Clexane v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2980
23.9.20 23:53
@Anonymní píše:
Neboj, k miminku se jehlou nedostaneš ani náhodou. Já píchala ráno Clexane a večer Agolutin, břicho jsem měla tedy modré fest. Jediné, co jsem vypozorovala, tak opravdu tlačit píst pomalu, když jsem to natlacila rychle, byla modřina jistá. Někdo si to píchá do stehna, ale to mě bylo nepříjemné mnohem víc, než do břicha. Vydrž :kytka:

Děkuji moc musím vydržet! :srdce: zkusím to píchat pomaleji to mě nenapadlo :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.09.20 v 23:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
23.9.20 23:54

@mamina2017 @kendyll Děkuji moc holky potřebovala jsem trochu uklidnit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.9.20 08:22
@kendyll píše:
Pokud mas strach do bricha, tak muzes i do stehna nebo ramene, dle rady doktora

Já doktor to nedoporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
24.9.20 08:44

@Lama Lama Že se to hůř vstřebává? Nebo proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.9.20 08:50
@TER2312 píše:
@Lama Lama Že se to hůř vstřebává? Nebo proč?

JO. Většinou je pak nedostatečná účinnost. Ony i ty pacientky si stěžují, že je to pak víc bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
24.9.20 09:53
@Lama Lama píše:
JO. Většinou je pak nedostatečná účinnost. Ony i ty pacientky si stěžují, že je to pak víc bolí.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
28.2.23 17:39

Ahoj holky, zkouším zda sem ještě nějaká chodíte, kdo vám prosím psal Clexane od 12 tt? V Praze. Mě dnes řekli na hematologii, že je to zbytečné už teď, ale že ok, ať píchám do 12 tt a to mám F2 protrombin, ANXU5 a MFTR homozygota :think: Teď mi to píše car, ale potom??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.23 05:00

@Elalis A proč si to chceš píchat, když je to zbytečné? Nebo nechápu, proč je to zbytečné? Že jsi měla začít dřív?

• Citovat
  • Upravit
1
27.7.23 17:33

Clexane-zkusenosti

Ahoj,
pisu zkusenosti ohledne Clexanu. Cca rok zpátky, kdyz jsem zjistila tehotenstvi, tak moje prvni kroky vedly na tromboticke centrum (homozygot leiden, a protrombin). A hned jsem obdrzela Clexan 0,4. Mno prvnich 14 dni hruza, pichal partner, neslo to, proste bodnout se byl problem…ale bylo jasne ze se to szejne budu muset naučit. Doktori proste berou, ze to clovek automaticky da.:/ Na netu jsem zurive hledala nejake rady, jednak mi pomohlo, ze v tom nejsem sama a pak jsem nasla aplikátor Tugi. Za me mi moc pomohl, clovek nedrzi injekci a je ukryta, pichnout se musi stejne, no orvni injekce trvala hodinu a půl. Vzdy jsem přiblížila ke kuzi trochu se dotkla, a pak jsem to dala. Dalsi uz sla lépe… no modrin bylo spousta, nektere fakt hnusne, pichals jsem po strane břicha, střídala levo pravo, i jsem parkrat napichla zilku. Cca v 5 mesici jsem presla na Clexane 0,6 (i tu jsem dala do aplikatoru). No nekdy to slo lepe nekdy hur, takova obdobi. A necekala jsem, ale skoro nejhorsi to bylo po porodu, ta vytahana kuze, hodne neprijemne, takze sestinedeli stalo jeste za to. Ale pak prisel den D, injekce jsou pryč a ted uz je to jen stale vice blednouci vzpominka. Jinak hodnoty u doktorky byly dobre, sic me hodne desila ze mam x mutaci. Pri porodu epidural. Poskedni mesic co v porodnici uz nikdo krev neresil. Takze shrbuti da se to zvladnout, je to boj, ale stoji to za to. Zdravim s 3,5 mesicni dcerkou :) a drzim palce, take to date 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.7.24 06:56

Zdravím, modřinky se dělají kvůli vzduchovým bublinkám uvnitř injekce. Musíte nejdříve vytlačit vzduch - jehla směrem nahoru poklepat až budou všechny bublinky nahoře a následně vytlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
5.7.24 07:55
@Maciarzo píše: Více

Blbost. Ne, takto rozhodně ne. Naopak, nechat. Bublina vyletí nahoru s slouží k vytlacení veškeré účinné látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí