Clexane v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
3.4.17 12:36

Teda myslím že všechno špatně holka :( nejsem tedy žádný odborník, ale co se Voltarenu týče je přímo v příbalovém letáku napsáno, že se nesmí užívat v těhotenství a při kojení a nemá se používat na pokožku, kde jsou nejaké ranky, což po vpichu jistě jsou.
A určitě bych hned volala, nebo přímo zašla na hematologii, dva dny si nepíchat, taky nic moc, tobě to třeba nic neudělá a mimču by mohlo. Jen můj názor, v dnešní době telefonů atd. bych určitě volala a sama si nic neordinovala, nebo naopak nevynechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
29.5.17 15:01

Ahoj, dnes si začnu píchat clexane 0,4 ml. Chci se zeptat, zda se má aplikovat ve stejnou cca hodinu každý den nebo to je jedno? Zda mít injekce v lednici. V CAR i v lékárně mi k tomu nic neřekli a v letáku jsem taky nic bližšího nevyčetla.
Moc děkuji předem za informace a zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.5.17 19:51
@Borča píše:
Ahoj, dnes si začnu píchat clexane 0,4 ml. Chci se zeptat, zda se má aplikovat ve stejnou cca hodinu každý den nebo to je jedno? Zda mít injekce v lednici. V CAR i v lékárně mi k tomu nic neřekli a v letáku jsem taky nic bližšího nevyčetla.
Moc děkuji předem za informace a zkušenost.

Ahoj, píchá se to ve stejnou dobu (ideálně plus minus půl hodiny), skladuje se v pokojové teplotě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
29.5.17 19:54

BonnyViper, moc děkuji za informace. ;) První injekci mám zdárně za sebou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.5.17 20:56
@Borča píše:
BonnyViper, moc děkuji za informace. ;) První injekci mám zdárně za sebou. :palec:

Tak to gratuluju! Píchat to poprvé je divný :) já nedávno slavila dvoustou :D ať je vše v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
29.5.17 21:23
@BonnyViper píše:
Tak to gratuluju! Píchat to poprvé je divný :) já nedávno slavila dvoustou :D ať je vše v pořádku :hug:

To jsi zkušená clexanka. :palec: :hug: Máš pravdu poprvé to je opravdu zvláštní. Chvílí to štípalo a pak dobrý. Děkuji za přání. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
31.5.17 18:50

Ahoj, ještě se chci zeptat, zda se Ti stalo, při vpichu a domáčknutí celého obsahu léku, že jehla vyjede z břicha a schová se v plastovém pouzdře. Vystřelí péro. Zda to takhle má fungovat. Předchozí dvě injekce mi takhle nevyjeli. Tak jsem z toho rozpačitá zda něco nedělám špatně.
Moc děkuji předem za informace. ;)

Jinak včera se mi povedlo udělat si malý modrák s dvěma červenými tečkami - takové tetování na břiše vlevo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
20.4.18 09:26

Ahoj holky, chtela bych se zeptat tech, co si v tehu pichali clexane, jak jim pak probihal porod. Mam z toho celkem hruzu, ze budu vic krvacet, nebo kvuli tomu budou komplikace. Rodily jste normalne? Diky predem za kazde info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.4.18 07:32
@Miska772017 píše:
Ahoj holky, chtela bych se zeptat tech, co si v tehu pichali clexane, jak jim pak probihal porod. Mam z toho celkem hruzu, ze budu vic krvacet, nebo kvuli tomu budou komplikace. Rodily jste normalne? Diky predem za kazde info ;)

Ahoj, taky jsem se toho bala, ale z hlediska krvaceni to bylo v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
22.4.18 07:42

@BonnyViper jee, diky za reakci ;) Takze jsi si proste clexane nepichla od te doby, co jsi zacala citit, ze se blizi porod? A neco na bolest Ti mohli dat? Prave jsem se docetla, ze epidural nemuzou asi do 12h po clexanu. No a po porodu jsi takyvic nekrvacela, kdyz Ti to znovu zacali redit? Omlouvam se za tolik otazek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
16.1.19 23:41
@Miska772017 píše:
@BonnyViper jee, diky za reakci ;) Takze jsi si proste clexane nepichla od te doby, co jsi zacala citit, ze se blizi porod? A neco na bolest Ti mohli dat? Prave jsem se docetla, ze epidural nemuzou asi do 12h po clexanu. No a po porodu jsi takyvic nekrvacela, kdyz Ti to znovu zacali redit? Omlouvam se za tolik otazek :oops:

Taky by me zajimalo vsechno výše zmíněné @BonnyViper. Jsem 22.týden a budu si píchat do konce šestinedělí, tak jsem z toho trošku mimo. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9112
17.1.19 00:20

Mě by to taky zajímalo. Za pár dní rodím plánovaným císařem, v den CS si píchnout clexane nesmím, musí tam být ten časový rozestup alespoň 12 hodin, budu píchat den předem večer, nějakých 15 hodin před výkonem. A bylo mi řečeno, kdyby to na mě šlo dřív, ať hlavně nepíchám. A víc mi nikdo nic neřekl 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
17.1.19 07:33

@Anitramm - taky jsem to tak měla. Poslední „kdysi“ v děli večer jsem si píchla kolem 21h.
Pak jsme jeli do nemocnice protože se mi něco nezdálo.
Měla jsem mít nástup v úterý večer. Tak si mne tam nakonec nechali a druhý den po obědy byl císař. Taky se ale ptal, kdy naposledy jsem si píchla a ať další den už ni.
A pak po sekci dokud jsem byla v nemocnici mi sami píchala ten jejich lék na ředění krve asi fragmin (či jak se to píše) - a na sále a ani pak neříkal nikdo, že bych krvácela nějak víc.
Doma jsem pak zase přešla na Clexan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
17.1.19 07:37
@Borča píše:
Ahoj, ještě se chci zeptat, zda se Ti stalo, při vpichu a domáčknutí celého obsahu léku, že jehla vyjede z břicha a schová se v plastovém pouzdře. Vystřelí péro. Zda to takhle má fungovat. Předchozí dvě injekce mi takhle nevyjeli. Tak jsem z toho rozpačitá zda něco nedělám špatně.
Moc děkuji předem za informace. ;)Jinak včera se mi povedlo udělat si malý modrák s dvěma červenými tečkami - takové tetování na břiše vlevo. :mrgreen:

Dneska moje první injekce a taky se mi povedlo to nedomacknout az ke cvaknuti, jsem to domackla uplne, az kdyz jsem vyndala jehlu z bricha. :lol: Snad to nevadí, noo. Zítra už budu vědět. Chtela jsem to mít rychle za sebou. :lol:
Jinak po aplikaci od sestry v nemocnici me to tak hodinu vkuse stipalo, ted nic. Tak doufám, že to nevadi a ze jsem to neudělala blbě. :nevim: Boože, to je děs. :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
17.1.19 07:58

@KamisB Ahaa, děkuji za postřehy. Zeptám se i vás..dneska jsem si píchla sama poprvý a narozdíl od včerejška, kdy mi to píchaa sestra, mě to nebolí a neštípe. :lol: Nemusí to nutně znamenat, že jsem to udělala blbě? Mohlo se to prostě povest bezbolestne? :nevim: :lol: Sestra mi u toho vcera delala vyklad, abych vedela, tak tam tu jehlu taky asi drzela dyl, mozna proto to bolelo. Mam hlavu jak patraci balon, tak snad si to sedne a za chvili budu profik. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí