Clexane v těhotenství

Kvida
18.12.09 12:48

Clexane v tehotenstvi

Ahojte,od zacatku tehotenstvi si musim kazdy den pichat injekce Clexane 0,4 a budu do mit az do porodu a i v sestinedeli. Mam zvysenou srazlivost krve, na kterou prisli po nekolika potratech. Injekce si picham do bricha, a delaji se mi po nich modriny. Hned po aplikaci si na to davam led, ale moc to nepomaha :-(. Nemate nahodou nejake tipy, jak tomu aspon trochu predejit? Jestli treba nezalezi na rychlosti vpichu nebo vstriknuti latky nebo tak neco.
A jeste me zajima, jak to je v pokrocilejsim stadiu tehotenstvi, jde to pichat do bricha? Jsem zatim v 7tt, tak me to zajima.
Vim, ze to je to nejmensi, co pro mimco muzu udelat, ale obecne nejsem typ cloveka, co mu injekce nevadi :-(.
 Diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
18.12.09 13:01

Ahoj, s pícháním v těhotenství neporadím, mi píchali jen po porodu (a jen po prvním, pak laskavě naznali, že tuhle trombofilní mutaci má kdekdo :roll: ), a když se mi udělalo po vpichu moňo přes půl stehna, tak mi sestřička řekla, že takhle je to správně, že tak to má být 8-o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
18.12.09 13:09

Ahoj.
já si píchala clexane do břicha asi od 8tt do 30tt a to už jsem měla břicho veliké. Napřed do kožní řasy a když už to nešlo tak normálně do břicha. Měla jsem strach, že propíchnu mimino :wink: Modřiny jsem měla taky z každého vpichu, nevím, jestli se s tím dá něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.12.09 14:01

Ahoj já si píchala clexane od 13 týdne až do konce šestinědělí do břicha taky jsem měla modřiny ale asi to má každý.mě radili udělat řasu píchnout jehlu a když už tam dáváš tu látku tak tu řasu pustit aby se to rozprostřelo.Ke konci když už jsem měla břicho velký tak jsme to stále píchali do bicha šlo to teda hůř ale ta řasa docela šla,ale byla malinkatá.mě to musel píchat přítel protože já a injekce nejdou dohromady.držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.12.09 15:55

veru:ahoj, a jak si to zvládala do tý nohy mě tam nikdy ta řasa nešla udělat tak jsem to vzdala a to nejsem žádnej hubeňour že bych na sobě neměla tuk :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
19.12.09 01:13

Já si píchala taky do stehna . Šel mi ten špíček blbě chytit, ale do břicha to šlo ještě hůř. Modřinky jsem taky mívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kvida
19.12.09 15:47

Ja se prave ptala lekare, a on mi rikal, ze nejlepsi je to do bricha, protoze se to pry rychleji absorbuje. Ted se to da, protoze zadne brisko nemam, ale jsem zvedava, jak to bude az budu mit velike bricho, to snad ani ta kozni rasa udelat nepujde :-(.
Jinak na stehnech mi prijde, ze mam celkem dost malych propraskanych zilek, takze kdyby se mi bohuzel podarilo nejakou z nich napichnout, tak by modrina byla asi dooost velka.
No vim, ze jsou to malickosti :-).
Jeste by me zajimalo, jestli jste si na to davali hned led. Ja to ted delam tak, ze jakmile vytahnu jehlu, tak uz mam hned pripraveny led a okamzite to na ten vpich prilozim a modrina je mensi. Jenom me tak napadlo, jestli se ta latka zase dobre dostane do tela, kdyz to vlastne zrmzne…no jsem asi silena, ale to vsechno me napada :-).
Bohuzel s tim nemam zadnou zkusenost, tak jsem z toho vyjukana.
Budu vdecna za dalsi postrehy.
Diky moc.

