hodně štěsti at se ti to co nejdřiv rozjede a stihnete to domu ještě před Štědrym dnem,možná to je fakt začatek.
určitě je to zátka ,ale pokud nemáš bolesti tak buď klidně doma. Mně odešla zátka týden před porodem. Vzhledem k tomu , že píšeš že měla nahnědlou barvu bude to určo dřív ![]()
držíl palce,ať to jde rychle
Zatím čekat, většinou se ty správný bolesti nedají zaměnit
Ale myslím si, že brzy budeš mít mimi u sebe
Držím palce!
zátka to určitě je, mě odešla a během 2 hodin se dostavily pravidelné kontrakce…možná bych být tebou zkusila horkou vanu, pokud se porod rozjíždí, mohlo by mu to pomoct
držím pěsti, abys brzy věděla na čem jsi ![]()
Nejhorší je, že nevím zda tomu pomáhat chci, ten strach že už je to tu je totiž děsnej, jěště počkám zda se to začne stupňovat a uvidíme…
JJ, bude o zátka. Mě odešla kolem sedmé večer jako čirý hlen a pak za hoďku mírné krvácení..a za hodinu začaly kontrakce.
Jenom - já trubka - čekala, že ty pravé kontrakce musí mít 40sec a víc (dle knížky), já měla jen kolem 15sec…no ještě že jsem nakonec do porodky jela, málem jsme to nestihly.
Ale fakt platí, že až to bude kontrakce, kdy se zastavíš a nepůjde dělat nic jinýho než čekat až skončí, je to ono.
Držím palce !!!
Zdenko, mě u prvníhotěhotenství oešlá zátka MĚSÍC před porodem
To tobě určitě nehrozí, držím pěsti, aby to už bylo „ono“ ![]()
Zdeni ničeho se neboj. Je to ta zátka jak píší holkjy nekomumůže odcházet po kouscích i týdny, já to tak měla, někomu odejde hned. Nicméně samotný odchod zátky nic neznamená. Důležité jsou kontrakce. Některé ženy kontrakce na začátku pociťují jen jako tvrdnutí s MS bolestí, pak ty větší přijdou při prasknutí vody. Když si vlezeš do vany s teplou vodou tak jsou jen dvě možnosti. Buď máš ztoho poslíčky a vana je zastaví a nebo to začíná a vana to trochu popožene. Držím palce. Hlavně se nenervuj. To miminko ven jednou prostě musí, jinak to nejde. Bude to dobrý, uvidíš.
Zdenko, jj ten pocit a „strach“, že už je to opravdu tady znám…já si najednou říkala, jestli to nejde ještě nějak vzít všechno zpět, jestli fakt jako musím už rodit
ale neboj, ty pocity k tomu patří a ještě na to jednou budeš s úsměvem vzpomínat
tak se těším na info od tebe, jestli se to rozjelo ![]()