Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anitramm - někdy to štípe někdy ne. Taky záleží jestli omylem nenapíchneš žilku pod kůží co není vidět. Pak se může udělat „krásná“ modřina. Ale neboj to bude dobrý.
co bychom nevydržely ![]()
@KamisB Ok, děkuju za uklidnění.
Přesně, co bychom pro ty prcky naše nevydržely. ![]()
@Anitramm - já dokonce skoro celý těhotenství s prckem docvakávala clexan až po vytažení, nějak mi to na břiše nešlo, nebo jsem to nevěděla už nevím. Takže zbyteček látky šel vždycky ven.
Až při další snaze o mimčo jsem zjistila, že to jde při vpichu domáčknout ![]()
Tak se neboj, hlavně žádný stresy a co nejmíň modřin přeji.
Ahoj holky, já si píchala clexane celé těhu a 6 týdnů po porodu…někdy to štípalo, někdy ne…někdy se udělala modřinka, někdy ne…ale nikdy to nemělo vliv na účinek, hodnoty vždy v pořádku ![]()
No a teď se ještě podělím o zkušenost z porodu…píchala jsem si 2× denně, ráno i večer a dokonce 0,8ml!!!, takže velká dávka!!! Když jsem se jednoho večera cítila nějak „divně“, radši jsem nepíchla…v 10h večer začali pravidelné kontrakce, jeli jsme tedy do porodnice…tam mi po vyšetření řekli, že to můžou být třeba jenom poslíčci a může to trvat několik dní, takže mě poslali domů a že si můžu normálně clexane ihned píchnout…takže jsem si asi v 1h v noci clexane píchla
No, ale kontrakce byli víc a víc intenzivní, takže jsme v 5h ráno jeli do porodnice znovu a malá se nám v 7:35 narodila…a rozhodně jsem prý nekrvácela víc než je prý běžné
Ale epidural jsem ani nechtěla a stejně by se nestíhal, byl to fofr
…a proč to píšu? Chci ujistit ty, co se toho bojí stejně, jako jsem se před porodem bála i já…oni si to v porodnici určitě pohlídají a i když se rodí pár hodin po píchnutí, rozhodně nevykrvácíte ![]()
@Anitramm Já si asi na Clexane pomalu zvykala, protože zpočátku to pálilo příšerně, pak se to postupně zlepšovalo a teď už je to skoro dobré. Jen jsem u sebe vypozorovala, že je lepší se po aplikaci chvilku nehýbat - nemáhat svaly v tom místě, pak to zase trochu štípe, v klidu je to zcela ok.
A někdy se píchnu úplně bezbolestně, jindy opravdu napíchnu nějaké nervové zakončení či co a nic moc. Na dva dobré vpichy mám jeden horší ![]()
Dáváte si to holky ráno, nebo večer?
@Nicky B Tak to jó
Tak to se mi to dneska povedlo hned napoprvé bezbolestně, jsem zvědavá na zítřek.
Já si to picham ráno v 7:00, kvůli kontrolním odběrum, za par dni na nej jdu a musim tam byt presne 3,5 hodiny po vpichu
A ty, taky ráno?
@Anitramm Já právě večer, protože jsem četla, že největší účinek to má 12h, kvůli případnému krvácení, v noci si nic neuříznu
A taky je to večer snesitelné, protože jdu potom spát. Rána mám děsná, jsem celkem na ránu, a ještě si je kazit injekcí
Můj doktor kontrolní odběry příliš neřeší, nemám z něj radost. Poprvé na odběr jdu v 17tt, dřív mi ji nabrat nechtěl
A to píchám Clexane od 12 DPO, bez jediného odběru krve… Pravda, nikdy jsem trombozu neměla, mám jen nalezenou genetickou mutaci - FII protrombin a MTHFR, tak to bere jen tak preventivně… Ale také mám být 4h po injekci, tak to postupně upravím na ráno - a pak možná zase šoupnu zpátky ![]()
@Nicky B Mně to doktor takhle „nařídil“, že ráno v 7
A já to mám taky jen jako prevenci, protože se mi dělá velkej křečák „kdesi“..
Tak jsem zvědavá na porod, snad to proběhne v pohodě všechno.
![]()
@Werru píše:
Holky já jsem u prvního těhu taky musela píchat Clexane od začátku a do konce šestinedělí. Naštěstí mám sousedku zdravotní sestřičku, tak jsem chodila k ní - zkoušela jsem to ze začátku i sama ale pak už mi došly nervyA píchala mi to střídavě do ramen. Teď se chystám na druhé těhulkování, tak už se zase psychicky připravuji. Před dvěma lety jsem za Clexane nic nedoplácela, snad jen za recept, jak je to teď? Kolik doplácíte?
Děčata, když tu čtu…jak spousta z vás si to sama NEMŮŽE píchat.. manžel, sousedka… co byste dělaly, kdybyste jako já žily na vsi téměř na samotě, nejbližší dům několik set metrů… 100 sousedů a jinak nikde živáčka… to se to pak člověk musí naučit.. chtě nechtě… vy se máte… taky bych chtěla, aby mi to někdo píchal… ale musím se pochlapit…
@kytickaj píše:
Děčata, když tu čtu…jak spousta z vás si to sama NEMŮŽE píchat.. manžel, sousedka… co byste dělaly, kdybyste jako já žily na vsi téměř na samotě, nejbližší dům několik set metrů… 100 sousedů a jinak nikde živáčka… to se to pak člověk musí naučit.. chtě nechtě… vy se máte… taky bych chtěla, aby mi to někdo píchal… ale musím se pochlapit…
Nežiju nikde na vsi/samotě a taky si to píchám úplně v pohodě sama. Těhotná, do břicha.
Neřeknu kdyby to mělo bejt do svalu, to bych se asi taky bála, ale pod kůži to je brnkačka.
![]()
Ahoj holky zkusím obnovit diskuzi. Jsem teď skoro 20tt a zvýšili mi clexane na 0,6 mám najednou obrovské modřiny a začínám se bát píchat do bříška, kvůli miminku. Můžete mi napsat, jak to kdo zvládá nebo zvládal? Díky
Neboj, k miminku se jehlou nedostaneš ani náhodou. Já píchala ráno Clexane a večer Agolutin, břicho jsem měla tedy modré fest. Jediné, co jsem vypozorovala, tak opravdu tlačit píst pomalu, když jsem to natlacila rychle, byla modřina jistá. Někdo si to píchá do stehna, ale to mě bylo nepříjemné mnohem víc, než do břicha. Vydrž ![]()
Pokud mas strach do bricha, tak muzes i do stehna nebo ramene, dle rady doktora