• Citovat
  • Upravit
9909
19.12.09 16:41

veru:mě se do toho druhýho vůbec nechce :roll:

kvida:já si to nikdy neledovala,čert vem modřiny ty se ti pak ztratí hlavně že budete oba vořádku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.12.09 22:31

Ahojky, tak nám to na riziku píchali až do konce těhulkování do břicha, na straně najdou „špek“ i huběňourky, ale i do ruky, pod rameno. A já si to doma píchala jak do břicha, tak do ruky, tak do stehna.Teď jsem 3 měsíce po porodu a píchám stále. Ale v blízké době mne už čeká přechod na prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka S
18.1.10 18:02

Clexane

Clexane si píchám od 20tt, ted jsem ve 35tt (a jak jsem se dnes na hematologii dozvedela,tak budu az do konce sestinedeli). Jde to o neco hure,bricho uz je velike a moc si tam nevidim.Mondrinky se delaji obcas.Zkuste si tu injekci pichnout vleze a hodne ke strane - spis na boku nez na brise.Tam to tolik neboli a lepe se aplikuje.Na noze se hure dela „rasa“ a i samotny vpich se dela o neco hure.
Dzim palce at vse dobre dopadne

• Citovat
  • Upravit
Fořtice
19.1.10 15:32

Clexane

Ahoj holky,
já si píchala clexane ještě asi 14 před IVF.Ze začátku to bylo s každodenní nervózou,ale pak si člověk zvykne.Celou dobu jsem si píchala vedle pupíku.Když jsem si to píchla těsně pod kůži,tak to dost pálilo.Nejlepší je to v úhlu asi tak 45°.A popravdě řečeno-líp se mi to píchalo ke konci těhu,když už jsem měla břicho fakt obrovský 8-o Dodneška nechápu jak se mi do břicha mohly vejít tak velký děti :lol: Čekala jsem dvojčata a porodní váha a míra byla:Natálka měla 2,78kg a 49cm a Simonka 3,01kg a 50cm 8-o
Takže břicho fakt obrovský :lol:

• Citovat
  • Upravit
3
24.1.10 15:06

Ahoj, já si píchám taky od začátku, ted už do stehen. Modřiny mám taky, ale paní doktorka z hematologie mě napsala LIOTON 100000 a modřiny se mě po něm celkem rychle ztrácí. Tak zkus aspon to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
24.1.10 16:20

ja som si pichala cele tehu do brucha..moja dr..ze tam je to najlepsie.. ze sa to rychlo vstreba..
zoz aciatku so mala az take modre zatvrdlinky..co aj svrbeli.ale casom boli len modriny a dokonca som sa potom naucila aj pichnut uplne bez modriny..chytila som si medzi prsty slaninku a sikmo pichla ihlu..ono ku koncu tehus a tazko chyti slaninka na bruchu..tak som asi vo vyske pupku sla smerom k bokom..tam som mala slaninky pozehnane ..a aj to menej bolelo..a dakedy ked som zadrzala dych..tak som menej citila bolest..
ale poznam maminy.co si pichali aj do sethien aj do ramena..ale tam to sialene boli..v porodnici mi pichla sestricka do ramena.ked som spala..nevedela ma zobudit.. :lol: no a skoro som z koze vyletela..drzim palce :huban:
a ono si na injekcie zvyknes..casom akoby sa ti ta boelst otupila..alebo si clovek lepsie pichne..bude to lepsie a lepsie.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kvida
26.1.10 11:04

Holky, dekuji moc za reakce.
Je fakt, ze clovek si casem zvykne, takze ted uz to tak neresim. Nekdy se mi podari napichnout dobre, a to nemam ani modrinu, ale nekdy se hold nezadari a pak to i boli, jako bych mela natazeny sval.
Jsem ted na zacatku 13tt a brisko nemam zatim vubec zadne, takze porad se to da pichat tam. Uvidim, jak to bude casem, ale pisete, ze az do porodu neni problem pichat do bricha, tak to tak asi budu taky delat. Na stehnech se mi zda, ze ta kozni rasa nejde ani tak dobre chytnout :-).
Jo a jeste jsem se chtela zeptat, jestli Vam treba menili davku misto 0,4ml na jinou.
Diky, Kvida

• Citovat
  • Upravit
9909
26.1.10 13:51

Já jsem měla pár měsíců 0,2 a pak mi to zvýšili na 0,4 ale teď už si nepamatuju co byl za důvod že mi to změnili.určitě to bylo hodnotami krve.já si taky začala píchat od 13 týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí