Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda myslím že všechno špatně holka
nejsem tedy žádný odborník, ale co se Voltarenu týče je přímo v příbalovém letáku napsáno, že se nesmí užívat v těhotenství a při kojení a nemá se používat na pokožku, kde jsou nejaké ranky, což po vpichu jistě jsou.
A určitě bych hned volala, nebo přímo zašla na hematologii, dva dny si nepíchat, taky nic moc, tobě to třeba nic neudělá a mimču by mohlo. Jen můj názor, v dnešní době telefonů atd. bych určitě volala a sama si nic neordinovala, nebo naopak nevynechávala.
Ahoj, dnes si začnu píchat clexane 0,4 ml. Chci se zeptat, zda se má aplikovat ve stejnou cca hodinu každý den nebo to je jedno? Zda mít injekce v lednici. V CAR i v lékárně mi k tomu nic neřekli a v letáku jsem taky nic bližšího nevyčetla.
Moc děkuji předem za informace a zkušenost.
@Borča píše:
Ahoj, dnes si začnu píchat clexane 0,4 ml. Chci se zeptat, zda se má aplikovat ve stejnou cca hodinu každý den nebo to je jedno? Zda mít injekce v lednici. V CAR i v lékárně mi k tomu nic neřekli a v letáku jsem taky nic bližšího nevyčetla.
Moc děkuji předem za informace a zkušenost.
Ahoj, píchá se to ve stejnou dobu (ideálně plus minus půl hodiny), skladuje se v pokojové teplotě ![]()
BonnyViper, moc děkuji za informace.
První injekci mám zdárně za sebou. ![]()
@Borča píše:
BonnyViper, moc děkuji za informace.První injekci mám zdárně za sebou.
Tak to gratuluju! Píchat to poprvé je divný
já nedávno slavila dvoustou
ať je vše v pořádku ![]()
@BonnyViper píše:
Tak to gratuluju! Píchat to poprvé je divnýjá nedávno slavila dvoustou
ať je vše v pořádku
To jsi zkušená clexanka.
Máš pravdu poprvé to je opravdu zvláštní. Chvílí to štípalo a pak dobrý. Děkuji za přání. ![]()
Ahoj, ještě se chci zeptat, zda se Ti stalo, při vpichu a domáčknutí celého obsahu léku, že jehla vyjede z břicha a schová se v plastovém pouzdře. Vystřelí péro. Zda to takhle má fungovat. Předchozí dvě injekce mi takhle nevyjeli. Tak jsem z toho rozpačitá zda něco nedělám špatně.
Moc děkuji předem za informace. ![]()
Jinak včera se mi povedlo udělat si malý modrák s dvěma červenými tečkami - takové tetování na břiše vlevo. ![]()
Ahoj holky, chtela bych se zeptat tech, co si v tehu pichali clexane, jak jim pak probihal porod. Mam z toho celkem hruzu, ze budu vic krvacet, nebo kvuli tomu budou komplikace. Rodily jste normalne? Diky predem za kazde info ![]()
@Miska772017 píše:
Ahoj holky, chtela bych se zeptat tech, co si v tehu pichali clexane, jak jim pak probihal porod. Mam z toho celkem hruzu, ze budu vic krvacet, nebo kvuli tomu budou komplikace. Rodily jste normalne? Diky predem za kazde info
Ahoj, taky jsem se toho bala, ale z hlediska krvaceni to bylo v pohode ![]()
@BonnyViper jee, diky za reakci
Takze jsi si proste clexane nepichla od te doby, co jsi zacala citit, ze se blizi porod? A neco na bolest Ti mohli dat? Prave jsem se docetla, ze epidural nemuzou asi do 12h po clexanu. No a po porodu jsi takyvic nekrvacela, kdyz Ti to znovu zacali redit? Omlouvam se za tolik otazek ![]()
@Miska772017 píše:
@BonnyViper jee, diky za reakciTakze jsi si proste clexane nepichla od te doby, co jsi zacala citit, ze se blizi porod? A neco na bolest Ti mohli dat? Prave jsem se docetla, ze epidural nemuzou asi do 12h po clexanu. No a po porodu jsi takyvic nekrvacela, kdyz Ti to znovu zacali redit? Omlouvam se za tolik otazek
Taky by me zajimalo vsechno výše zmíněné @BonnyViper. Jsem 22.týden a budu si píchat do konce šestinedělí, tak jsem z toho trošku mimo. ![]()
Mě by to taky zajímalo. Za pár dní rodím plánovaným císařem, v den CS si píchnout clexane nesmím, musí tam být ten časový rozestup alespoň 12 hodin, budu píchat den předem večer, nějakých 15 hodin před výkonem. A bylo mi řečeno, kdyby to na mě šlo dřív, ať hlavně nepíchám. A víc mi nikdo nic neřekl ![]()
@Anitramm - taky jsem to tak měla. Poslední „kdysi“ v děli večer jsem si píchla kolem 21h.
Pak jsme jeli do nemocnice protože se mi něco nezdálo.
Měla jsem mít nástup v úterý večer. Tak si mne tam nakonec nechali a druhý den po obědy byl císař. Taky se ale ptal, kdy naposledy jsem si píchla a ať další den už ni.
A pak po sekci dokud jsem byla v nemocnici mi sami píchala ten jejich lék na ředění krve asi fragmin (či jak se to píše) - a na sále a ani pak neříkal nikdo, že bych krvácela nějak víc.
Doma jsem pak zase přešla na Clexan.
@Borča píše:
Ahoj, ještě se chci zeptat, zda se Ti stalo, při vpichu a domáčknutí celého obsahu léku, že jehla vyjede z břicha a schová se v plastovém pouzdře. Vystřelí péro. Zda to takhle má fungovat. Předchozí dvě injekce mi takhle nevyjeli. Tak jsem z toho rozpačitá zda něco nedělám špatně.
Moc děkuji předem za informace.Jinak včera se mi povedlo udělat si malý modrák s dvěma červenými tečkami - takové tetování na břiše vlevo.
Dneska moje první injekce a taky se mi povedlo to nedomacknout az ke cvaknuti, jsem to domackla uplne, az kdyz jsem vyndala jehlu z bricha.
Snad to nevadí, noo. Zítra už budu vědět. Chtela jsem to mít rychle za sebou. ![]()
Jinak po aplikaci od sestry v nemocnici me to tak hodinu vkuse stipalo, ted nic. Tak doufám, že to nevadi a ze jsem to neudělala blbě.
Boože, to je děs.
![]()
@KamisB Ahaa, děkuji za postřehy. Zeptám se i vás..dneska jsem si píchla sama poprvý a narozdíl od včerejška, kdy mi to píchaa sestra, mě to nebolí a neštípe.
Nemusí to nutně znamenat, že jsem to udělala blbě? Mohlo se to prostě povest bezbolestne?
Sestra mi u toho vcera delala vyklad, abych vedela, tak tam tu jehlu taky asi drzela dyl, mozna proto to bolelo. Mam hlavu jak patraci balon, tak snad si to sedne a za chvili budu profik. ![]()